Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕρώτηση στον Αβραμόπουλο για τις `γαλάζιες` προσλήψεις στα Γραφεία εξωτερικού του ΕΟΤ κατέθεσαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Ερώτηση στον Αβραμόπουλο για τις `γαλάζιες` προσλήψεις στα Γραφεία εξωτερικού του ΕΟΤ κατέθεσαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Για τις `γαλάζιες` προσλήψεις στα Γραφεία εξωτερικού του Ε.Ο.Τ., με ειδικό μισθολόγιο, κατέθεσαν προχτές ερώτηση οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, κ.κ. Κατσιφάρας Απόστολος, Ζήση Ροδούλα, Πρωτόπαπας Χρήστος, Σγουρίδης Παναγιώτης, Αράπογλου Χρύσα, Δριβελέγκας Γιάννης, Όθωνας Μανώλης προς τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο

Για τις `γαλάζιες` προσλήψεις στα Γραφεία εξωτερικού του Ε.Ο.Τ., με ειδικό μισθολόγιο, κατέθεσαν προχτές ερώτηση<...>οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, κ.κ. Κατσιφάρας Απόστολος, Ζήση Ροδούλα, Πρωτόπαπας Χρήστος, Σγουρίδης Παναγιώτης, Αράπογλου Χρύσα, Δριβελέγκας Γιάννης, Όθωνας Μανώλης προς τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Πιο συγκεκριμένα, οι προαναφερθέντες βουλευτές ανέφεραν τα ακόλουθα:

Νέες `γαλάζιες` προσλήψεις επιτόπιου προσωπικού έχουν πραγματοποιηθεί σε Γραφεία Εξωτερικού το τελευταίο χρονικό διάστημα, οι οποίες μάλιστα έχουν δημιουργήσει πρόβλημα μεταξύ των εργαζομένων, αφού οι νέοι αυτοί υπάλληλοι έχουν πολύ μεγαλύτερο μισθό από το υπόλοιπο επιτόπιο προσωπικό, με συνέπεια να υπάρχουν άνισοι όροι εργασίας. Ταυτόχρονα, διαχέεται και η πληροφορία ότι θα απολυθεί όλο το επιτόπιο προσωπικό και θα αντικατασταθεί από νέο, με συνέπεια να δημιουργείται πλήρης ανασφάλεια στον εργασιακό χώρο.

Και ενώ πάντα η διαδικασία πρόσληψης ξεκινούσε από τον εκάστοτε Διευθυντή Γραφείου Εξωτερικού, όλες αυτές οι προσλήψεις έχουν γίνει από την Κεντρική Υπηρεσία του ΕΟΤ χωρίς εισήγηση του αρμόδιου Διευθυντή. Την ίδια στιγμή άλλα Γραφεία Εξωτερικού εμφανίζονται να έχουν λιγότερα άτομα από αυτά που προβλέπονται, ενώ βρισκόμαστε στη μέση της τουριστικής περιόδου, με συνέπεια να υπολειτουργούν.

Επειδή:

  • Οι εργαζόμενοι στον ίδιο χώρο πρέπει να διέπονται από τους ίδιους εργασιακούς κανόνες και να λειτουργούν μέσα σε περιβάλλον ασφάλειας και εργασιακής αλληλεγγύης
  • οι μεγάλοι μισθοί των νεοπροσλαμβανομένων προκαλούν τους παλιούς επιτόπιους υπαλλήλους

  • το επιτόπιο προσωπικό προσλαμβάνεται σύμφωνα με το εργασιακό καθεστώς της χώρας που υπηρετεί

ερωτάται ο κύριος Υπουργός:
  1. Πόσα άτομα έχουν προσληφθεί ως επιτόπιο προσωπικό από το Μάρτιο του 2004 μέχρι σήμερα και σε ποια Γραφεία; Να κατατεθούν οι αποφάσεις πρόσληψής τους.

  2. Ποιος είναι ο μισθός των νεοπροσλαμβανομένων και ποιος ενός παλιού επιτόπιου υπαλλήλου; Γιατί διαχέεται η πληροφορία ότι ο μισθός του νεοπροσλαμβανομένου αγγίζει το διπλάσιο του μισθού ενός παλιού υπαλλήλου.
  3. Με ποια νόμιμη διαδικασία έγιναν οι προσλήψεις αυτές ή απλώς ήρθαν τα δικά μας `γαλάζια παιδιά`; Γιατί δεν ζητήθηκε η γνώμη του αρμόδιου Διευθυντή Γραφείου Εξωτερικού;

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024