Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΕυαγγέλου: Η θετική πορεία του τουρισμού αυξάνει τις προκλήσεις
Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων

Ευαγγέλου: Η θετική πορεία του τουρισμού αυξάνει τις προκλήσεις

Με μια ξεχωριστή βραδιά αφιερωμένη στον μεγάλο ποιητή Κ.Π. Καβάφη ολοκλήρωσε τον κύκλο των εκδηλώσεών του για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων […]

Με μια ξεχωριστή βραδιά αφιερωμένη στον μεγάλο ποιητή Κ.Π. Καβάφη ολοκλήρωσε τον κύκλο των εκδηλώσεών του για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ). Η εκδήλωση<...>πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου στον αρχαιολογικό χώρο της Ρωμαϊκής Αγοράς όπου παρουσιάστηκε παράσταση – μουσικοποιητικό αφιέρωμα στον μεγάλο μας ποιητή Κωνσταντίνο Καβάφη από την ομάδα «Κ.Π. Καβάφης» του Πολιτιστικού Συλλόγου `Ανω Σύρου. Μέσα από ζωντανή μουσική με παραδοσιακά και μοντέρνα μουσικά όργανα, τραγούδι, απαγγελία και προβολή από αποσπάσματα ντοκιμαντέρ και ταινίας βασισμένης στην ζωή του ποιητή οι καλλιτέχνες της ομάδας μας ταξίδεψαν για λίγο προς την «Ιθάκη».

Η παρουσίαση του έργου του μεγάλου μας ποιητή από μία Πολιτιστική Ομάδα της Περιφέρειας αποτέλεσε την επιλογή του ΗΑΤΤΑ για να δείξει το δρόμο που πρέπει και προφανώς μπορεί να ακολουθήσει η Περιφέρεια στην πορεία για ποιοτική αειφόρο τουριστική ανάπτυξη, όπως επεσήμανε στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ, κ. Γιάννης Ευαγγέλου.

Ο κ. Ευαγγέλου σημείωσε ακόμη ότι “η θετική πορεία του ελληνικού τουρισμού τα τελευταία χρόνια αυξάνει τις απαιτήσεις και τις προσδοκίες όλων μας για ακόμη μεγαλύτερη αξιοποίηση του δυναμικού της χώρας και των πολιτιστικών, κοινωνικών και ιστορικών στοιχείων που διαθέτουμε. Τα στοιχεία αυτά” όπως είπε, “μπορούν να αποτελέσουν άξονες και μοχλούς ποιοτικής τουριστικής ανάπτυξης με σεβασμό στο περιβάλλον και τη φυσιογνωμία του τόπου”.

Τέλος, ευχόμενος επιτυχία στο έργο του νέου Υπουργού, εξέφρασε την προσδοκία ότι η νέα ηγεσία του Υπουργείου θα αναλάβει ακόμη πιο δυναμικές πρωτοβουλίες για στενότερη συνεργασία με όλους του φορείς του τουρισμού αλλά και τα συναρμόδια Υπουργεία, που μπορούν να συμβάλλουν στην επίτευξη των ποιοτικών στόχων του τουρισμού σε καίρια θέματα όπως οι μεταφορές (επίγειες και εναέριες), οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις και η προστασία του περιβάλλοντος.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιάννης Βαληνάκης, ο Γ.Γ. ΕΟΤ κ. Αθανάσιος Οικονόμου, εκπροσωπώντας τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, ο Γ.Γ. Καταναλωτή κ. Γιάννης Οικονόμου, Πρέσβεις, Γενικοί Γραμματείς Περιφερειών, Βουλευτές, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και πλήθος προσκεκλημένων από τον κόσμο του τουρισμού αλλά και του πολιτισμού και των τεχνών.

Εκδήλωση του HATTA και της Οινότριας Γης

Ο ΗΑΤΤΑ (Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων) σε συνεργασία με την «Οινότρια Γη» – Κώστα Λαζαρίδη, διοργάνωσαν, στα πλαίσια εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, την Τετάρτη ένα μοναδικό οινογαστρονομικό πάρτυ, γιορτάζοντας παράλληλα 80 χρόνια από την ίδρυση του ΗΑΤΤΑ, 15 χρόνια από την ίδρυση του Κτήματος Λαζαρίδη στην Αδριανή Δράμας και 1 χρόνο από την ίδρυση της «Οινότριας Γης» – Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη στο Καπανδρίτι.

Οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο Μουσείο Αποσταγμάτων του Κτήματος Κώστα Λαζαρίδη και να γνωρίσουν την ιστορία τους από την εποχή των αλχημιστών. Το Μουσείο κρασιού, είναι ένας άλλος κόσμος κρασιού, με σπάνια αντικείμενα, γκραβούρες και σχέδια, παλαιά εργαλεία και σύγχρονα μηχανήματα που ο ιδιοκτήτης Κώστας Λαζαρίδης διέσωσε και διαφύλαξε με αγάπη και υπομονή.

Οι κάβες βαρελιών παλαίωσης των ερυθρών κρασιών, τα 14 κελιά με το αρχείο των κρασιών και τέλος η αίθουσα Γευστικών Δοκιμών και Σεμιναρίων όπου διδάσκεται η αρμονία φαγητού – κρασιού, από τον Γενικό Διευθυντή του Κτήματος και Πρόεδρο των Ελλήνων Οινοχόων κ. Ανδρέα Ματθίδη, δίνουν ένα νέο στίγμα πολιτισμού στη γεύση.

Το cocktail δόθηκε στους κήπους του Κτήματος δίπλα στην πισίνα και συνοδεύτηκε με ένα εξαιρετικό κουαρτέτο τζαζ επιμέλειας της γνωστής εταιρίας Berco.

Ο Πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ, κ. Γιάννης Ευαγγέλου, χαιρετίζοντας τους προσκεκλημένους, τόνισε τη σημασία του τουρισμού στην παγκόσμια και την εθνική οικονομία, επισημαίνοντας ότι “ο τουρισμός αποτελεί μοχλό ανάπτυξης και πολιτισμού” και σημειώνοντας ότι η αξιοποίηση του συγκριτικού πλεονεκτήματος της χώρας μας και η ανάπτυξη ενός εναλλακτικού ποιοτικού τουριστικού προϊόντος, όπως η Οινότρια Γη πρέπει να αποτελούν προτεραιότητα.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε μΆ ένα οινογαστρονομικό Dinner Party, όπου οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την υψηλή μαγειρική του σεφ του κτήματος που συνοδεύτηκε με κρασιά και αποστάγματα– μια και η υψηλή γαστρονομία είναι εδώ και ένα χρόνο ο νέος στόχος του Κώστα Λαζαρίδη.

O Chef του Κτήματος, Jean Louis Καψαλάς, ετοίμασε ένα Menu αντάξιο των περιστάσεων που συνοδεύτηκε με λευκό, ροζέ και ερυθρό Αμέθυστο.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Γ.Γ. ΕΟΤ, κ. Αθανάσιος Οικονόμου, εκπροσωπώντας τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης και παρευρέθηκαν εκπρόσωποι τουριστικών φορέων, επιχειρηματίες, παράγοντες και δημοσιογράφοι του τουρισμού στους οποίους δόθηκε η ευκαιρία, να αναπτύξουν επαφές και να ανταλλάξουν τις απόψεις τους σε μια ευχάριστη βραδιά με φιλική ατμόσφαιρα, που έκλεισε με μουσική και χορό.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024