Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕρώτηση Μαυρομμάτη για την ασφάλεια τουριστών σε υδάτινο περιβάλλον
Ευρωβουλευτής Ν.Δ.

Ερώτηση Μαυρομμάτη για την ασφάλεια τουριστών σε υδάτινο περιβάλλον

“Στην Ευρωπαϊκή Ένωση ο πνιγμός είναι η δεύτερη κατά σειρά αιτία θανάτου από ατυχήματα στην παιδική ηλικία. Σε ορισμένα κράτη μέλη όπως η Εσθονία, η Λετονία, η Λιθουανία και η […]

“Στην Ευρωπαϊκή Ένωση ο πνιγμός είναι η δεύτερη κατά σειρά αιτία θανάτου από ατυχήματα στην παιδική ηλικία. Σε ορισμένα κράτη μέλη όπως η Εσθονία, η Λετονία, η Λιθουανία και η Σλοβενία ο πνιγμός αποτελεί την κύρια αιτία θανάτου<...>και αναπηρίας για τα παιδιά ενώ στην Ολλανδία σε κάθε πνιγμένο παιδί προστίθενται άλλα 140 παιδιά που εισήχθησαν σε νοσοκομείο λόγω ατυχημάτων που παρά λίγο να καταλήξουν σε πνιγμό. Ποσοστό μεγαλύτερο του 70% των θυμάτων είναι αγόρια και τα πιο ευάλωτα θύματα είναι τα παιδιά ηλικίας ενός έως τεσσάρων ετών”, ανέφερε μεταξύ άλλων η αρμόδια για θέματα προστασίας των καταναλωτών Επίτροπος, κυρία Μεγκλένα Κουνέβα, σε απάντηση που έδωσε στον ευρωβουλευτή της Ν.Δ., κ. Μανώλη Μαυρομμάτη.

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής επεσήμανε στην ερώτησή του προς την Επιτροπή ότι η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας εκτιμά ότι περίπου 450.000 θάνατοι οφείλονται σε πνιγμό ετησίως σε παγκόσμιο επίπεδο. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, οι πνιγμοί σε υδάτινο περιβάλλον αποτελούν τη δεύτερη κατά σειρά αιτία θανάτου από ατύχημα στην παιδική ηλικία.

Επιπλέον, ζήτησε να πληροφορηθέι σχετικά με την προώθηση της ασφάλειας των τουριστών και των κατοίκων των κρατών μελών, που τίθενται καθημερινά σε παρόμοιους κινδύνους, δεδομένου ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια σε σημαντικό τουριστικό προορισμό, κυρίως καλοκαιρινό.

“Η Επιτροπή έχει συγχρηματοδοτήσει πολλά σχέδια της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας για την Ασφάλεια των Παιδιών της EuroSafe στο πλαίσιο του προγράμματος δημόσιας υγείας, με σκοπό τη δρομολόγηση εθνικών σχεδίων δράσης για την πρόληψη των τραυματισμών και την πρόληψη της ασφάλειας σε όλα τα κράτη μέλη. Το κύριο μέρος των δραστηριοτήτων του επικεντρώνεται στην υποστήριξη ενεργειών για την πρόληψη των πνιγμών και την ασφάλεια του νερού”, υπογραμμίζει στην απάντησή της η Επίτροπος και ολοκληρώνει: “Εξάλλου, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, στηρίζεται και προωθείται το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας για την Ασφάλεια των Παιδιών, που αφορά την ασφάλεια των υπηρεσιών κατά τις αθλητικές δραστηριότητες και τις δραστηριότητες τουρισμού και αναψυχής των παιδιών που σχετίζονται με το νερό στην ΕΕ. Το εν λόγω σχέδιο αφορά στην εξακρίβωση του επιπέδου ασφάλειας που παρέχεται στην καταναλωτική ομάδα των οικογενειών και των παιδιών στον κλάδο των υπηρεσιών αθλητισμού, τουρισμού και αναψυχής που σχετίζονται με το νερό, στην ενημέρωση των καταναλωτών και των παρόχων υπηρεσιών για τυχόν κινδύνους και στην εισαγωγή πρακτικών εργαλείων αξιολόγησης του κινδύνου πνιγμού μέσω του εκτεταμένου δικτύου της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας για την Ασφάλεια των Παιδιών”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024