Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΓ. Νικητιάδης: Το “τρένο” της κρουαζιέρας δεν πρέπει να χαθεί
Συνάντηση του Γ. Νικητιάδη με τον αντιπρόεδρο της Royal Caribbean Cruise Lines

Γ. Νικητιάδης: Το “τρένο” της κρουαζιέρας δεν πρέπει να χαθεί

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης συναντήθηκε την περασμένη Παρασκευή με τον John Fox, αντιπρόεδρο της Royal Caribbean Cruise Lines μία από τις δυο μεγαλύτερες εταιρίες κρουαζιέρας διεθνώς…

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης συναντήθηκε την περασμένη Παρασκευή με τον John Fox, αντιπρόεδρο της Royal Caribbean Cruise<…> Lines μία από τις δυο μεγαλύτερες εταιρίες κρουαζιέρας διεθνώς.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του κ. Fox, και η οποία έγινε επί του κρουαζιερόπλοιου “Celebrity Solstice”, δυναμικότητος 3.000 επιβατών και 1.200 μελών πληρώματος που βρίσκεται στο λιμάνι του Πειραιά, συζητήθηκαν θέματα τα οποία αφορούν στην ανάπτυξη της κρουαζιέρας προς την Ελλάδα.

Ο κ. Νικητιάδης, ανέπτυξε την κυβερνητική πολιτική και τις προθέσεις που αφορούν στην υποστήριξη του θαλάσσιου τουρισμού γενικότερα και της κρουαζιέρας ειδικότερα, ενώ αναφέρθηκε και στα αποτελέσματα των επαφών και συνομιλιών που έχουν πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την ανάπτυξη του τομέα.

Ο κ. Fox από την πλευρά του μίλησε για τις δυνατότητες περισσότερων προσεγγίσεων κρουαζιερόπλοιων σε ελληνικά λιμάνια και δήλωσε ότι η εταιρία του έχει πρόθεση με τις κατάλληλες συνθήκες να αναπτύξει τα δρομολόγια της προς την Ελλάδα. Στη συζήτηση για την ανάπτυξη και βελτίωση των υποδομών στα λιμάνια, για τα κρουαζιερόπλοια και τους επιβάτες, ο κ. Fox προσφέρθηκε να βοηθήσει προσφέροντας τεχνογνωσία και να υποβάλει συγκεκριμένες προτάσεις.

Ο κ. Fox αναφέρθηκε επίσης στη σημασία που έχει για τους επιβάτες η ασφάλεια, καθώς και ο έγκαιρος προγραμματισμός των δρομολογίων.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Νικητιάδης σε δηλώσεις του τόνισε ότι οι προοπτικές είναι τεράστιες και ότι δεν πρέπει αυτό το “τρένο” να χαθεί.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και οι κ.κ. Christopher Allan, διευθυντής προγραμματισμού δρομολογίων της Royal Caribbean Cruise Lines σε παγκόσμιο επίπεδο, ο οποίος ανέφερε ότι ήδη προγραμματίζονται τα δρομολόγια για το 2013, ο Tim Marking, εκτελεστικός διευθυντής της European Cruise Council και ο Ukko Metsola, της εταιρείας συμβούλων FIPRA.

Στη φωτογραφία διακρίνονται οι: Α. Στυλιανόπουλος, εκπρόσωπος της Royal Caribbean Cruise Lines στην Ελλάδα, Ukko Metsola, από την εταιρεία συμβούλων FIPRA, Γ. Νικητιάδης, υφυπουργός Τουρισμού, Tim Marking, εκτελεστικός διευθυντής του European Cruise Council, John Fox, αντιπρόεδρος της Royal Caribbean, Christopher Allan, διευθυντής προγραμματισμού δρομολογίων της Royal Caribbean και Χρ. Πετρέας, επιστημονικός σύμβουλος του κ. Νικητιάδη.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024