Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΕυθύνες στις κυβερνήσεις ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Ν.Δ. για τις Ο.Α. επιρρίπτει ο Συνασπισμός

Ευθύνες στις κυβερνήσεις ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Ν.Δ. για τις Ο.Α. επιρρίπτει ο Συνασπισμός

Στην έγκριση Μνημονίου Βασικών Θέσεων μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του σχήματος York Capital / Olympic Investors προχώρησε το απόγευμα της Παρασκευής, 5 Αυγούστου 2005, η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων

Στην έγκριση Μνημονίου Βασικών Θέσεων μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του σχήματος York Capital / Olympic Investors<...>προχώρησε το απόγευμα της Παρασκευής, 5 Αυγούστου 2005, η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων.

Η υπογραφή του Μνημονίου ουσιαστικά δρομολογεί πλέον την πώληση της εταιρίας, που όμως εξακολουθεί να εξαρτάται από τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Να σημειωθεί ότι η εξέλιξη αυτή, αν και λίγο ξαφνική, ήρθε σε συνέχεια της συνεδρίασης της 27ης Ιουλίου με θέμα τις Ολυμπιακές Αερογραμμές και έπειτα από εισήγηση του Συμβούλου του Ελληνικού Δημοσίου.

Συνασπισμός: Ευθύνες στις κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Για απαξίωση και `αποεθνικοποίηση` της Ολυμπιακής Αεροπορίας κάνει λόγο το κόμμα του Συνασπισμού, επιρρίπτοντας ευθύνες στις κυβερνήσεις τόσο του ΠΑ.ΣΟ.Κ., όσο και της Ν.Δ., καθώς όπως υποστηρίζει σε ανακοίνωση του “στην ουσία Ν.Δ. και ΠΑ.ΣΟ.Κ. πίεσαν τα τελευταία χρόνια να παραιτηθεί η χώρα από μια εθνική πολιτική αερομεταφορών. Να υπαχθεί στη στρατηγική του διευθυντηρίου της Ε.Ε. για επικράτηση 3 – 4 αεροπορικών εταιριών και περιθωριοποίηση των υπολοίπων.

Τέλος, ο Συνασπισμός, αφού εκτιμά ότι η έγκριση του σχετικού μνημονίου θέτει σε τελική ευθεία την ιδιωτικοποίηση των Ολυμπιακών Αερογραμμών επαναλαμβάνει την πρόταση του για ένα πλατύ δημοκρατικό και εθνικό διάλογο για να μπει τέρμα στην πορεία κρίσης, απαξίωσης και τεμαχισμού, που προέβλεπε ο υλοποιηθείς ν.3185/03 και χαρακτηρίζει την αντίσταση στην πολιτική της κυβέρνησης ως `καθολικό δημοκρατικό καθήκον`.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024