Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕρώτηση Ζήση προς Πετραλιά για τον διαγωνισμό πρόσληψης Τεχνικού Συμβούλου

Ερώτηση Ζήση προς Πετραλιά για τον διαγωνισμό πρόσληψης Τεχνικού Συμβούλου

Ερώτηση προς την Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Φάνη Πάλλη Πετραλιά, κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή η κ. Ροδούλα Αθ. Ζήση, βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ., ζητώντας διευκρινήσεις σχετικά με την πορεία και την εξέλιξη του Γ΄Κ.Π.Σ., και ειδικότερα τον διαγωνισμό πρόσληψης…

Ερώτηση προς την Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Φάνη Πάλλη Πετραλιά, κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή η κ. Ροδούλα Αθ. Ζήση,<...>βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ., ζητώντας διευκρινήσεις σχετικά με την πορεία και την εξέλιξη του Γ΄Κ.Π.Σ., και ειδικότερα τον διαγωνισμό πρόσληψης Τεχνικού Συμβούλου.

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση της η κ. Ζήση, ανέφερε τα ακόλουθα:

“Ενώ, σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις του Υφυπουργού και του Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης, η πορεία και η εξέλιξη του Γ΄ Κ.Π.Σ., αρμοδιότητος Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, ήταν η πλέον ικανοποιητική και ενώ ουσιαστικά το Γ΄ Κ.Π.Σ. ολοκληρώνεται, προκηρύχθηκε από το Υπουργείο διαγωνισμός για πρόσληψη Τεχνικού Συμβούλου με βασικό στόχο, όπως περιγράφεται στην διακήρυξη την “τεχνική και επιστημονική υποστήριξη των διαδικασιών που απαιτούνται για την επιτυχή υλοποίηση των δράσεων για τα Μέτρα 5.2, 5.3, 2.2.2, 2.2.3 και 8.1 του Ε.Π. `Ανταγωνιστικότητα`.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην διακήρυξη, το αντικείμενο του Έργου του Συμβούλου Τεχνικής Υποστήριξης αναλύεται στις εξής Ενότητες Εργασιών:


  1. Υποστήριξη στο σχεδιασμό και την οργάνωση των παρεμβάσεων και των δράσεων που δεν έχουν εξειδικευθεί από το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης με την παροχή επιστημονικής υποστήριξης με την μορφή εκθέσεων και εμπειρογνωμοσυνών, προτάσεων και συμβουλών για την ορθολογική και αποτελεσματική προετοιμασία και εφαρμογή των επιμέρους μέτρων και δράσεων.

  2. Υποστήριξη στο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης για τις διοικητικές ενέργειες που προαπαιτούνται, τις μελέτες που πρέπει να εκπονηθούν, και τις εργασίες που πρέπει να εκτελεσθούν για την υλοποίηση των έργων των Μέτρων 2.2.2, 2.2.3, 5.2, 5.3 και 8.1.

Ενώ παρακάτω διασαφηνίζεται ότι ο ανοικτός διαγωνισμός διενεργείται με σκοπό την επιλογή Συμβούλου Τεχνικής Υποστήριξης για την υποστήριξη του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης στην ωρίμανση – υλοποίηση – παρακολούθηση των Πράξεων που εντάσσονται στο Ε.Π. `Ανταγωνιστικότητα` και οι οποίες χρηματοδοτούνται από το Γ` Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης 2000 – 2006 (ΕΤΠΑ και ΕΚΤ).

Η αμοιβή του Συμβούλου Τεχνικής Υποστήριξης ορίζεται σε 345.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.), το οποίο αποτελείται από 245.000 ευρώ για το σκέλος ΕΤΠΑ και 100.000 ευρώ, όσον αφορά στο σκέλος ΕΚΤ”.

Με βάση όλα τα παραπάνω, η κ. Ζήση απηύθυνε τις ακόλουθες ερωτήσεις προς την κ. Πετραλιά:

  1. Ποια η ανάγκη αυτήν την στιγμή πρόσληψης συμβούλου, όταν το Γ΄ Κ.Π.Σ. ολοκληρώνεται και μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Υπουργείου, όλα έβαιναν καλά;
  2. Με δεδομένο την ημερομηνία κατάθεσης προσφορών την 10η Απριλίου για τον συγκεκριμένο Διαγωνισμό και την ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας το καλοκαίρι, οπότε και θα τοποθετηθεί ο Τεχνικός Σύμβουλος , πώς δικαιολογείται η πρόσληψή του με τέτοια αμοιβή τότε, όταν πλέον το χρονικό περιθώριο για το Γ΄ Κ.Π.Σ. θα έχει σχεδόν εκλείψει;
  3. Ποια η πορεία του προγράμματος και ειδικότερα των Μέτρων για τα οποία προσλαμβάνεται ο Τεχνικός Σύμβουλος;

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024