Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΕπιστολή της ΠΟΞ προς το Υπουργείο Οικονομικών για τις προθεσμίες πληρωμής βεβαιωμένων οφειλών και δόσεων
Τουρισμός και οικονομία

Επιστολή της ΠΟΞ προς το Υπουργείο Οικονομικών για τις προθεσμίες πληρωμής βεβαιωμένων οφειλών και δόσεων

Υπάρχει ρητή πρόβλεψη πως, με Υπουργική Απόφαση, μπορεί να ρυθμίζεται η καταβολή των χρεών για τα φυσικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις με κύρια κατοικία, έδρα ή εγκατάσταση σε περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2021 σε έως 24 μηνιαίες δόσεις, με μερική ή ολική απαλλαγή από τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής.

Η Πανελλήνια Ένωση Ξενοδόχων (ΠΟΞ) έστειλε επιστολή προς τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο, με κοινοποίηση στον υπουργό Τουρισμού κ. Βασίλη Κικίλια, για άμεση έκδοση αποφάσεων, που θα δίνουν στις τουριστικές επιχειρήσεις τη δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών τους.

Η επιστολή έχει ως εξής:

“Αξιότιμε κύριε Υφυπουργέ,

Με αποφάσεις σας παρατάθηκαν για έξι (6) μήνες οι προθεσμίες πληρωμής βεβαιωμένων οφειλών και δόσεων ρυθμίσεων για τα φυσικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις με κύρια κατοικία, έδρα ή εγκατάσταση σε περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2021 (βλ. ενδεικτικά ΦΕΚ Β 3862/2021 όπου δημοσιεύθηκαν οι με αριθμούς Α1189, Α 1190 και Α1191 αποφάσεις σας).

Πλην όμως στις παραπάνω αποφάσεις σας δεν προβλέφθηκε η τύχη των οφειλών μετά τη λήξη της ανωτέρω περιόδου. Αποτέλεσμα των ανωτέρω είναι, δεδομένου πως η περίοδος αναστολής έχει ήδη παρέλθει, οι αρμόδιες ΔΟΥ να ενημερώνουν τα μέλη μας πως όλα τα ανωτέρω ποσά θα πρέπει να εξοφληθούν άμεσα, διαφορετικά θα υποχρεωθούν να προβούν σε αναγκαστική είσπραξή τους.

Όπως γνωρίζετε, στο άρθρο 5 του ν.2275/1994, στις διατάξεις του οποίου στηρίχθηκε η έκδοση των ανωτέρω αποφάσεών σας, υπάρχει ρητή πρόβλεψη πως δύναται με Υπουργική Απόφαση να ρυθμίζεται η καταβολή των ανωτέρω χρεών σε μέχρι είκοσι τέσσερις (24) μηνιαίες δόσεις, με μερική ή ολική απαλλαγή από τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής.

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας για την άμεση έκδοση των σχετικών αποφάσεων, που θα δίνουν στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών τους αυτών, προτού δούμε τις πρώτες κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, οι οποίες όπως αντιλαμβάνεστε θα ακυρώσουν τη σημαντική προσπάθεια που έχετε καταβάλλει μέχρι σήμερα για τη στήριξη τους”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024