Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΓ. Κουτρουμάνης: Υπό εξέταση τα ασφαλιστικά των επαγγελματιών του τουρισμού
Οι ιδιοκτήτες σχεδόν 1.500 μικρών ξενοδοχείων σε οικονομικό αδιέξοδο

Γ. Κουτρουμάνης: Υπό εξέταση τα ασφαλιστικά των επαγγελματιών του τουρισμού

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης εξετάζει και μελετά τα θέματα που αφορούν στην ασφάλιση των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό και, εφόσον κριθεί αναγκαίο, θα αναλάβει τις απαραίτητες νομοθετικές πρωτοβουλίες…

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης εξετάζει και μελετά τα θέματα που αφορούν στην ασφάλιση των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό<...> και, εφόσον κριθεί αναγκαίο, θα αναλάβει τις απαραίτητες νομοθετικές πρωτοβουλίες.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Καθημερινή”, για τις προθέσεις του υπουργείου ενημερώνει ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιώργος Κουτρουμάνης, με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ κ. Γρηγόρη Αποστολάκου, αναφορικά με την ασφαλιστική αντιμετώπιση των ιδιοκτητών μικρών ξενοδοχειακών μονάδων.

Ο βουλευτής της ΝΔ υποστηρίζει ότι οι ιδιοκτήτες σχεδόν 1.500 μικρών ξενοδοχείων (δυναμικότητας κάτω των 10 δωματίων) σε ολόκληρη τη χώρα βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο και απόγνωση λόγω των ποινικών κυρώσεων που υφίστανται εξαιτίας της μη καταβολής από μέρους τους των ασφαλιστικών εισφορών προς τον ΟΑΕΕ.

“Ο λόγος μη καταβολής των εισφορών από μικροξενοδόχους είναι η δέσμευση της κυβέρνησης πως δεν θα υποχρεώνονται να ασφαλίζονται στον ΟΑΕΕ όπως ισχύει και για τους ιδιοκτήτες μονάδων αντίστοιχης δυναμικότητας (10 δωμάτια) ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων”, δηλώνει ο κ. Αποστολάκος και επισημαίνει ότι παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης, ήδη Εισαγγελείς προχωρούν σε ποινικές διώξεις, όπως καταγγέλλουν το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος και η Ένωση Ξενοδόχων Λακωνίας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024