Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΓ` ΚΠΣ: Προώθηση ήπιων μορφών τουρισμού

Γ` ΚΠΣ: Προώθηση ήπιων μορφών τουρισμού

Η ανάπτυξη ήπιων μορφών τουρισμού και ειδικότερα του ορεινού τουρισμού, του οικολογικού, του αγροτοτουρισμού, προωθείται από το υπουργείο Ανάπτυξης στην περιφέρεια της Ηπείρου…

Η ανάπτυξη ήπιων μορφών τουρισμού και ειδικότερα του ορεινού τουρισμού, του οικολογικού, του αγροτοτουρισμού, προωθείται<...> από το υπουργείο Ανάπτυξης στην περιφέρεια της Ηπείρου.

Αυτό επεσήμανε ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Δημ. Γεωργακόπουλος σε ευρεία σύσκεψη που έγινε στα γραφεία της περιφέρειας Ηπείρου με την συμμετοχή του γενικού γραμματέα της περιφέρειας κ. Παύλου Παπαδόπουλου, του βουλευτή και πρώην υπουργού κ. Καρόλου Παπούλια, νομαρχών, προέδρων επιμελητηρίων, και εκπροσώπων των τουριστικών φορέων της περιοχής.

Η πολιτική για την προώθηση ήπιων μορφών τουριστικής ανάπτυξης όπως σημείωσε ο κ. Γεωργακόπουλος επικεντρώνεται στα εξής:

  • Για επενδύσεις μετατροπής παραδοσιακών ή διατηρητέων κτιρίων σε τουριστικά καταλύματα προβλέπεται επιχορήγηση 45%. Επίσης, επιδότηση τόκων 45% και ίδια επιδότηση χρηματοδοτικής μίσθωσης.
  • Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος ανταγωνιστικότητας ΕΠΑΝ προβλέπεται επιχορήγηση σε ποσοστό 50% για επενδύσεις ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των ΜΜΕ από τον τουριστικό κλάδο. Επιλέξιμες ενέργειες του προγράμματος αυτού μεταξύ άλλων είναι η δημιουργία κοινών τουριστικών πακέτων, συνδυασμένες ενέργειες ένταξης σε πακέτα εναλλακτικών μορφών τουρισμού, καθώς και την απόκτηση και εφαρμογή τεχνογνωσίας σε ότι αφορά στην ανάπτυξη και διαχείριση ειδικών μορφών τουρισμού.
  • Επιπλέον στο ΕΠΑΝ προβλέπεται όχι μόνο η διάδοση της ελληνικής κουζίνας, αλλά και η ενίσχυση των παραδοσιακών καφενείων ως ιδιωτικών επενδύσεων όπως και η ανάληψη δημοσίων επενδύσεων αξιοποίησης φυσικών και πολιτιστικών πόρων για τη δημιουργία προσφοράς οικοτουρισμού, πολιτιστικών διαδρομών και δικτύων θρησκευτικών διαδρομών.

Οι προαναφερόμενες προτεραιότητες του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα του Γ` ΚΠΣ που αφορούν δράσεις ανάπτυξης των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, θα εξυπηρετηθούν και από τα ΠΕΠ τα οποία έχουν ενσωματώσει άνω των δύο τρίτων των συνολικά διατιθεμένων κονδυλίων. Σε ότι αφορά την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Ηπείρου ο κ. Γεωργακόπουλος ανέφερε, ότι για το 2003 η χρηματοδότηση που έχει εγκριθεί, μέσω του ΕΟΤ, ανέρχεται σε 60.000 ευρώ, και είναι σημαντικά αυξημένη σε σχέση με το προηγούμενο χρόνο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024