Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΓιαννίτσης: Η νόμιμη μετανάστευση στηρίζει τον τομέα του Τουρισμού

Γιαννίτσης: Η νόμιμη μετανάστευση στηρίζει τον τομέα του Τουρισμού

“Ακόμα και θετική μπορεί να χαρακτηριστεί η παρουσία των νόμιμων μεταναστών στη χώρα μας μιας και στηρίζουν στους τομείς του τουρισμού και της γεωργίας. Η συγκράτηση του εργατικού κόστους και […]

"Ακόμα και θετική μπορεί να χαρακτηριστεί η παρουσία των νόμιμων μεταναστών στη χώρα μας μιας και στηρίζουν στους τομείς του τουρισμού και της γεωργίας<...>. Η συγκράτηση του εργατικού κόστους και η ενίσχυση της ευελιξίας των επιχειρήσεων που οφείλονται στην έντονη παρουσία των ξένων εργατών στην Ελλάδα, σίγουρα δεν μπορεί να καταγραφεί στις θετικές επιπτώσεις της μετανάστευσης. Ωστόσο, εκ των πραγμάτων, τα στοιχεία αυτά επιτρέπουν σε ένα σημαντικό αριθμό μικρών κυρίως επιχειρήσεων, η βιωσιμότητα των οποίων είναι οριακή, να επιβιώνουν στο έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον και να διασώζουν έτσι θέσεις εργασίας του εγχώριου εργατικού δυναμικού, που διαφορετικά ίσως θα χάνονταν. Σε ορισμένες άλλες δραστηριότητες (π.χ. στην οικοδομή και στις τουριστικές επιχειρήσεις), υπάρχει πράγματι υποκατάσταση ντόπιου εργατικού δυναμικού, λόγω του χαμηλότερου κόστους εργασίας των αλλοδαπών. Αλλά και αυτό το αποτέλεσμα δεν είναι μονοσήμαντο, καθώς από την άλλη προκύπτουν θετικά αποτελέσματα όπως π.χ. η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου".

Αυτά, υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας Αναστάσιος Γιαννίτσης κατά τη διάρκεια χαιρετισμού την δεύτερη ημέρα των εργασιών της Παγκόσμιας Διάσκεψης για την Παράνομη Μετανάστευση και την αξιοπρέπεια των μεταναστών στην Μεσόγειο, η οποία πραγματοποιείται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας με την συμμετοχή εκπροσώπων 44 χωρών.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024