Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΦαράγγι Σαμαριάς: Σε αδράνεια ο φορέας διαχείρισης από το 2003!

Φαράγγι Σαμαριάς: Σε αδράνεια ο φορέας διαχείρισης από το 2003!

“Βασικός στόχος μας είναι μέσα στον Απρίλιο να ανοίξει το φαράγγι της Σαμαριάς και μάλιστα με τις καλύτερες προϋποθέσεις”. Αυτό ανέφερεο Γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης κ. Σεραφείμ Τσόκας κατά […]

“Βασικός στόχος μας είναι μέσα στον Απρίλιο να ανοίξει το φαράγγι της Σαμαριάς και μάλιστα με τις καλύτερες προϋποθέσεις”. Αυτό ανέφερε<...>ο Γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης κ. Σεραφείμ Τσόκας κατά την διάρκεια επίσκεψης στον εθνικό δρυμό Λευκών Ορέων (φαράγγι Σαμαριάς) μετά και την παραγγελία του εισαγγελέα για έλεγχο πριν δοθεί το `πράσινο` φως να δεχτεί επισκέπτες. Παρόντες στην επίσκεψη ήταν επίσης ο γενικός διευθυντής της περιφέρειας κ. Στάθης Τζουανάκης, οι δήμαρχοι Μουσούρων και Σφακίων κ. Ξενοφώντας Αρναντωνάκης και Ιωσήφ Λύκος και άλλοι τοπικοί φορείς.

Ο κ. Τσόκας, αναφέρθηκε στις δρομολογημένες λύσεις έτσι ώστε να επιτευχθεί αποκατάσταση όλων των προβλημάτων. “…έχουμε δρομολογήσει απευθείας χρηματοδότηση στη διεύθυνση δασών για να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες, ο δήμος Σφακίων έχει αναλάβει την κάλυψη των θέσεων ιατρικού προσωπικού, ενώ ο Δήμος Μουσούρων θέσεις φυλάκων. Πιστεύω ότι θα καταφέρουμε μέχρι τα μέσα Απριλίου να είμαστε έτοιμοι να ανοίξει το φαράγγι!.

Σε αδράνεια ωστόσο παραμένει ο φορέας διαχείρισης του εθνικού δρυμού, ο οποίος έχει συγκροτηθεί σε σώμα από το 2003, αλλά ακόμη δεν έχει καμία δραστηριότητα. Αποκαλυπτικός ήταν ο δήμαρχος Μουσούρων, κ. Ξενοφώντας Αρναντωνάκης, μιλώντας προς το TravelDailyNews για το θέμα: “…ο φορέας διαχείρισης συγκροτήθηκε σε σώμα από το 2003 και παρέμεινε ανενεργός μέχρι το 2004. Η νέα κυβέρνηση, με την ανάληψη των καθηκόντων της, μας ζήτησε να συσταθεί πάλι σε σώμα, κάτι που έγινε αλλά ακόμη το αρμόδιο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν μας έχει απαντήσει”. Και συνεχίζει: “…φέτος θα λειτουργήσει υπό την περιφέρεια και την υποστήριξη των όμορων δήμων, ενώ από 1/1/2007 θα λειτουργήσει ο νέος φορέας”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το φαράγγι της Σαμαριάς επισκέπτονται κάθε χρόνο 480.000 – 500.000 τουρίστες και αποτελεί σημαντικό πόλο για την αύξηση της τουριστικής κίνησης της ευρύτερης περιοχής.

Επίσκεψη στο φαράγγι της βασίλισσας Ισπανίας, Σοφία

Η περιοχή του Ομαλού, όπου βρίσκεται το φαράγγι της Σαμαριάς, αποτέλεσε τον τελευταίο σταθμό της επίσκεψης που πραγματοποίησε στο νομό Χανίων η βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία.

Η βασίλισσα της Ισπανίας έφθασε στον Ομαλό και ενημερώθηκε για τα εκθέματα του μουσείου της περιοχής, ενώ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής. Αμέσως μετά με τη συνοδεία της έφθασε στο Ξυλόσκαλο και περπάτησε για περίπου 15 λεπτά τα πρώτα μέτρα του φαραγγιού της Σαμαριάς. Επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ομορφιά και την αγριάδα του τοπίου και ζήτησε να ενημερωθεί για την ετήσια κίνηση του δρυμού και για τους ανθρώπους που εργάζονται εκεί, με τούς οποίους μάλιστα είχε μικρής διάρκειας συνομιλία.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024