Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕπί ποδός η Τροχαία για την ασφαλή επιστροφή των ετεροδημοτών
Υπουργείο Δημόσιας Τάξης

Επί ποδός η Τροχαία για την ασφαλή επιστροφή των ετεροδημοτών

Σε πλήρη ανάπτυξη, σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, βρίσκονται από την Παρασκευή οι δυνάμεις των Υπηρεσιών Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να διευκολύνουν την ομαλή μετακίνηση των ετεροδημοτών […]

Σε πλήρη ανάπτυξη, σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, βρίσκονται από την Παρασκευή οι δυνάμεις των Υπηρεσιών Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να διευκολύνουν την ομαλή μετακίνηση των ετεροδημοτών ψηφοφόρων<...>από και προς τα αστικά κέντρα.

Συγκεκριμένα, τα μέτρα τροχαίας, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, περιλαμβάνουν:

  • Αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς με περιπολικά και μοτοσικλέτες, ειδικότερα του εθνικού οδικού άξονα Πάτρα-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
  • Αυξημένη αστυνομική παρουσία και ενισχυμένη αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.
  • Αυξημένα μέτρα Τροχαίας στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.
  • Αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια- λιμάνια- σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων-σιδηροδρομικούς σταθμούς).
  • Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις-παρεμβάσεις, με υπόδειξη εναλλακτικών δρομολογίων, σε χώρους που πραγματοποιούνται κατασκευαστικά έργα των οδών.
  • Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με πεζούς τροχονόμους σε βασικές διασταυρώσεις για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.
  • Παρουσία τροχονόμων στους Σταθμούς Διοδίων της χώρας, για την διευκόλυνση της κυκλοφορίας.
  • Συνεχή κίνηση των περιπολικών στο Εθνικό και Περιφερειακό οδικό δίκτυο, με αύξηση των εν κινήσει ελέγχων και σκοπό τη μείωση της επιθετικής οδήγησης, προκειμένου να επιτευχθεί η πρόληψη των επικίνδυνων τροχονομικών παραβάσεων και η ασφαλής μετακίνηση των πολιτών.


Παράλληλα, το έργο των επίγειων δυνάμεων συνδράμει η εναέρια επιτήρηση από ελικόπτερα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Επισημαίνεται ότι από την Παρασκευή δόθηκε στην κυκλοφορία το τμήμα της Π.Α.Θ.Ε. από την 160 χ.θ. (διασταύρωση Λογγού) έως την 195,500 χ.θ. (περιοχή Αγίας Τριάδας), στο οποίο περιλαμβάνονται οι Σήραγγες Αγίου Κωνσταντίνου και Καμένων Βούρλων. Για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας στις νέες Σήραγγες Αγίου Κωνσταντίνου και Καμένων Βούρλων της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, με απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας επιτρέπεται εφεξής η διέλευση βυτιοφόρων οχημάτων μεταφοράς επικίνδυνων φορτίων σε υγρή μορφή, μόνο κατά τις ημέρες Δευτέρα έως Παρασκευή και κατά τις ώρες από 06:00 έως 15:00, υπό την προϋπόθεση χρήσης ειδικής πρόσθετης αναλάμπουσας συσκευής και φώτων έκτακτης ανάγκης. Κατά τις ημέρες και ώρες απαγόρευσης της διέλευσης των συγκεκριμένων οχημάτων από τις σήραγγες Αγίου Κωνσταντίνου και Καμένων Βούρλων, η κυκλοφορία των οχημάτων μεταφοράς επικίνδυνων φορτίων σε υγρή μορφή δύναται να γίνεται μέσω της Π.Ε.Ο. Λαμίας-Αθηνών.

Παράλληλα, λόγω των συνεχιζόμενων κατασκευαστικών έργων στο ύψος του 195 χλμ., έχουν ληφθεί αυξημένα μέτρα τροχαίας και πραγματοποιούνται στο Ρεύμα προς Αθήνα εκτροπές της κυκλοφορίας των οχημάτων, ανάλογα με τον κυκλοφοριακό φόρτο, ως εξής:

  • Σε περίπτωση πολύ αυξημένης κυκλοφορίας, τα οχήματα που προέρχονται από τους Νομούς Γρεβενών, Καρδίτσας, Τρικάλων (μέσω Δομοκού), Φθιώτιδας και Ευρυτανίας, θα εκτρέπονται στην Π.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας (διαδρομή Λαμία-Μοσχοχώρι-Ηράκλεια-Δαμάστα-Μπράλλος-Αμφίκλεια-Τιθορέα-Ορχομενός-Κάστρο Βοιωτίας).
  • Σε περίπτωση ελαφρώς αυξημένης κυκλοφορίας, τα οχήματα που προέρχονται από τους παραπάνω Νομούς, θα εκτρέπονται στην Π.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας (διαδρομή Λαμία-Μοσχοχώρι-Ηράκλεια-Δαμάστα-Διασταύρωση Δαμάστας στην 202,500 χ.θ. της Ν.Ε.Ο.).

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024