Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΕπιπλέον μέτρα, λόγω της αύξησης της τιμής του ρεύματος, ζητούν τα τουριστικά καταλύματα
Τουριστικά καταλύματα

Επιπλέον μέτρα, λόγω της αύξησης της τιμής του ρεύματος, ζητούν τα τουριστικά καταλύματα

Μεταξύ άλλων, οι φορείς των τουριστικών καταλυμάτων ζητούν να προβλεφθεί ειδικό τιμολόγιο για τις μη κύριες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, στο πρότυπο όσων ισχύουν για τη βιομηχανία.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων “ΚΥΚΛΟΣ” συνυπογράφει τα αιτήματα του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Πάρου – Αντιπάρου “Μαντώ Μαυρογένους”, μέλους της Ομοσπονδίας, τα οποία αναφέρονται σε επιστολή προς τα Υπουργεία Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Οικονομικών – με κοινοποίηση στο Υπουργείο Τουρισμού.

Τα αιτήματα είναι:

  • Συμμετοχή των μη κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων στο αναμενόμενο πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ, ώστε να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να αναβαθμίσουν ενεργειακά τις εγκαταστάσεις τους και επίσπευση της εναρξης του
  • Επέκταση της επιδότησης που ισχύει για τη χαμηλή τάση και στα καταλύματα με παροχές που συνδέονται στη μέση τάση.
  • Όριο μέγιστης τιμής χρέωσης στα 100 ευρώ/Mwh για τα καταλύματα και επιδότηση της διαφοράς.
  • Μετάθεση του χρόνου καταβολής των αναδρομικών χρεώσεων ΕΤΜΕΑΡ.
  • Να προβλεφθεί ειδικό τιμολόγιο για τις μη κύριες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, στο πρότυπο όσων ισχύουν για τη βιομηχανία.

Ακολουθεί η επιστολή του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Πάρου – Αντιπάρου:

“Κύριε Υπουργέ,
 
Η επιβάρυνση που προκαλείται στα τουριστικά καταλύματα από την αύξηση της τιμής του ρεύματος είναι τεράστια. Η αύξηση του ενεργειακού κόστος, που σε κάποιες περιπτώσεις φτάνει και το 100%, πλήττει άμεσα τις μικρές οικογενειακές τουριστικές μονάδες μέσα σε δύσκολες συνθήκες λόγω της εκ νέου επιδείνωσης των επιδημιολογικών δεδομένων, η οποία βέβαια έχει εξαντλήσει τις οικονομικές
τους αντοχές.

Για τους λόγους αυτούς, πέραν της ανάγκης για επίσπευση της διαδικασίας έκδοσης του ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ, ώστε να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να αναβαθμίσουν ενεργειακά τις εγκαταστάσεις τους, προτείνουμε τα εξής μέτρα άμεσης εφαρμογής, με σκοπό τον κατά τα δυνατόν περιορισμό της τεράστιας αυτής επιβάρυνσης:
– Επέκταση της επιδότησης που θα ισχύσει για τη χαμηλή τάση και στους καταναλωτές με παροχές που συνδέονται στη μέση τάση.
– Διασφάλιση μέγιστων τιμών χρεώσεων, π.χ. 100 ευρώ/Mwh και επιδότηση της διαφοράς.
– Μετάθεση του χρόνου καταβολής των αναδρομικών χρεώσεων ΕΤΜΕΑΡ.

Τέλος, πλέον πιστεύουμε είναι η κατάλληλη στιγμή για να εξετασθεί επιτέλους επί της ουσίας το πάγιο αίτημά της Ένωσης Ξενοδόχων Ελλάδος να προβλεφθεί ειδικό τιμολόγιο για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις (μικρές και μεγάλες) και στα ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα στο πρότυπο όσων ισχύουν για τη βιομηχανία”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024