Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΕπιμορφωτικό πρόγραμμα της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας στη Βόρεια Ιταλία
Ξενοδοχία

Επιμορφωτικό πρόγραμμα της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας στη Βόρεια Ιταλία

Ο στόχος του επιμορφωτικού σεμιναρίου ήταν η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών μέσω της ανταλλαγής τεχνογνωσίας και η προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών στην περιοχή της Πιερίας γενικότερα.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 11 Απριλίου η απολογιστική συνάντηση της διοίκησης της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας (ΕΞεΠ) με τους συμμετέχοντες στο επιμορφωτικό πρόγραμμα “Πελατοκεντρικές υπηρεσίες φιλοξενίας – Hospitality+”, που διοργανώθηκε στη Βόρεια Ιταλία και συγκεκριμένα στην περιφέρεια Veneto (Βιτσένζα, Βενετία, Πάδοβα, Βερόνα), μεταξύ 14 και 18 Μαρτίου από την ΕΞεΠ, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ΕRASMUS+.

Στην αποστολή συμμετείχαν 16 ξενοδόχοι από όλους τους επιμέρους προορισμούς της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας (Παραλία, Ολυμπιακή Ακτή, Λεπτοκαρυά, Πλαταμώνας, Ελατοχώρι κ.λπ.).

Ο στόχος του επιμορφωτικού σεμιναρίου ήταν η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών μέσω της ανταλλαγής τεχνογνωσίας και η προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών στην περιοχή της Πιερίας γενικότερα. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Ιταλία να ενημερωθούν για:

α. Θέματα ποιοτικών και λειτουργικών ξενοδοχειακών προτύπων.
β. Επιτυχημένες επιχειρηματικές πρακτικές οι οποίες εφαρμόζονται από ξενοδοχειακές μονάδες της Ιταλίας.

Επισκέφθηκαν επιλεγμένες ξενοδοχειακές μονάδες και δομές επαγγελματικής κατάρτισης της περιοχής για ενημέρωση και επιτόπια παρακολούθηση του τρόπου λειτουργίας τους. Ήρθαν σε επαφή και συζήτησαν με τοπικούς θεσμικούς φορείς του τουρισμού της επαρχίας Veneto, της Βόρειας Ιταλίας, για θέματα που αφορούν την τουριστική ανάπτυξη και τρόπους αντιμετώπισης κοινών προβλημάτων. Ξεναγήθηκαν σε σημεία ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος της περιοχής και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την τοπική κουλτούρα της Βόρειας Ιταλίας.

Οι εντυπώσεις που αποκόμισαν οι συμμετέχοντες ξενοδόχοι κρίνονται ως πολύ θετικές. Απέσπασαν γνώσεις και εμπειρίες που θα τους βοηθήσουν να εφαρμόσουν νέες πρακτικές στα ξενοδοχεία τους και να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα τους.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024