Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕΤΙΝ: Σταθερή στις επιλογές των Γερμανών η Ελλάδα
Εταιρία Τουρισμού Ιονίων Νήσων

ΕΤΙΝ: Σταθερή στις επιλογές των Γερμανών η Ελλάδα

Σε σταθερή τροχιά ανάκαμψης βρίσκεται η Γερμανική τουριστική αγορά σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα. Οι Βαυαροί εκδηλώνουν και φέτος προτίμηση στη κλασική μορφή τουρισμού (ήλιος,θάλασσα) ενώ η χρήση του internet ως εργαλείο κρατήσεων επεκτείνεται. Το 45% των Γερμανών τουριστών…

Σε σταθερή τροχιά ανάκαμψης βρίσκεται η Γερμανική τουριστική αγορά σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα. Οι Βαυαροί εκδηλώνουν και φέτος προτίμηση στη κλασική μορφή τουρισμού (ήλιος,θάλασσα) ενώ η χρήση του internet<...>ως εργαλείο κρατήσεων επεκτείνεται. Το 45% των Γερμανών τουριστών προέρχεται από τη νότια Γερμανία.

Η «οικολογική συνείδηση» του προορισμού όλο και πιο πολύ αποτελεί ισχυρό κίνητρο για την επιλογή του. Μαζί με την Ελλάδα στις προτιμήσεις των Γερμανών βρίσκεται η Ιταλία και η Γαλλία, όμορα κράτη που ακριβώς για αυτό το λόγο καθίστανται και ευκολότερα και οικονομικότερα προσβάσιμα. Το 90% των τουριστών περίπου προτιμά να ταξιδεύει με αεροπλάνο.

Το υπουργείο λόγω επαναπροσδιορισμού του τουριστικού προϊόντος της Ελλάδας βρίσκεται στο τελικό στάδιο συμφωνιών με τις μεγάλες διαφημιστικές εταιρίες ώστε να αρχίσει να «τρέχει» η νέα διαφημιστική καμπάνια.

Σε συνάντηση της ΕΤΙΝ με εκπρόσωπο του 15μελούς συμβουλίου του 1ου και 2ου Λυκείου Μονάχου, στο πλαίσιο της έκθεσης CBR, που πραγματοποιήθηκε από τις 14 έως 18 Φεβρουαρίου στο Μόναχο, γνωστοποιήθηκε η επίσκεψη αυτών των Λυκείων στα πλαίσια της 5θήμερης εκδρομής, στην Κέρκυρα τη Μεγάλη Εβδομάδα. Για το θέμα αυτό, δηλαδή την προώθηση των σχολικών εκδρομών και άλλων Λυκείων στα πλαίσια της πενθήμερης εκδρομής στα νησιά του Ιονίου και για τη δυνατότητα αμφίδρομης, με αποστολή Λυκείων του Ιονίου στη Γερμανία, συνεργασίας θα υπάρξει περαιτέρω επαφή από τον Γ.Γ της ΠΙΝ κ. Σωτήριο Βόσδου με φορείς της Βαυαρίας.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης στο ειδικά διαμορφωμένο στούντιο του καναλιού BR όπου εξέπεμπε «ζωντανά» – στην κεντρική σκηνή του εκθεσιακού χώρου – έγινε εκτεταμένη παρουσίαση των Ιονίων Νήσωνν με χορευτικά από το Σύλλογο Επτανησίων Μονάχου και στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που ακολούθησε ο Διευθυντής του ΕΟΤ Μονάχου κ. Δ. Γαλανός, καθώς και στελέχη της τουριστικής αγοράς εξέθεσαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των Ιονίων Νησιών. Την Παρασκευή, δεύτερη ημέρα της έκθεσης ο ΕΟΤ παρέθεσε στην ελληνική αποστολή γεύμα εργασίας.

Την έκθεση επισκέφθηκαν περισσότερα από 160.000 άτομα. Το περίπτερο των Ιονίων επισκέφθηκαν εκπρόσωποι των ΜΜΕ και επαγγελματίες, μεταξύ των οποίων και η πρόξενος της Ελλάδος κα `Αννα Κόρκα, καθώς και μέλη της Γερμανικής κυβέρνησης.

Για τη Νομαρχία Κέρκυρας παρέστησαν ο κ. Γ. Καφύρης Υπεύθυνος για την Τουριστική Προβολή, οι επιχειρηματίες Φ. Κοσκινάς και Φαιτάς, για τη Λευκάδα ο κ. Α. Θεοχάρης, για την Κεφαλονιά και Ιθάκη ο κ. Σ. Αρσένης, Νομαρχιακός σύμβουλος και κ. Ι. Πυλαρινός, για τη Ζάκυνθο ο κ. Ι. Γρηγοριάδης και για την ΕΤΙΝ ο κ. Σ. Θύμης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024