Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕπαφές της Εκκλησίας της Ελλάδος στο Κίεβο για ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού
Θρησκευτικός τουρισμός

Επαφές της Εκκλησίας της Ελλάδος στο Κίεβο για ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού

Κατά την παραμονή του κ. Σπυρίδωνος Κατραμάδου, γραμματέα του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με τις εκεί Εκκλησιαστικές και Πολιτικές Αρχές της χώρας, καθώς και με τοπικούς φορείς του τουρισμού.

Με την έγκριση και ευλογία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος μεταβαίνει σήμερα, 1η  Σεπτεμβρίου 2016, στο Κίεβο, μετά από σχετική πρόσκληση του γενικού διευθυντή του ΕΟΤ Μόσχας και Χωρών Κ.ΑΚ. (Ουκρανία, Εσθονία, Λευκορωσία κ.λπ.) κ. Πολύκαρπου Ευσταθίου, ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης κ. Σπυρίδων Κατραμάδος, γραμματεύς του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων (Θρησκευτικού Τουρισμού) της Εκκλησίας της Ελλάδος.


Ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης κ. Σπυρίδων Κατραμάδος, γραμματεύς του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων (Θρησκευτικού Τουρισμού) της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Κατά την πενθήμερη παραμονή του στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας και μετά από σχετική προετοιμασία των υπηρεσιών του ΕΟΤ Μόσχας, θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με τις εκεί Εκκλησιαστικές και Πολιτικές Αρχές της χώρας, καθώς και με τοπικούς φορείς του τουρισμού, με σκοπό αφενός μεν τη συνεργασία των δύο χωρών (Ελλάδας – Ουκρανίας) στα θέματα της ανάπτυξης και προβολής των προσκυνηματικών μνημείων, προσκυνημάτων και περιηγήσεων, και αφετέρου την πιθανή συμμετοχή της Εκκλησίας της Ελλάδος, διά του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων στην επικείμενη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Κίεβο την άνοιξη του 2017.

Υπενθυμίζεται ότι το Κίεβο, και κατ’επέκταση η Ουκρανία, έχει ιδιαίτερα σημαντική θέση στην εκκλησιαστική ιστορία, καθώς εκεί έλαβε χώρα το 988 μ.Χ. ο εκχριστιανισμός του λαού των Ρως μέσω της μαζικής τους βάπτισης τους ως Ορθοδόξων Χριστιανών στον διατρέχοντα την πόλη ποταμό Δνείπερο, ενώ εκεί βρίσκεται επίσης και η περίφημη Λαύρα των Σπηλαίων, η ιστορία της οποίας ανάγεται στον 11ο αιώνα μ.Χ.

Στο πρόγραμμα των ως άνω συναντήσεων ξεχωρίζουν οι επίσημες επισκέψεις στον σεβασμιώτατο μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Ονούφριο, στον πρέσβυ της Ελλάδος στο Κίεβο κ. Βασίλειο Παπαδόπουλο και στον γενικό πρόξενο της Ελλάδος κ. Αντώνιο Παπαδόπουλο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024