Τελευταία νέα
HomeΕιδήσειςΕπαφές MICE της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην ΙΒTM της Βαρκελώνης
MICE

Επαφές MICE της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην ΙΒTM της Βαρκελώνης

Σημαντική ήταν η παρουσία των στελεχών του Thessaloniki Convention Bureau, που πραγματοποίησαν πάνω από 50 κατ’ιδίαν συναντήσεις με Hosted Buyers και συμμετείχαν στις ομαδικές παρουσιάσεις που διοργάνωσε ο ΕΟΤ, με θέμα 'Τα πλεονεκτήματα του προορισμού της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής για το συνεδριακό τουρισμό και τα ταξίδια κινήτρων'.

Ιδιαίτερα θετική και εποικοδομητική ήταν η παρουσία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Διεθνή Έκθεση Συνεδριακού Τουρισμού και Ταξιδιών Κινήτρων ΙΒΤΜ WORLD 2016 (Incentives, Business, Travels & Meetings), που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη.

Στόχος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που συμμετείχε στην ΙΒΤΜ σε συνεργασία με το Thessaloniki Convention Bureau, ήταν η προώθηση της Κεντρικής Μακεδονίας στη διεθνή συνεδριακή αγορά ως κατάλληλου και ελκυστικού προορισμού για τη διεξαγωγή διεθνών συνεδρίων και διοργανώσεων υψηλών απαιτήσεων και προδιαγραφών.

Κατά τη διάρκεια της IBTM, η αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με επικεφαλής τον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Πολιτισμού κ. Αλέξανδρο Θάνο, πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με επαγγελματίες του τουρισμού, διοργανωτές μεγάλων συνεδρίων, καθώς και εκπροσώπους του Προξενείου της Ελλάδας στη Βαρκελώνη.

Παράλληλα, σημαντική ήταν και η παρουσία των στελεχών του Thessaloniki Convention Bureau, οι οποίοι πραγματοποίησαν  περισσότερες από 50 κατ’ιδίαν συναντήσεις με Hosted Buyers και συμμετείχαν στις ομαδικές παρουσιάσεις που διοργάνωσε ο ΕΟΤ, με θέμα “Τα πλεονεκτήματα του προορισμού της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής για το συνεδριακό τουρισμό και τα ταξίδια κινήτρων”. Στο πλαίσιο αυτών των δράσεων, ενημέρωσαν για το συνεδριακό προϊόν και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής ως προορισμών διοργάνωσης συνεδρίων, ενώ υπήρξαν και αποδέκτες συγκεκριμένων ζητήσεων (Request For Proposals) για την περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας.

Όπως δήλωσε ο κ. Θάνος, “η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τη συμμετοχή της στη Διεθνή Έκθεση ΙΒΤΜ στη Βαρκελώνη εδραιώνει την παρουσία της στην αγορά του παγκόσμιου συνεδριακού τουρισμού. Αξιοποιώντας ως εργαλείο το Convention Bureau της Θεσσαλονίκης, στόχος μας είναι να αναδείξουμε τα ανταγωνιστικά μας πλεονεκτήματα και  να καταστήσουμε την περιοχή μας κέντρο του συνεδριακού τουρισμού όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και διεθνώς. Η ανάπτυξη και προώθηση του επαγγελματικού τουρισμού αποτελεί μια από τις βασικές συνιστώσες της τουριστικής πολιτικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που στόχο έχει να αναγάγουμε την Κεντρική Μακεδονία σε ελκυστικό προορισμό, ιδανικό για τουρισμό 365 μέρες το χρόνο”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΙΒΤΜ αποτελεί μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις συνεδριακού τουρισμού στην Ευρώπη, καθώς συμμετέχουν περισσότεροι από 15.500 επαγγελματίες του κλάδου από 73 χώρες του κόσμου. Σύμφωνα με τις ετήσιες αναφορές της, ο συνεδριακός και επιχειρηματικός τουρισμός αποτελεί δραστηριότητα με διεθνώς αυξανόμενη τάση στον τουριστικό χώρο, με τη Διεθνή Έκθεση της Βαρκελώνης  να βρίσκεται στο ανώτερο επίπεδο συνεδριακού τουρισμού (MICE), προβάλλοντας τη διοργάνωση συνεδρίων, συναντήσεων, ταξιδιών κινήτρων (incentives), εκθέσεων, εταιρικών συναντήσεων και προωθώντας τον τουρισμό πολυτελείας (VIP) καθώς επίσης και τις μετακινήσεις υψηλού επιπέδου.

Με βάση τα στοιχεία του δικτύου της European Cities Marketing (Meeting Statistics Report), στην οποία συμμετέχουν περισσότερες από 100 ευρωπαϊκές συνεδριακές πόλεις, η συνεδριακή δραστηριότητα συμβάλλει άμεσα στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, δεδομένου ότι οι περισσότερες συνεδριακές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια της περιόδου Σεπτεμβρίου- Μαϊου. Επίσης, σύμφωνα με την έρευνα του Rob Davidson, “Industry Trends Watch”, η διεθνής αγορά συνεδρίων, μετά τις συνθήκες παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης, παρουσιάζει ανοδική πορεία σε παγκόσμιο επίπεδο, με  έμφαση στα ταξίδια κινήτρων (incentives).

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/09/2022
23/09/2022
22/09/2022
21/09/2022
20/09/2022
19/09/2022