Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΓρ. Τάσιος: Να δοθεί στη Χαλκιδική η αναγνωρισιμότητα που της αξίζει στον διεθνή τουριστικό χώρο
Όλοι οι πολίτες της Χαλκιδικής πρέπει να προσπαθήσουν να κάνουν τον τόπο τους πιο φιλόξενο

Γρ. Τάσιος: Να δοθεί στη Χαλκιδική η αναγνωρισιμότητα που της αξίζει στον διεθνή τουριστικό χώρο

Επιτακτική θεωρεί την ανάγκη γρήγορης κινητοποίησης όλων των αρμοδίων φορέων για την προωθήση του τουριστικού προϊόντος ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής, κ. Γρηγόρης Τάσιος.

Σε μήνυμά του για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής, κ. Γρηγόρης Τάσιος, αναφέρει:

“Με φόντο το νέο ιστορικό ρεκόρ τουριστικών αφίξεων και εσόδων, γιορτάζει σήμερα η Ελλάδα την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, η οποία είναι αφιερωμένη στη σύνδεση των πολιτισμών.

Η 27η Σεπτεμβρίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, με σκοπό την ενημέρωση της παγκόσμιας κοινότητας για τη σπουδαιότητα του τουρισμού, τις κοινωνικές, πολιτιστικές, και οικονομικές του αξίες, αλλά και την συνεισφορά του για την ανάπτυξη, την ενότητα των λαών την συνεργασία, την παραγωγική δραστηριότητα και τα οικονομικά οφέλη.

Ο ελληνικός τουρισμός είναι η μεγαλύτερη ελπίδα της χώρας για ανάκαμψη και έξοδο από την κρίση.

Δυστυχώς, στις μέρες μας, μετά τους ταχείς ρυθμούς της παγκοσμιοποίησης είμαστε στη δύσκολη θέση να αντιμετωπίζουμε έναν άκρατο ανταγωνισμό μεταξύ των χωρών, ο οποίος αφήνει πολλές δυσμενείς συνέπειες για την τουριστική μας βιομηχανία.
Ειδικότερα για το νομό Χαλκιδικής διαφαίνεται επιτακτική η ανάγκη γρήγορης κινητοποίησης και συσπείρωσης όλων των αρμοδίων φορέων και των επαγγελματιών προκειμένου να προωθήσουμε από κοινού το τουριστικό μας προϊόν και να δοθεί στον τόπο μας η χαμένη του ταυτότητα και η αναγνωρισιμότητα που του αξίζει στον διεθνή τουριστικό χώρο.

Είναι ανάγκη όλοι εμείς, που έχουμε τις τύχες του τουρισμού στον τόπο μας, να εργαστούμε μεθοδικά και υπεύθυνα για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις εκείνες έτσι ώστε όλοι οι πολίτες της Χαλκιδικής να αγαπήσουν τον τόπο τους και να
προσπαθήσουν να τον κάνουν πιο φιλόξενο, πιο λειτουργικό και πιο φιλικό στους επισκέπτες”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024