Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΔραστηριοτήτωνΕθελοντές του κόσμου αναδεικνύουν τα μονομάτια της Ανδρου
Συνεργασία Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κυκλάδων και ΕΛΙΞ

Εθελοντές του κόσμου αναδεικνύουν τα μονομάτια της Ανδρου

Στο πλαίσιο της κοινής προσπάθειας για να αναδειχθούν οι αξίες του εθελοντισμού και της προσωπικής προσφοράς για το περιβάλλον, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων, ο Δήμος Aνδρου, Κορθίου και Υδρούσας και […]

Στο πλαίσιο της κοινής προσπάθειας για να αναδειχθούν οι αξίες του εθελοντισμού και της προσωπικής προσφοράς για το περιβάλλον, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων,<...> ο Δήμος Aνδρου, Κορθίου και Υδρούσας και η Μη Κυβερνητική Οργάνωση ΕΛΙΞ, συνεργάζονται φέτος για τη διοργάνωση τεσσάρων προγραμμάτων εθελοντικής εργασίας με στόχο την ανάδειξη περιπατητικών διαδρομών του νησιού.

Ήδη το πρώτο πρόγραμμα εθελοντικής εργασίας στο δήμο της Aνδρου ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Από τις 20 Μαΐου έως τις 5 Ιουνίου, ομάδα εθελοντών της ΕΛΙΞ βρέθηκε στο νησί και εργάστηκε στο τμήμα της διαδρομής που ξεκινά από τον οικισμό των Αποικίων και καταλήγει, μέσω της περιοχής Υψηλού, στο Νημπορειό, το λιμάνι της Χώρας της Aνδρου (σηματοδοτημένη διαδρομή νο 2).

Από τις 29 Ιουνίου μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου, 3 νέες ομάδες εθελοντών θα φιλοξενηθούν στο νησί και θα συνεχίσουν τη δουλεία που ξεκίνησε η πρώτη ομάδα. Πάνω από 50 εθελοντές από όλο τον κόσμο θα εργαστούν, με την καθοδήγηση ντόπιων μαστόρων, για τον καθαρισμό και την αποκατάσταση διαδρομών στην περιφέρεια της Aνδρου, μονοπάτια που αντιστοιχούν σε τμήματα των Διαδρομών Πολιτιστικού Ενδιαφέροντος του νησιού.

Ενδεικτικά αναφέρονται μερικές από τις διαδρομές:
– Υψηλού – Χώρα (Διαδρομή αρ. 1)
– Αποίκια – Νειμπορειό [Χώρα] (Διαδρομή αρ.2)
– Διποτάματα – Κοχύλου (Διαδρομή αρ. 3)
– Μπατσί – Κατάκοιλος (Διαδρομή αρ. 11)

Στον ελεύθερο χρόνο τους οι εθελοντές θα γνωρίσουν τις ομορφιές του τόπου, τον πολιτισμό, τις παραδόσεις, την ιστορία του και φυσικά τους φιλόξενους κατοίκους του.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024