Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΕΟΤ: Συμμετοχή στη Γαστρονομική Ολυμπιάδα της Ρωσίας
Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού

ΕΟΤ: Συμμετοχή στη Γαστρονομική Ολυμπιάδα της Ρωσίας

Η διοργάνωση γαστρονομικής επίδειξης πραγματοποιήθηκε από 10 έως 12 Σεπτεμβρίου στην πόλη Περμ της Ρωσίας, με τη συμμετοχή πλέον των 500 chefs από την Ρωσική Ομοσπονδία και χώρες από όλο τον κόσμο.

Η συμμετοχή της Ελλάδας στην Γαστρονομική Ολυμπιάδα της Ρωσίας, την περασμένη εβδομάδα, κέρδισε το έντονο ενδιαφέρον του ρωσικού κοινού στην φημισμένη διεθνώς  μεσογειακή ελληνική κουζίνα.
Η τεραστίων διαστάσεων αυτή διοργάνωση γαστρονομικής επίδειξης πραγματοποιήθηκε από 10 έως 12 Σεπτεμβρίου στην πόλη Περμ της Ρωσίας, με τη συμμετοχή πλέον των 500 chefs από τη Ρωσική Ομοσπονδία και χώρες από όλο τον κόσμο. Οι συμμετέχοντες έλαβαν μέρος σε σειρά ειδικών διαγωνισμών μαγειρικής τεχνικής και γνώσης παρουσία πλήθους κόσμου, καθώς η προσέλευση επαγγελματιών σεφ και κοινού ήταν μεγάλη.
Ο Έλληνας Brand Chef των master class Χρήστος Νάνος
Τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ολυμπιάδα προετοίμασε το γραφείο ΕΟΤ Ρωσίας και την 11η Σεπτεμβρίου, συμμετείχε σε master class παρασκευής και επίδειξης ελληνικών πιάτων με τον Βrand Exclusive Chef κ. Χρήστο Νάνο, που εργάζεται στη Ρωσία τα τελευταία έξι χρόνια.
Από αριστερά διακρίνονται: Πολύκαρπος Ευσταθίου, προϊστάμενος Γραφείου ΕΟΤ Ρωσίας, Natalia Belyakova, καθηγήτρια της Ανώτατης Οικονομικής Σχολής της Αγίας Πετρούπολης, δημοσιογράφος και marketing specialist, Vidal Jose Antonio, Head of Global Wine Tourism Organization (GWTO), Rybakova Yulia, Advisor to the Head of Rostourism, Schur Vladimir, Head of Tourism Agency of Primorskiy region (Vladivostok), Leonid Gelibterman, πρόεδρος του International Center of Wine and Gastronomy και Vice-President of the Federation of Restaurateurs and Hoteliers of Russia, Svetlana Goneyskaya, διευθύντρια της TUI εσωτερικών προγραμμάτων, Vetoshkina Yulia, Minister of Tourism and Youth Policy of Perm region
Την επόμενη ημέρα, 12 Σεπτεμβρίου, ο ΕΟΤ συμμετείχε σε στρογγυλό τραπέζι και πάνελ συζήτησης με γενικό θέμα την «Ανάπτυξη του Γαστρονομικού τουρισμού στις Περιφέρειες της Ρωσίας». Στο πάνελ ο ΕΟΤ Ρωσίας είχε την ευκαιρία να προβάλλει τον ελληνικό γαστρονομικό τουρισμό, ως καθοριστικό θεματικό τουριστικό προϊόν για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου καθ’όλη τη διάρκεια του έτους.
Ο προϊστάμενος Γραφείου ΕΟΤ Ρωσίας παραλαμβάνει το τιμητικό δίπλωμα συμμετοχής του ΕΟΤ στην Ολυμπιάδα και των παρουσιάσεων από τον Victor Beliaev, πρόεδρο του The Russian National Culinary Association

Οι γαστρονομικές παρουσιάσεις στη Ρωσία συνεχίζονται, με τη συμμετοχή του ΕΟΤ, στην πόλη Ουλάν Ουντέ στην Άπω Ανατολή της Σιβηρίας από 15-17/09/21, όπου διοργανώνονται master class και εκδηλώσεις του προγράμματος των γαστρονομικών δρόμων “Great Silk  Road“, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ελλάδα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024