Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςΓια πρώτη φορά στην Αθήνα το Ευρωπαϊκό Συνέδριο Μεταμοσχεύσεων
MICE

Για πρώτη φορά στην Αθήνα το Ευρωπαϊκό Συνέδριο Μεταμοσχεύσεων

Το κορυφαίο γεγονός για τον συνεδριακό τουρισμό της πρωτεύουσας ήρθε ως αποτέλεσμα της επιτυχούς διεκδίκησης του συνεδρίου από την Ελληνική Εταιρεία Μεταμοσχεύσεων και από το Γραφείο Συνεδρίων και Επισκεπτών του Δήμου Αθηναίων.

Η Αθήνα είναι η πόλη που επιλέχθηκε για να φιλοξενήσει το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Μεταμοσχεύσεων με την συμμετοχή 3.500 ειδικών απ’ όλο τον κόσμο, τον Σεπτέμβριο του 2023. Το κορυφαίο  γεγονός για τον συνεδριακό τουρισμό της πρωτεύουσας, που ανακοινώθηκε αυτές τις μέρες στην Κοπεγχάγη, ήρθε ως αποτέλεσμα της επιτυχούς διεκδίκησης του συνεδρίου από την Ελληνική Εταιρεία Μεταμοσχεύσεων και από το Γραφείο Συνεδρίων και Επισκεπτών του Δήμου Αθηναίων.

Ανάμεσα σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις που διεκδίκησαν το ίδιο συνέδριο, στη γενική συνέλευση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, η Αθήνα κατάφερε να επικρατήσει τελικά απέναντι σε έναν δυνατό «αντίπαλο», που ήταν η πόλη της Πράγας.

Το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Μεταμοσχεύσεων, αποτελεί μία  σπουδαία συνάντηση για την διεθνή ιατρική κοινότητα, καθώς σε αυτήν παίρνουν μέρος κορυφαίοι επιστήμονες από όλο τον κόσμο.

“Είναι μία μεγάλη ευκαιρία για την ενεργοποίηση της χώρας στον τομέα της δωρεάς οργάνων και των Μεταμοσχεύσεων. Η Αθήνα θα υποδεχθεί πάνω από 3.500 ειδικούς των Μεταμοσχεύσεων από όλο τον κόσμο, ενώ άλλοι τόσοι θα παρακολουθήσουν το συνέδριο online”, τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μεταμοσχεύσεων, καθηγητής κ. Ιωάννης Φούζας, μετά την επιτυχία της Αθήνας στην πανευρωπαϊκή ψηφοφορία για την ανάθεση του συνεδρίου.

“Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό επιστημονικό συνέδριο η φιλοξενία του οποίου  στην Αθήνα, πέρα από την τεράστια σημασία για την ιατρική κοινότητα, θα συμβάλλει στην τόνωση της οικονομίας της πόλης. Η ενίσχυση του συνεδριακού τουρισμού είναι κεντρικός στόχος του Δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο του σχεδιασμού για την οικονομική ανάπτυξη της πρωτεύουσας” τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αθήνα βρίσκεται στην 24η θέση της παγκόσμιας κατάταξης του συνεδριακού τουρισμού και στην 16η θέση της ευρωπαϊκής. Βάσει της στρατηγικής του Γραφείου Συνεδρίων και Επισκεπτών του δήμου Αθηναίων, η πρωτεύουσα θα συνεχίσει με δυναμικότητα να διεκδικεί συνέδρια, ενισχύοντας συνεχώς τη θέση της στον παγκόσμιο χάρτη του συνεδριακού τουρισμού.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024