Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕπίσκεψη του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλου Γερουλάνου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
Νέο Αναπτυξιακό Μοντέλο

Επίσκεψη του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλου Γερουλάνου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Στην Πάτρα, την Αρχαία Ολυμπία και το Κατάκολο βρέθηκε την Παρασκευή και το Σάββατο 14 και 15 Μαΐου ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος. Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο της διαβούλευσης που έχει ξεκινήσει το ΥΠΠΟΤ με τις Περιφέρειες της χώρας, θέτοντας υπόψην τους…

Στην Πάτρα, την Αρχαία Ολυμπία και το Κατάκολο βρέθηκε την Παρασκευή και το Σάββατο 14 και 15 Μαΐου ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος<...>. Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο της διαβούλευσης που έχει ξεκινήσει το ΥΠΠΟΤ με τις Περιφέρειες της χώρας, θέτοντας υπόψην τους εργαλεία και δομές για ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο.

Στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη κ. Απόστολο Κατσιφάρα, τους βουλευτές, δημάρχους και αντιπεριφερειάρχες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, όπου ο κ. Γερουλάνος είχε την ευκαιρία να διατυπώσει το νέο αναπτυξιακό σχεδιασμό που απορρέει από τις δυνατότητες της Καλλικρατικής διοίκησης και τις αναπτυξιακές δυνατότητες της συνέργειας στους τομείς του Πολιτισμού, του Τουρισμού και του Αθλητισμού. Οι εκπρόσωποι της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είχαν τη δυνατότητα να εκθέσουν τις ιδέες και απόψεις τους αλλά και τα ζητήματα προτεραιότητας που απασχολούν τους πολίτες της περιοχής, στους τομείς του Πολιτισμού, του Τουρισμού και του Αθλητισμού. Στη σύσκεψη συμμετείχαν και η γ.γ. Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη, ο γ.γ. ΕΟΤ κ. Γιώργος Κολέτσος και ο γ.γ. Αθλητισμού κ. Πάνος Μπιτσαξής. Ο κ. Γερουλάνος έθεσε στη διάθεση της Περιφέρειας μια σειρά από ακίνητα της ΕΤΑ προς παραχώρηση για πλήρη εκμετάλλευση αν προκύψει ότι οι τοπικές κοινωνίες και αρχές κρίνουν κάτι τέτοιο σκόπιμο και ωφέλιμο.

Ο κ. Γερουλάνος προσερχόμενος στη σύσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο δήλωσε:

«Η μεταρρύθμιση του Καλλικράτη δίνει μια μεγάλη ευκαιρία κάθε Περιφέρεια να κάνει το δικό της σχεδιασμό ανάπτυξης και μέσα σε αυτό το πλαίσιο να ενταχθούν όλες αυτές οι δράσεις που βρίσκονται στο δικό μας Υπουργείο όπως είναι ο Πολιτισμός, ο Τουρισμός και ο Αθλητισμός. Δράσεις πραγματικά αναπτυξιακές αν ενταχθούν μέσα σ ένα συγκεκριμένο σκεπτικό. Η δική μας δουλειά είναι να έρθουμε εδώ και να σχεδιάζουμε μαζί με εσάς σε αυτή τη βάση. Είναι πολύ σημαντικό πως έτσι σπάμε την παράδοση του αθηνοκεντρικού κράτους και οι αποφάσεις περνούν στην περιφέρεια, αλλά για να αποδώσει ετούτη η πολιτική χρειάζεται κοινός σχεδιασμός και κοινές προτεραιότητες».

Το Σάββατο το πρωί ο κ. Γερουλάνος επισκέφτηκε το μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας όπου και ξεναγήθηκε. Κατόπιν συμμετείχε σε σύσκεψη με τους τουριστικούς φορείς και φορείς επαγγελματιών της Ηλείας και της Περιφέρειας. Εκεί καταγράφηκαν οι προβληματισμοί και οι σκέψεις των τοπικών φορέων για την κατεύθυνση του τουριστικού προϊόντος. Ο κ. Γερουλάνος τόνισε πως η Αρχαία Ολυμπία έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που μπορούν να αναδείξουν με τον πιο καταφανή τρόπο τη δυναμική της σύμπραξης του Πολιτισμού, του Τουρισμού και του Αθλητισμού, καθιστώντας την περιοχή πρότυπο ανάπτυξης για όλη τη χώρα. Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Γερουλάνος επισκέφτηκε κατόπιν το Κατάκολο, το οποίο συγκεντρώνει το ενδιαφέρον ως λιμάνι κρουαζιεροπλοίων, κέντρου – τροφοδότη ολόκληρης της περιοχής και όπου γίνονται έργα αναβάθμισης του λιμένα. Εκεί ο κ. Γερουλάνος σημείωσε:

«Το Κατάκολο είναι κομβικής σημασίας για τη μεταφορά επισκεπτών προς την Ολυμπία, προς τον Επικούρειο Απόλλωνα αλλά και για όλη την περιοχή. Είναι το μέρος που δείχνει το πρόσωπο της Ελλάδας σε εκείνους που έρχονται με τα κρουαζιερόπλοια από το εξωτερικό και θα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι και πρακτικά λειτουργεί για να μπορεί να ανταπεξέλθει στο σκοπό του αλλά και να δημιουργεί τις συνθήκες ώστε οι επισκέπτες που καταφτάνουν να αισθανθούν ότι κάποιος τους καλωσορίζει στον τόπο. Το έργο που θα γίνει από τον ΕΟΤ είναι πολύ μεγάλης σημασίας. Αυτό που κοιτάμε με τον Περιφερειάρχη είναι πώς μπορούμε τέτοιου είδους έργα να συνδυαστούν μεταξύ τους για να αποτελέσουν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάπτυξη της περιοχής. Βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Για να ολοκληρωθεί εδώ το έργο πρέπει να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Aπαξ και η μελέτη είναι επαρκώς ώριμη η ταχύτητα αποπεράτωσης θα είναι πολύ γρήγορη».

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024