Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕρώτηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για το μετρό της Θεσσαλονίκης
Μετρό Θεσσαλονίκης

Ερώτηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για το μετρό της Θεσσαλονίκης

Ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων κατέθεσαν χθες (26 Μαΐου) στη Βουλή 5 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την πορεία του έργου του Μετρό Θεσσαλονίκης προς τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, κ. Γ. Σουφλιά. Συγκεκριμένα, οι βουλευτές Γιάννης Μαγκριώτης, Χρύσα Αράπογγλου, Ευάγγελος Βενιζέλος, Εύα Καϊλή και Χάρης Καστανίδης ζήτησαν το εγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα του έργου…

Ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων κατέθεσαν χθες (26 Μαΐου) στη Βουλή 5 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την πορεία του έργου του Μετρό Θεσσαλονίκης προς τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, κ. Γ. Σουφλιά. Συγκεκριμένα, οι βουλευτές Γιάννης Μαγκριώτης, Χρύσα Αράπογγλου, Ευάγγελος Βενιζέλος, Εύα Καϊλή και Χάρης Καστανίδης ζήτησαν το<...> εγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα του έργου με επαρκή ανάλυση δραστηριοτήτων, τις τμηματικές προθεσμίες ολοκλήρωσης εργασιών με τις ποινικές ρήτρες που τις συνοδεύουν σε περίπτωση μη τήρησης αυτών από τον Ανάδοχο Κατασκευής και παρατάσεις που δόθηκαν από την Προϊστάμενη Αρχή συνοδευόμενες από τις σχετικές αιτιολογήσεις, καθώς και τις διασφαλισμένες πιστώσεις από το Πρόγραμμα ΔΕ για το 2008 και το Γ’ ΚΠΣ και την εξασφάλιση των χρηματοδοτήσεων για την κάλυψη της κρατικής συμμετοχής όσον αφορά τη χρηματοδότηση του έργου.

Ακόμη ζητήθηκαν από τον Υπουργό τα εξής:

  • Σχετικά με τις απορροφήσεις, την μέχρι σήμερα απορρόφηση (τελευταία πιστοποίηση) και την σύγκριση με τον σχετικό πίνακα των ετήσιων προβλεπομένων απορροφήσεων.
  • Βάση της εγκεκριμένης περιβαλλοντικής μελέτης η μεταφορά και εναπόθεση των προϊόντων εκσκαφής προβλεπόταν να γίνει στο χώρο κατασκευής της επέκτασης του 6ου Προβλήτα. Η δέσμευση αυτή μετά την απόφαση για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης συνεχίζει να ισχύει; Υπάρχει άλλη επιλογή περιβαλλοντικά αποδεκτή;
  • Σχετικά με τις μελέτες, το σύνολο των απαιτουμένων μελετών κατά κατηγορία και στάδιο και προσδιορισμός των ημερομηνιών συμβατικών και πραγματικών παραδόσεων αυτών.
  • Σχετικά με τις ανακοινώσεις του ΥΠΕΧΩΔΕ για τις επεκτάσεις του ΜΕΤΡΟ Ανατολικά και Δυτικά της πόλης, τις χρονικές δεσμεύσεις, την διασφάλιση των πόρων και τις αναγκαίες ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα.

Οι ερωτώντες βουλευτές ζήτησαν τέλος, την εκτίμηση του κ. Σουφλιά για την ολοκλήρωση του έργου, όπως και των επεκτάσεων.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024