Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΕΞΑΑΑ: Αντίθετη στην ένταξη των καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης στο 'Τουρισμός για όλους' 2022
Ξενοδοχία

ΕΞΑΑΑ: Αντίθετη στην ένταξη των καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης στο 'Τουρισμός για όλους' 2022

'Η επιλογή της Πολιτείας να υποστηρίζει και να ενδυναμώνει, συνεχώς και ποικιλοτρόπως, τη ‘βραχυχρόνια μίσθωση’ (αντί να την οριοθετήσει και αντί να ορίσει ξεκάθαρα τις αυτονόητες και αναγκαίες προδιαγραφές για τη λειτουργία της), μας προβληματίζει και μας ανησυχεί, τονίζει η Ένωση.

Η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής και Αργοσαρωνικού (ΕΞΑΑΑ) σε συνέχεια του δελτίου Τύπου που εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ) σχετικά με την ένταξη καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης στο πρόγραμμα “Τουρισμός για όλους” 2022, εξέδωσε σήμερα, 18 Ιουλίου 2022 την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Προσυπογράφουμε τις θέσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της Ομοσπονδίας κ. Γρηγόρη Τάσιου. Η ΕΞΑΑΑ έχει κατ’επανάληψη επισημάνει τα πολλά προβλήματα με τα οποία έχει βρεθεί αντιμέτωπη ειδικά η Αθήνα ως προορισμός, αλλά και η αθηναϊκή ξενοδοχία, επί σειρά ετών, εξ’αιτίας της ανεξέλεγκτης ‘άνθησης’ και της προκλητικά προνομιακής μεταχείρισης των καταλυμάτων τύπου Βραχυχρόνιας Μίσθωσης (συμπεριλαμβανομένων και όσων καταλυμάτων τύπου ‘παραξενοδοχίας’ καλύπτονται διακριτικά πίσω από αυτόν τον μη ορισμένο επαρκώς όρο).

Επί σειρά ετών ‘κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου’ για την λεγόμενη ‘φέρουσα ικανότητα’ της Αθήνας σε τουριστικές κλίνες, για την ανάγκη τήρησης του μέτρου στην προσφορά τουριστικών κλινών, για το πλήθος των κοινωνικών προβλημάτων που έχουν προκύψει, για τον ήδη έντονο – αθέμιτο ανταγωνισμό που επικρατεί.

Επί σειρά ετών τονίζουμε την ανάγκη να εξασφαλιστεί επιτέλους ένα ξεκάθαρο θεσμικό πλαίσιο για την ‘βραχυχρόνια μίσθωση’ κατάλληλο να καθορίζει επαρκώς προσφερόμενες υπηρεσίες, θέματα υγιεινής, θέματα ασφάλειας, θέματα εργασίας και προσωπικού και φυσικά  -όπως πολύ σωστά σημειώνεται στο δελτίο Τύπου ΠΟΞ – ‘…συγκεκριμένες υποχρεώσεις ανάλογες με αυτές που ισχύουν για τις νόμιμα αδειοδοτημένες επιχειρήσεις (π.χ. ΦΠΑ, φόρο διαμονής, ασφάλιση στον ΕΦΚΑ, τέλος διαμονής παρεπιδημούντων κ.λπ.)”.

Η επιλογή της Πολιτείας να υποστηρίζει και να ενδυναμώνει, συνεχώς και ποικιλοτρόπως, τη ‘βραχυχρόνια  μίσθωση’ (αντί να την οριοθετήσει και αντί να ορίσει ξεκάθαρα τις αυτονόητες και αναγκαίες προδιαγραφές για τη λειτουργία της), μας προβληματίζει και μας ανησυχεί. Αναμένουμε από το Υπουργείο Τουρισμού, το Υπουργείο Οικονομικών, την Περιφέρεια, τους Δήμους και κάθε συναρμόδιο φορέα και υπηρεσία να συνεργαστούν, να αντιληφθούν εγκαίρως τα θέματα που αντιμετωπίζει ο αθηναϊκός τουρισμός και η αθηναϊκή ξενοδοχία την τελευταία δεκαετία -και περισσότερο αυτής- και να εστιάσουν στην ευθύνη που τους αναλογεί, αλλά και στη διεθνή εικόνα της πρωτεύουσας – καθρέφτη της χώρας που οφείλουμε όλοι να περιφρουρήσουμε”.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024