Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΓ. Πατούλης: ‘Το Υπουργείο Ανάπτυξης να εξασφαλίσει ένα νέο πρόγραμμα που θα υποστηρίζει την εστίαση’
Εστίαση

Γ. Πατούλης: ‘Το Υπουργείο Ανάπτυξης να εξασφαλίσει ένα νέο πρόγραμμα που θα υποστηρίζει την εστίαση’

Συνάντηση του περιφερειάρχη Αττικής Κ. Γ. Πατούλη με αντιπροσωπεία της Ένωσης Εστιατορίων και Συναφών και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων.

Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κλάδος εστίασης λόγω της πανδημίας, η έλλειψη ρευστότητας και η ανάγκη δημιουργίας ειδικού προγράμματος στήριξης τους, βρέθηκαν στο επίκεντρο τη συνάντησης που είχε χθες ο περιφερειάρχης Αττικής κ. Γ. Πατούλης, με τον πρόεδρο της Ένωσης Εστιατορίων και Συναφών Αττικής κ. Γ. Δαβερώνη, τον γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) κ. Γ. Κουράση και τον Οικονομικό Επόπτη της ΠΟΕΣΕ κ. Μ. Κολιό.

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν επίσης ο βουλευτής της ΝΔ κ. Β. Οικονόμου, ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών κ. Ν. Πέππας και ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας κ. Δ. Δρόσης, συζητήθηκαν οι πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει μέχρι τώρα η Περιφέρεια Αττικής για τη στήριξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων.

Μεταξύ άλλων, η Περιφέρεια Αττικής αξιοποιώντας πόρους του ΕΣΠΑ (ΠΕΠ Αττικής 2014-2020) θα διαθέσει μέσω του ειδικού προγράμματος 250 εκατ. ευρώ, για να χορηγήσει κεφάλαιο κίνησης σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις της Αττικής, που επλήγησαν οι δραστηριότητες τους λόγω COVID-19.

Ο κ. Πατούλης, αφού αναφέρθηκε στην πορεία υλοποίησης του προγράμματος, υπογράμμισε ότι το πλήγμα που έχουν υποστεί οι επιχειρηματίες λόγω της πανδημίας είναι τεράστιο και για το λόγο αυτό είναι ανάγκη να υπάρξουν επιπλέον πρωτοβουλίες στήριξης των επαγγελματιών.

“Αναγνωρίζουμε το μέγεθος των οικονομικών και λειτουργικών προβλημάτων με τα οποία είναι αντιμέτωποι οι επιχειρηματίες λόγω της πανδημίας και σ’αυτό το πλαίσιο θα αξιοποιήσουμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο που έχουμε στη διάθεσή μας για τη στήριξή τους. Το πρόγραμμα των 250 εκατ. ευρώ που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής είναι σημαντικό αλλά δεν επαρκεί. Είναι ανάγκη μέσα από συντονισμένες ενέργειες και σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης να εξασφαλίσουμε ένα νέο πρόγραμμα, το οποίο θα υποστηρίζει κλάδους, όπως είναι η εστίαση, που έχουν υποστεί τεράστια ζημιά λόγω της πανδημίας. Είμαστε στο πλευρό των επιχειρήσεων και το έχουμε αποδείξει έμπρακτα. Σε αυτήν την πολύ δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας, παράλληλα με την καλύτερη υγειονομική θωράκιση της Αττικής, προτεραιότητά μας είναι η ενίσχυση των κλάδων που πλήττονται”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024