Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΕπίσκεψη Βουλγαράκη σε `Ανδρο και Τήνο
Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής

Επίσκεψη Βουλγαράκη σε `Ανδρο και Τήνο

Ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιώργος Βουλγαράκης, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Κυκλάδων, κ. Ιωάννη Βρούτση και τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Χρήστο Κουρούση, […]

Ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιώργος Βουλγαράκης, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Κυκλάδων, κ. Ιωάννη Βρούτση και τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Χρήστο Κουρούση, μετέβη<...>την Παρασκευή 30 Μαΐου στην `Ανδρο, όπου επισκέφθηκε τη Λιμενική Αρχή, συναντήθηκε στο Δημαρχείο με θεσμικούς εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης και τοπικούς φορείς και συζήτησε για θέματα, που απασχολούν το νησί.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Βουλγαράκης δήλωσε τα εξής: «Σε κάθε νησί υπάρχουν πάντα κάποια προβλήματα και γι’ αυτό πρέπει να γίνονται αυτές οι επισκέψεις, προκειμένου και εμείς να καταλαβαίνουμε από πρώτο χέρι τις πραγματικές συνθήκες ζωής των κατοίκων, για να μπορούμε να δρομολογούμε τις λύσεις. Έγινε μια πολύ μεγάλη κοινωνική συζήτηση στο Δημαρχείο της `Ανδρου, όπου τέθηκαν τα προβλήματα. Πάρα πολλά από αυτά έχουν δρομολογηθεί, όπως το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης, η οποία είναι πολύ καλή.

Αποφασίστηκε επίσης να διεξαχθούν εδώ οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες του 2008 και αυτό θα είναι μια πολύ μεγάλη προώθηση για το νησί, διότι πολλοί αθλητές θα έρθουν εδώ πέρα και θα συμμετέχουν σε αυτό το πολύ σπουδαίο γεγονός. Από την άλλη μεριά, μια σειρά από ζητήματα, που σχετίζονται περισσότερο με την υποδομή του νησιού, μπήκαν νομίζω σε μία πολύ καλή βάση. Θέλω να ελπίζω ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα αυτά, τα οποία συζητήθηκαν, θα αρχίσουν να δρομολογούνται».

Στη συνέχεια, ο κ. Υπουργός μετέβη στην Τήνο, όπου επισκέφθηκε το Λιμεναρχείο του νησιού και ξεναγήθηκε στους χώρους της έδρας της Καθολικής Αρχιεπισκοπής Τήνου – Νάξου και παντός Αιγαίου. Συναντήθηκε επίσης στο Δημαρχείο με εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης και τοπικούς φορείς, που του έθεσαν τα αιτήματά τους, ενώ ο κ. Βουλγαράκης στο τέλος δήλωσε:

«Έγινε μια εκτενής συζήτηση στο Δημαρχείο της Τήνου με όλους τους φορείς του νησιού, στην οποία εξετέθησαν και εξετάστηκαν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί και οι λύσεις που μπορεί να δοθούν. Τα πράγματα μπήκαν σε μία σειρά και νομίζω ότι τα θέματα αυτά είναι σε πάρα πολύ καλό δρόμο. Οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις είναι αρκετά καλές αλλά και όλες οι υπόλοιπες διαδικασίες, που σχετίζονται μ` αυτές, επίσης το ίδιο.

Είχα τη δυνατότητα να τους εξηγήσω ότι είμαστε στη διαδικασία του να καταρτιστεί ένας νόμος για τη νησιωτικότητα, ο οποίος θα εξειδικεύει τη διάταξη του Συντάγματος, που πρόσφατα ψηφίστηκε, και θα την εφαρμόζει με πρακτικό τρόπο, προκειμένου να λυθούν πολλά προβλήματα των νησιών. Θα υπάρξει μια δημόσια διαβούλευση γι’ αυτό, γεγονός που θα μας δώσει τη δυνατότητα να προσεγγίσουμε τα ζητήματα».

Την επόμενη μέρα, Σάββατο 31 Μαΐου, ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής παρέστη στα εγκαίνια του Μουσείου Μαρμαροτεχνίας, τα οποία τέλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κάρολος Παπούλιας.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024