Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΦασούλας: Δεν αντιμετωπίζουμε τα λιμάνια μόνο ως λιμάνια αλλά και ως πόλεις
Συνάντηση Βουλγαράκη με Δήμαρχο Πειραιά

Φασούλας: Δεν αντιμετωπίζουμε τα λιμάνια μόνο ως λιμάνια αλλά και ως πόλεις

Ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιώργος Βουλγαράκης συνάντησε την Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2008, Αντιπροσωπεία του δήμου Πειραιά με επικεφαλής τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Παναγιώτη Φασούλα, τουςοποίους […]

Ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιώργος Βουλγαράκης συνάντησε την Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2008, Αντιπροσωπεία του δήμου Πειραιά με επικεφαλής τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Παναγιώτη Φασούλα, τους<...>οποίους και ενημέρωσε σχετικά για το Εθνικό Σχέδιο Ανάπτυξης των Λιμένων. Ο κ. Υπουργός παρουσίασε τους βασικούς άξονες της κυβερνητικής πολιτικής για την παραχώρηση μέρους δραστηριοτήτων του Ο.Λ.Π. σε παγκόσμιους διαχειριστές, τονίζοντας ότι η εξέλιξη αυτή αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη του λιμένα του Πειραιά και κατ΄ επέκταση της ίδιας της πόλης του Πειραιά, η οποία θα αποκομίσει πολλά οφέλη.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Υπουργός σε δηλώσεις του διαβεβαίωσε για μία ακόμα φορά ότι έχει ληφθεί η απαραίτητη μέριμνα, προκειμένου όλοι οι εργαζόμενοι να διασφαλιστούν, διατηρώντας στο ακέραιο τα μισθολογικά και συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα.

Την κάθετη αντίθεση του σε οποιαδήποτε προσπάθεια να “εκσυγχρονιστεί” το λιμάνι του Πειραιά χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι υποδομές, αλλά και οι 1.600 εργαζόμενοι της πόλης του Πειραιά, οι οποίοι οδηγούνται σε εθελουσία έξοδο εξέφρασε σε δηλώσεις του, μετά το πέρας της συνάντησης, ο Δήμαρχος Πειραιά, κ. Παναγιώτης Φασούλας. “Όλα αυτά” συμπλήρωσε “δεν μας φαίνονται πάρα πολύ ξεκάθαρα παρ΄όλη την καλή διάθεση του Υπουργού βεβαίως αλλά και θεωρούμε ότι πρέπει να γίνει ένας περαιτέρω διάλογος και με τους εργαζόμενους, αλλά και με το δήμο Πειραιά και όλους τους άλλους όμορους δήμους για το τι ακριβώς πρέπει να είναι ένα λιμάνι”.

“Το λιμάνι του Πειραιά” επεσήμανε “δεν είναι προσβάσιμο στο οδικό δίκτυο δεν μπορεί να ξεκινάνε να εκσυγχρονίζουν λιμάνια χωρίς να υπάρχουν σιδηροδρομικές γραμμές και πρόσβαση στο εθνικό δίκτυο. Πρώτα λύνουμε τις προσβάσεις της πόλης και τις υποδομές των πόλεων και μετά φτιάχνουμε τα λιμάνια. Δεν αντιμετωπίζουμε τα λιμάνια μόνο ως λιμάνια αλλά και ως πόλεις αυτή είναι η δική μας άποψη και γι΄ αυτό το λόγο έχουμε και δημοτικό συμβούλιο την ερχόμενη Τετάρτη όπου καλέσαμε τον Υπουργό να παρευρεθεί ο ίδιος ή κάποιος εκπρόσωπός του και να συμμετέχει στη συζήτηση για να πάρουμε εμείς κάποιες αποφάσεις μέσα από το δημοτικό συμβούλιο”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024