Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕΞΑ-Α: Κρατά ο τουρισμός παρά τις αντιξοότητες
Γιάννης Ρέτσος: Χρειάζεται επαγρύπνηση και όχι επανάπαυση

ΕΞΑ-Α: Κρατά ο τουρισμός παρά τις αντιξοότητες

Κρατά ο ελληνικός τουρισμός παρά τα πρωτοφανή γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα (κλοιός απεργιών που συμβάλλουν στην αρνητική εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό), επισημαίνει στο ΑΠΕ-MPE ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής και τονίζει: “Εάν πέρυσι συνέβαινε μόνο ένα αρνητικό γεγονός…

Κρατά ο ελληνικός τουρισμός παρά τα πρωτοφανή γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα (κλοιός απεργιών που συμβάλλουν στην αρνητική εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό)<...>, επισημαίνει στο ΑΠΕ-MPE ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής και τονίζει: “Εάν πέρυσι συνέβαινε μόνο ένα αρνητικό γεγονός σε σχέση με αυτά που φέτος συμβαίνουν, θα μιλάγαμε για καταστροφή”.

Παρά τον ορυμαγδό αρνητικών γεγονότων φέτος, τα νούμερα των αφίξεων των τουριστών στο εξάμηνο, από την υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας, παρουσιάζουν μικρή μείωση 1,2% σε σχέση με πέρυσι. Το γεγονός αυτό σημειώνει ο κ. Ρέτσος αποδεικνύει ότι το ελληνικό τουριστικό προϊόν είναι βασικός πυλώνας στην ανάπτυξη της χώρας και αν υπάρξει κατάρρευση του, αυτή θα έρθει απροειδοποίητα. Στο σημείο αυτό επισημαίνει «ότι η επανάπαυση είναι κακός οδηγός και ζητά επαγράπνυση από όλους, προτού έρθουν τα χειρότερα για το ελληνικό τουριστικό προϊόν».

Ο κ. Ρέτσος τονίζει ότι σε επίπεδο αριθμών το πρόβλημα θα φανεί την επόμενη και μεθεπόμενη χρονιά, καθώς η αρνητική εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, έχει προβληματίσει μεγάλη μερίδα υποψήφιων τουριστών να σκέφτεται την κάθοδο τους στην Ελλάδα.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024