Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕΟΤ: Μείωση δαπανών το 2010 στα λειτουργικά έξοδα του Οργανισμού κατά 36,85%
Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού

ΕΟΤ: Μείωση δαπανών το 2010 στα λειτουργικά έξοδα του Οργανισμού κατά 36,85%

Σημαντική μείωση κατέγραψαν τα λειτουργικά έξοδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού κατά το έτος 2010. Η μείωση άγγιξε το 36.85% σχέση με τις αντίστοιχες δαπάνες του 2009, μία μείωση που σε πραγματικούς αριθμούς μεταφράζεται σε εξοικονόμηση…

Σημαντική μείωση κατέγραψαν τα λειτουργικά έξοδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού κατά το έτος 2010. Η μείωση άγγιξε το 36.85% σχέση με τις αντίστοιχες δαπάνες<...> του 2009, μία μείωση που σε πραγματικούς αριθμούς μεταφράζεται σε εξοικονόμηση 62 εκατομμυρίων Ευρώ. Η μείωση αυτή απηχεί την πολιτική της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού περί περιστολής των δαπανών και συγχρόνως καταδεικνύει την ευαισθησία της ηγεσίας του οργανισμού να αφουγκραστεί τα δεδομένα της εποχής και να σεβαστεί τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου.

Αναλυτικά όλες οι κατηγορίες δαπανών παρουσιάζουν σημαντική μείωση εκτός από τις δαπάνες που αφορούν εφάπαξ των Υπαλλήλων του Οργανισμού (λόγω μεγάλου αριθμού συνταξιοδοτήσεων εντός του έτους 2010). Ενδεικτικά, για δαπάνες Ενοικίων υπήρξε μείωση της τάξεως του 17,30%, για τις μετακινήσεις μείωση της τάξεως του 49,59%, για έξοδα δημοσίων σχέσεων μείωση της τάξεως 62,07% και για τις Περιφερειακές Υπηρεσίες Τουρισμού μείωση της τάξεως του 36,15%. Σημειώνεται ότι η διοίκηση τήρησε την δέσμευση που είχε διατυπωθεί διά του προέδρου του ΕΟΤ, κ. Νικόλα Κανελλόπουλου, ότι στο τέλος του 2010 θα έχουν εξοφληθεί τα σημαντικά ΜΜΕ του εξωτερικού.

Αναφορικά με τα Γραφεία Εξωτερικού ακολουθώντας την κυβερνητική πολιτική, ο ΕΟΤ προέβη σε κλείσιμο 9 Παραρτημάτων, δηλαδή του 1/3 των γραφείων, μετά την απόφαση του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού και για όσα παρέμειναν αναζητούνται λύσεις που καταδεικνύουν εμπράκτως την πρόθεση για εξοικονόμηση πόρων, αλλά και την αποτελεσματική παρουσία τους στην κάθε αγορά.

Παράδειγμα αυτού αποτελεί το Γραφείο του ΕΟΤ στο Πεκίνο, της Κίνας, το οποίο ήδη μεταφέρθηκε σε άλλο καλύτερο χώρο με εξοικονόμηση που αγγίζει το 50% όσον αφορά στο μίσθωμά του. Το αυτό ισχύει και για την περίπτωση του Γραφείου της Αυστραλίας, στο οποίο επετεύχθη μείωση 50%.

Τέλος, μέσα στο 2011 θα πραγματοποιηθεί μετεγκατάσταση του Γραφείου του ΕΟΤ στην Νέα Υόρκη των ΗΠΑ από την παρούσα θέση του στον ιδιόκτητο χώρο της Γενικής Γραμματείας Τύπου, κάτι που συνεπάγεται εξοικονόμηση πλέον των 201.600 ευρώ (ήτοι 252.000 δολ. ΗΠΑ). Συγχρόνως, πολλά γραφεία μεταφέρονται σε χώρους των κατά τόπους πρεσβειών και συγκεκριμένα τα γραφεία Κύπρου, Τσεχίας, Βουλγαρίας και Ρουμανίας, με αντίστοιχη εξοικονόμηση σημαντικών πόρων.

Αναφερόμενος στην μείωση δαπανών ο κ. Κανελλόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Η εξοικονόμηση πόρων, η αναδιοργάνωση και η διαφάνεια στον ΕΟΤ αποτέλεσε και αποτελεί βασική μας στρατηγική από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε. Μετά από χρόνια αλόγιστης σπατάλης στον οργανισμό, και ακολουθώντας τις επιταγές του πρωθυπουργού καταφέραμε να δείξουμε με έμπρακτο τρόπο το σεβασμό μας στα χρήματα του ελληνικού λαού. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για έναν ισχυρό ΕΟΤ, απαλλαγμένο από βαρίδια και χρέη. Έναν ΕΟΤ που θα στέκεται στα πόδια του έχοντας στο πλευρό του τους εργαζόμενους, που στην συντριπτική τους πλειοψηφία, καθημερινά δίνουν την μάχη για την ενίσχυση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024