Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΓιακουμάτος: Εν δυνάμει εργαζόμενοι από 1 Μαΐου με κανονικές αποδοχές
Εργαζόμενοι του ξενοδοχείου Corcyra Beach

Γιακουμάτος: Εν δυνάμει εργαζόμενοι από 1 Μαΐου με κανονικές αποδοχές

“Απαραίτητη προϋπόθεση για να λειτουργήσει το ξενοδοχείο είναι να διασφαλίσουμε απόλυτα την ποιότητα ζωής, των εργαζομένων αλλά και των παραθεριστών” υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο Υφυπουργός Απασχόλησηςκαι Κοινωνικής Προστασίας κ. […]

“Απαραίτητη προϋπόθεση για να λειτουργήσει το ξενοδοχείο είναι να διασφαλίσουμε απόλυτα την ποιότητα ζωής, των εργαζομένων αλλά και των παραθεριστών” υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο Υφυπουργός Απασχόλησης<...>και Κοινωνικής Προστασίας κ. Γεράσιμος Γιακουμάτος, μετά το πέρας της συνάντησης, που είχε τη Δευτέρα με φορείς της Κέρκυρας, προκειμένου να εξεταστεί το θέμα διασφάλισης των εργαζομένων στο ξενοδοχείο Corcyra Beach.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Γιακουμάτος:

“Μέχρι την Παρασκευή το ΣΕΠΕ (Σώμα Επιθεώρηση Εργασίας) θα έχει καταθέσει έκθεση ακριβέστατη με λεπτομέρειες όσο αφορά την ασφάλεια και την υγιεινή του ξενοδοχείου. Εφόσον δεν υπάρχουν λόγοι για την ασφάλεια και υγιεινή, τηρείται ο νόμος κατά γράμμα και το ξενοδοχείο θα μπορεί να λειτουργήσει. Από κει και πέρα είναι θέμα του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης για να δώσει πάλι την άδεια λειτουργίας.

Είναι σύμφωνοι, η κοινή γνώμη, τοπική αυτοδιοίκηση, βουλευτές, φορείς τις πόλης, το εργατικό κέντρο και πάνω από όλα οι εργαζόμενοι, με αυτές τις προϋποθέσεις που σας είπα προηγουμένως, επιθυμούν και θέλουν και είναι υποχρέωση να ανοίξει το ξενοδοχείο.

Για μας οι εργαζόμενοι από 1 Μάη, τους ενισχύει η σύμβαση που έχουνε με το ξενοδοχείο και θα πληρώνονται κανονικά. Αν το ξενοδοχείο δεν ανοίξει μέχρι τις 15 με 20 του μηνός είναι πρόβλημα του επιχειρηματία. Όμως οι εργαζόμενοι και εμείς σαν Υπουργείο θεωρούμε ότι από 1 Μαΐου του 2007 είναι εν δυνάμει εργαζόμενοι και θα έχουνε κανονικά τις αποδοχές που δικαιούνται ως εργαζόμενοι.

`Αρα εγώ νομίζω ότι είναι ένα θέμα το οποίο θα λυθεί και δεν πιστεύω ότι θα υπάρχει κανένα πρόβλημα από 1 Μαΐου και μετά”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024