Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΓια παραλείψεις και ψεύδη σχετικά με την ΟΑ κατηγορεί τον Χατζηδάκη η ΕΠΤΑΟΑ
Ένωση Πτυχιούχων Τεχνικών Αεροπλάνων ΟΑ

Για παραλείψεις και ψεύδη σχετικά με την ΟΑ κατηγορεί τον Χατζηδάκη η ΕΠΤΑΟΑ

“Ο υπουργός ΜΕ κ. Κ. Χατζηδάκης, επί μακρόν απηνής διώκτης του Εθνικού αερομεταφορέα, συνεχίζει απτόητος το καταστροφικό του έργο. Περιφερόμενος από κανάλι σε κανάλι, προκαλώντας την εύλογη απορία για το πότε βρίσκει χρόνο να ασχοληθεί με τα πραγματικά υπουργικά του καθήκοντα…

“Ο υπουργός ΜΕ κ. Κ. Χατζηδάκης, επί μακρόν απηνής διώκτης του Εθνικού αερομεταφορέα, συνεχίζει απτόητος το καταστροφικό του έργο. Περιφερόμενος από κανάλι σε κανάλι, προκαλώντας την εύλογη απορία για το πότε βρίσκει χρόνο<...>να ασχοληθεί με τα πραγματικά υπουργικά του καθήκοντα, παραμένει πιστός οπαδός της βασικής αρχής της προπαγάνδας ότι όσο πιο μεγάλο είναι το ψέμα, τόσο πιο εύκολα γίνεται πιστευτό” ανέφερε χαρακτηριστικά σε σχετική της ανακοίνωση η Ένωση Πτυχιούχων Τεχνικών Αεροπλάνων ΟΑ (ΕΠΤΑΟΑ).

Παραθέτοντας ένα μικρό μόνο μέρος της πρόσφατης “ανθολογίας των παραλείψεων και ψευδών του κ. Χατζηδάκη”, η Ένωση τόνισε:

  1. Η Ολυμπιακή στοιχίζει στον Έλληνα φορολογούμενο ένα εκατομμύριο ευρώ την ημέρα. Αυτό που δεν λέει ο κ. Χατζηδάκης στις στημένες συνεντεύξεις που εμφανίζεται χωρίς ταυτόχρονη παρουσία εκπροσώπων των εργαζομένων είναι ότι η τελευταία επιστημονική μελέτη καταγραφής των χρεών του Κράτους προς την Ολυμπιακή καλύπτει την περίοδο από 1975 έως 31-12-1992. Η επιστημονική αυτή μελέτη έχει κατατεθεί στο Κοινοβούλιο αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, από την οποία έχει εγκριθεί. Βάσει της μελέτης αυτής η ΟΑ όχι μόνο δεν έχει βαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά τον έχει επιδοτήσει με ποσά που σύμφωνα με σχετική πρόσφατη μελέτη, ανέρχονται – αποδιδόμενα νομιμοτόκως στην πολύπαθη εταιρεία – στο ιλιγγιώδες ποσό των 10 δις ευρώ. Ο κ. Χατζηδάκης όχι μόνο δεν έχει παρουσιάσει αντίστοιχη πρόσφατη μελέτη, αλλά ούτε καν ένα ισολογισμό της εταιρίας.
  2. Στηριζόμενος στο μεγάλο ψέμα των χρεών της εταιρίας ο κ. Χατζηδάκης παρουσιάζει στρεβλή εικόνα των δρομολογίων που «πρέπει» να περικοπού, προετοιμάζοντας την εταιρία, που θα εκτελεί κυρίως επιδοτούμενα δρομολόγια. Αυτό που δε μας είπε ο κ. Χατζηδάκης είναι τα κριτήρια επιλογής των προσφάτως διακοπέντων δρομολογίων, καθώς κατά διαβολική σύμπτωση τα δρομολόγια αυτά είναι τα ίδια που φιλοδοξεί να εγκαινιάσει ή ήδη εκτελεί η Aegean (της οποίας μεγαλομέτοχος έκανε ιδιωτικά ταξίδια με ιδιωτικό jet συνοδεία υπουργού Μεταφορών) και η Γερμανική Lufthansa.
  3. Ο κ. Χατζηδάκης παραλείπει συστηματικά να αναφερθεί στις απολεσθείσες χρονοθυρίδες προσγείωσης-απογείωσης αεροσκαφών (slots), που ως γνωστόν έχουν υψηλότατη εμπορική αξία εκατομμύριων ευρώ. Απωλέσθησαν από ανικανότητα της διορισμένης από τον υπουργό διοίκησης ή επωλήθησαν; Εάν απωλέσθησαν από ανικανότητα γιατί δε διώχθηκαν οι διοικήσεις; Εάν επωλήθησαν γιατί δεν ανακοινώνει ο κ. Χατζηδάκης που κατέληξαν τα έσοδα από την πώληση;
  4. Αποκαλεί τις υπηρεσίες της Τεχνικής Βάσης (ΤΒ) της ΟΑ ακριβές. Αυτό που δε μας εξήγησε ποτέ είναι πώς γίνεται να είναι ακριβές οι υπηρεσίες της ΤΒ τη στιγμή που παρατηρείται αμείωτο ενδιαφέρον από κολοσσούς του εξωτερικού, όπως η IBERIA για συντήρηση αεροσκαφών. Τι λέει για την αδυναμία της ΤΒ να καλύψει τη ζήτηση υπηρεσιών συντήρησης λόγω έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού, τη στιγμή που η χώρα είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης στην ανεργία;

Καταλήγοντας, η ΕΠΤΑΟΑ επεσήμανε “Εάν ο κ. Χατζηδάκης επιθυμεί να ιδιωτικοποιήσει την ΟΑ μπορεί να το πράξει, πείθοντας τον Ελληνικό Λαό για την ορθότητα της πολιτικής του. Αυτό που δεν δικαιούται να πράττει ο κ. Χατζηδάκης είναι να ακυρώνει μία ιστορία δεκαετιών που δεν του ανήκει, να πετάει την δυσεύρετη εξαγώγιμη τεχνογνωσία των τεχνικών της ΟΑ στον κάλαθο των αχρήστων και να παραπλανά τον Ελληνικό λαό, διαδίδοντας ανιστόρητα ψεύδη σχετικά με τα χρέη της ΟΑ που στην πραγματικότητα είναι χρέη του κράτους προς την εταιρία, εννοείται επΆ ωφελεία του ανταγωνισμού”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024