Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΓια τρίτη συνεχή χρονιά, μεγάλη αύξηση στις αφίξεις Ισραηλινών τουριστών στην Ελλάδα
Εκθέσεις

Για τρίτη συνεχή χρονιά, μεγάλη αύξηση στις αφίξεις Ισραηλινών τουριστών στην Ελλάδα

Οι αεροπορικές αφίξεις Ισραηλινών στην Ελλάδα ξεπέρασαν τις 503.000, με αύξηση στα επίπεδα του 15%. Για το 2018 η περαιτέρω ενίσχυση του πτητικού έργου και οι νέες απευθείας συνδέσεις με περισσότερους ελληνικού προορισμούς καθ’όλη τη διάρκεια της χρονιάς αναμένεται να οδηγήσει σε νέα αύξηση Ισραηλινών τουριστών.

Νέα αύξηση καταγράφουν οι κρατήσεις από το Ισραήλ προς την Ελλάδα, διατηρώντας τη δυναμική της διψήφιας αύξησης της περυσινής χρονιάς, όπως προέκυψε από τις επαφές του γενικού γραμματέα του ΕΟΤ κ. Κωνσταντίνου Τσέγα με παράγοντες της ισραηλινής τουριστικής βιομηχανίας στη διεθνή τουριστική έκθεση του Ισραήλ ΙΜΤΜ 2018 στο Τελ-Αβίβ.

Σε συνέχεια της εμβάθυνσης των διμερών σχέσεων Ελλάδας – Ισραήλ στον τουρισμό, που εγκαινίασε το 2016 η υπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά, με τον ομόλογό της, Yariv Levin, το 2017 αυξήθηκαν οι απευθείας αεροπορικές συνδέσεις του Ισραήλ με ελληνικούς προορισμούς. Οι αεροπορικές αφίξεις Ισραηλινών στην Ελλάδα ξεπέρασαν τις 503.000, με αύξηση στα επίπεδα του 15%, όπως προκύπτει από τα προσωρινά στοιχεία της ετήσιας έκθεσης του αεροδρομίου “Ben Gurion”, καθώς και των ελληνικών αεροδρομίων.

Ενώ, για το 2018 η περαιτέρω ενίσχυση του πτητικού έργου και οι νέες απευθείας συνδέσεις με περισσότερους ελληνικού προορισμούς καθ’όλη τη διάρκεια της χρονιάς αναμένεται να οδηγήσει σε νέα αύξηση Ισραηλινών τουριστών.


Ο κ. Κωνσταντίνος Τσέγας, γενικός γραμματέας ΕΟΤ, η κα Ευαγγελία Ξυπτερά, πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας,  κα Χρύσα Σαραβέλου, υπεύθυνη Μάρκετινγκ της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, ο κ. Γιώργος Μπρουτζάς, διευθυντής του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης και κ. Χ. Καλπίδης, προϊστάμενος του Γραφείου ΕΟΤ Ισραήλ.

 
Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού συμμετείχε στην έκθεση ΙΜΤΜ 2018 με περίπτερο 100 τ.μ. και συνεκθέτες τις Περιφέρειες Ηπείρου, Κρήτης, Νοτίου Αιγαίου, Θεσσαλίας, Κεντρικής Μακεδονίας, τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Καβάλας “Δημωφέλεια”, τον HATTA, ελληνικές ξενοδοχειακές αλυσίδες και τουριστικές επιχειρήσεις.


Ο κ. Σαμ Κουδούνης, διευθυντής Στρατηγικής και Ανάπτυξης της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων, ο κ. Χαρίλαος Καλπίδης , προϊστάμενος ΕΟΤ Ισραήλ και ο κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, περιφερειάρχης Ηπείρου.


O κ. Τσέγας και ο προϊστάμενος του Γραφείου ΕΟΤ Ισραήλ κ. Χαρίλαος Καλπίδης, συναντήθηκαν με τους μεγαλύτερους ταξιδιωτικούς ομίλους του Ισραήλ και συζήτησαν τις προοπτικές της φετινής χρονιάς, τις δυνατότητες κοινών δράσεων για την ενίσχυση των ροών από το Ισραήλ και την ένταξη νέων ελληνικών προορισμών στο πρόγραμμα τους. Επίσης συναντήθηκαν με την πρόεδρο του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων του Ισραήλ (ΙΤΤΑΑ) Hanny Sobol και τον περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη.

Την έκθεση επισκέφθηκε επίσης ο πρέσβης της Ελλάδας στο Ισραήλ κ. Κωνσταντίνος Μπίκας, επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας από την Ελληνική Πρεσβεία.

Στην ΙΜΤΜ 2018 συμμετείχαν 170 εκθέτες από 50 κράτη. Η πλειοψηφία των επισκεπτών εκδήλωσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους ελληνικούς προορισμούς και τα μοναδικά θεματικά τουριστικά προϊόντα της χώρας μας. Σημαντική ήταν η προσέλευση επισκεπτών σε μουσική εκδήλωση ορχήστρας από τη Ρόδο στο περίπτερο του ΕΟΤ.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024