Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΕπιστολή ΣΕΤΕ στο ΥΜΕ για τη βελτίωση υπηρεσιών στα ελληνικά αεροδρόμια
Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων

Επιστολή ΣΕΤΕ στο ΥΜΕ για τη βελτίωση υπηρεσιών στα ελληνικά αεροδρόμια

Ενόψει της φετινής τουριστικής περιόδου και με σκοπό την βελτίωση των υπηρεσιών στα ελληνικά αεροδρόμια, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων – ΣΕΤΕ απέστειλε επιστολή στο υπουργείο Μεταφορών, όπου μεταξύ άλλων επισημαίνει: Την ανάγκη για άμεσες ενέργειες, που αφορούν σε αισθητικές και λειτουργικές κατά κύριο λόγο…

Ενόψει της φετινής τουριστικής περιόδου και με σκοπό την βελτίωση των υπηρεσιών στα ελληνικά αεροδρόμια, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων – ΣΕΤΕ απέστειλε επιστολή<...>στο υπουργείο Μεταφορών, όπου μεταξύ άλλων επισημαίνει:


  1. Την ανάγκη για άμεσες ενέργειες, που αφορούν σε αισθητικές και λειτουργικές κατά κύριο λόγο παρεμβάσεις, τουλάχιστον στους σημαντικότερους διεθνείς αερολιμένες της χώρας μας.

  2. Την άμεση δραστηριοποίηση και δεύτερης εταιρίας επίγειας εξυπηρέτησης, τουλάχιστον στα κύρια διεθνή αεροδρόμια της χώρας, ώστε να μειωθούν οι τιμές και να βελτιωθεί η ποιότητα.


Ακόμα, στο πλαίσιο μιας συνολικής πολιτικής μεταφορών για τον τουρισμό, όπου οι αερομεταφορές θα έχουν προτεραιότητα, κρίνονται αναγκαία τα ακόλουθα:

  • Ανάπτυξη περιφερειακών αεροδρομίων σε σχέση με το ειδικό χωροταξικό σχέδιο για τον τουρισμό. Παράλληλα, θα πρέπει να προχωρήσουν οι ενέργειες για την ανάπτυξη αεροδρομίων στη Δυτική Πελοπόννησο και στην σχεδόν κορεσμένη αεροπορικά Κρήτη.
  • Ευέλικτη τιμολογιακή πολιτική για τα τέλη προσγείωσης στα ελληνικά αεροδρόμια, με σκοπό αφενός μεν την αποσυμφόρησή τους και τις καλύτερες υπηρεσίες, αφετέρου δε την μεγιστοποίηση των εσόδων τους.

  • Να δοθούν όλες οι προβλεπόμενες ελευθερίες (air freedoms) προς όλους τους αερομεταφορείς οι οποίοι επιθυμούν να πετάξουν προς, από και δια μέσου ελληνικών αεροδρομίων, ώστε να αυξηθεί η αεροπορική κίνηση στη χώρα μας.

  • Να ξεκινήσει η επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης του «Ελευθέριος Βενιζέλος» με στόχο την επιμήκυνση της περιόδου εκμετάλλευσης και συνεπακόλουθα τη μείωση των τελών χρήσης του αεροδρομίου, ώστε να διευκολυνθεί η προσπάθεια προσέλκυσης περισσότερων αεροπορικών εταιρειών και δημιουργίας HUB.
  • Την κατάργηση του μονοπωλίου των ΚΤΕΛ, ώστε να έχει νόημα η ανανέωση του στόλου των 5.500 τουριστικών λεωφορείων και να μην στερηθεί το επιβατικό κοινό τα επόμενα χρόνια καλύτερες υπηρεσίες στις μετακινήσεις με χαμηλότερες τιμές.

“Η πολιτική που θα λάβει υπόψη της όλα τα ανωτέρω”, σημειώνει σε ανακοίνωση του ο ΣΕΤΕ, “θα βελτιώσει την ποιότητα των μεταφορών μας με ότι θετικό αυτό συνεπάγεται για τον τουρισμό ειδικά και την οικονομία γενικά”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024