Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕρώτηση Δραγασάκη για τα προβλήματα πολιτών της Αττικής στις μετακινήσεις με ΜΜΜ
Βουλευτής Β` Αθηνών ΣΥΝ

Ερώτηση Δραγασάκη για τα προβλήματα πολιτών της Αττικής στις μετακινήσεις με ΜΜΜ

Σημαντικά ερωτήματα, με αφορμή την έρευνα του υπουργείου Μεταφορών για τον βαθμό ικανοποίησης των πολιτών του λεκανοπεδίου Αττικής από τη χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, απύηθυνε χτες στον αρμόδιο υπουργό, κ. Μιχάλη Λιάπη, με κατάθεση σχετικής ερώτησης στη Βουλή, ο βουλευτής Β` Αθηνών του Συνασπισμού, κ. Γιάννης Δραγασάκης, καταγγέλοντας…

Σημαντικά ερωτήματα, με αφορμή την έρευνα του υπουργείου Μεταφορών για τον βαθμό ικανοποίησης των πολιτών του λεκανοπεδίου Αττικής από τη χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, απύηθυνε χτες στον αρμόδιο υπουργό, κ. Μιχάλη Λιάπη,<...>με κατάθεση σχετικής<...>ερώτησης στη Βουλή, ο βουλευτής Β` Αθηνών του Συνασπισμού, κ. Γιάννης Δραγασάκης, καταγγέλοντας την ύπαρξη πολλών προβλημάτων σε ΗΛΠΑΠ και ΕΘΕΛ, τη στιγμή μάλιστα που η χώρα μας παραμένει μεταξύ των λίγων ευρωπαϊκών χωρών, στις οποίες γίνεται τόσο μεγάλη χρήση ΙΧ. εντός των πόλεων.

Τα παράπονα των πολιτών για την ποιότητα εξυπηρέτησής τους από τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ εντάθηκαν την τελευταία περίοδο, και ιδιαίτερα στις γιορτές, καθώς σημειώθηκαν πολλές καθυστερήσεις, ακόμη και περικοπές στα δρομολόγια, με αποτέλεσμα η ταλαιπωρία τους, αλλά και όσων επισκέφθηκαν την Αθήνα για τις γιορτές των Χριστουγέννων και επέλεξαν να μετακινηθούν με τα δήμοσια ΜΜΜ να είναι μεγάλη.

Ενδεικτικά της κατάστασης είναι τα αποτελέσματα της έρευνας, σύμφωνα με τα οποία το μετρό βαθμολογείται με 9, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος με 7,5, το τραμ με 6,8 και τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ με 6,2. Κυριότερα κριτήρια βαθμολόγησης των επιβατών η συνέπεια και η συχνότητα των δρομολογίων, αλλά και τα επίπεδα καθαριότητας και ταχύτητας.

Όπως τονίζουν εργαζόμενοι και συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ, ένας από τους βασικούς λόγους των προβλημάτων στην εξυπηρέτηση με τα λεωφορεία είναι η μεγάλη έλλειψη οδηγών. Οι περισσότεροι οδηγοί, επισημαίνει ο κ. Δραγασάκης, δεν παίρνουν τις άδειες που δικαιούνται και αναγκάζονται να δουλεύουν συνεχώς, όμως δεν επαρκούν να καλύψουν τις ανάγκες.

Με βάση τα παραπάνω ο βουλευτής του ΣΥΝ απύηθυνε στον κ. Λιάπη τα ακόλουθα ερωτήματα:


  1. Πώς αξιολογεί την παραπάνω έρευνα και τι μέτρα θα πάρει για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των κατοίκων του λεκανοπεδίου στο βαθμό που αυτό σχετίζεται με τις αστικές συγκοινωνίες και την αρμοδιότητά του;

  2. Θα καλυφθούν και με τι χρονοδιάγραμμα οι ανάγκες σε οδηγούς ή άλλες ειδικότητες για την ΕΘΕΛ;
  3. Τι μέτρα θα παρθούν για την καλυτέρευση της εικόνας που παρουσιάζει ο ΗΛΠΑΠ τον οποίον οι πολίτες βαθμολογούν με το χειρότερο βαθμό;
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024