Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕπιστροφή παρκόμετρων στο κέντρο της πόλης

Επιστροφή παρκόμετρων στο κέντρο της πόλης

Τα παρκόμετρα θα ξανακάνουν την εμφάνισή τους στο κέντρο της Αθήνας, από τα μέσα Σεπτεμβρίου, όπως τουλάχιστον προγραμματίζει ο δήμος Αθηναίων. Το σύστημα στάθμευσης με χρέωση θα ισχύσει σε περιοχές […]

Τα παρκόμετρα θα ξανακάνουν την εμφάνισή τους στο κέντρο της Αθήνας, από τα μέσα Σεπτεμβρίου, όπως τουλάχιστον προγραμματίζει ο δήμος Αθηναίων. Το σύστημα στάθμευσης<...> με χρέωση θα ισχύσει σε περιοχές όπως στο Προεδρικό Μέγαρο, στο εμπορικό και ιστορικό κέντρο της πόλης, το Σύνταγμα, την Πλάκα, τα Εξάρχεια και το Λυκαβηττό.
Από τις 5.500 θέσεις στάθμευσης, οι 2.500 θέσεις προορίζονται για τους μόνιμους κατοίκους, οι 2.000 για τους επισκέπτες και οι υπόλοιπες 1.000 για δημόσιες υπηρεσίες, οργανισμούς και ξενοδοχεία.
Ο Δήμος Αθηναίων έχει ήδη ετοιμάσει τις κάρτες με τις οποίες οι οδηγοί θα χρεώνονται ανάλογα με τον χρόνο που σταθμεύουν. Oι κάρτες θα είναι είτε ξυστές είτε αντίστοιχες με εκείνες που χρησιμοποιούνται στην καρτοκινητή τηλεφωνία. Στην περίπτωση αυτή, οι οδηγοί θα περνούν στη μνήμη του κινητού τους τηλεφώνου τον κωδικό της κάρτας και θα ειδοποιούν το κέντρο ελέγχου του συστήματος με SMS ή με κανονική κλήση. Αυτομάτως, στη συνέχεια, θα αρχίζει η χρέωση και θα αφαιρούνται μονάδες από τον κωδικό του τηλεφώνου.
Το σύστημα της ελεγχόμενης στάθμευσης θα λειτουργεί από τη Δευτέρα μέχρι την Παρασκευή, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ και τα Σάββατα από τις 9 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα. Η μέγιστη διάρκεια στάθμευσης θα είναι οι τρεις ώρες και τα πρόστιμα στους παραβάτες θα τα χρεώνει η δημοτική αστυνομία.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024