Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕπιστολή του νομάρχη Θεσσαλονίκης στον Κ. Μαρκόπουλο για το θέμα των ξεναγών
Παναγιώτης Ψωμιάδης

Επιστολή του νομάρχη Θεσσαλονίκης στον Κ. Μαρκόπουλο για το θέμα των ξεναγών

Επιστολή στον υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κώστα Μαρκόπουλο, έστειλε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, θέτοντας υπόψη του Υπουργού το ζήτημα των ενστάσεων των σπουδαστών των Σχολών Ξεναγών των ΟΤΕΚ Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Κρήτης, Κέρκυρας με το νέο νομοσχέδιο που προωθεί το Υπουργείο για το επάγγελμα του ξεναγού…

Επιστολή στον υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κώστα Μαρκόπουλο, έστειλε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης<...>, κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, θέτοντας υπόψη του Υπουργού το ζήτημα των ενστάσεων των σπουδαστών των Σχολών Ξεναγών των ΟΤΕΚ Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Κρήτης, Κέρκυρας με το νέο νομοσχέδιο που προωθεί το Υπουργείο για το επάγγελμα του ξεναγού. Στην επιστολή του ο Νομάρχης επισημαίνει το μεγάλο αναπτυξιακό πλεονέκτημα του τουρισμού για τη χώρα, ζητώντας από τον Υπουργό να ενεργήσει τα δέοντα, δεδομένης της κρίσης στην ελληνική αγορά εργασίας, αλλά και της πολυεπίπεδης διάστασης του επαγγέλματος του ξεναγού”.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Νομάρχη έχει ως εξής:

“Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Έλαβα πρόσφατα επιστολή (επισυνάπτεται) από τους εκπροσώπους των σπουδαστών Σχολών Ξεναγών του ΟΤΕΚ Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Κρήτης, Κέρκυρας με την οποία εκφράζουν τη διαφωνία τους με συγκεκριμένες διατάξεις προωθούμενου από το υπουργείο σας σχεδίου νόμου.
Θεωρώ επί της ουσίας βάσιμες τις ενστάσεις των σπουδαστών, δεδομένης της κρίσης στην ελληνική αγορά εργασίας αλλά και της πολυεπίπεδης διάστασης του επαγγέλματος του ξεναγού.
Κατόπιν τούτων, και δοθέντος ότι ο τουρισμός είναι το μεγάλο αναπτυξιακό πλεονέκτημα της χώρας μας, σας παρακαλώ να λάβετε σοβαρά υπόψη τις συγκεκριμένες ενστάσεις και να ενεργήσετε τα δέοντα, στο πλαίσιο βεβαίως της ελληνικής και ευρωπαϊκής νομιμότητας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024