Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίGreenpeace: Οι θάλασσές μας δεν αντέχουν άλλη αδιαφορία
Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών

Greenpeace: Οι θάλασσές μας δεν αντέχουν άλλη αδιαφορία

Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα των Ωκεανών, 8 Ιουνίου, η Greenpeace παρέθεσε χτες στοιχεία που αποκαλύπτουν την καταστροφή των θαλάσσιων πόρων στην Ελλάδα και την Ευρώπη και “αναδεικνύουν”, όπωςανέφερε […]

Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα των Ωκεανών, 8 Ιουνίου, η Greenpeace παρέθεσε χτες στοιχεία που αποκαλύπτουν την καταστροφή των θαλάσσιων πόρων στην Ελλάδα και την Ευρώπη και “αναδεικνύουν”, όπως<...>ανέφερε στην ανακοίνωση της, “το μέγεθος της αδιαφορίας της πολιτικής ηγεσίας απέναντι στη συστηματική υποβάθμιση της θάλασσας”.

Τα τελευταία 15 χρόνια έχουν καταλήξει περισσότεροι από 70.000 τόνοι πετρελαίου στη θάλασσα λόγω ατυχημάτων, ενώ κάθε χρόνο περίπου 250.000 τόνοι πετρελαίου ρυπαίνουν τη θάλασσα εξαιτίας της λειτουργίας των πλοίων. Στην Ελλάδα, στα ευαίσθητα νερά της καλντέρας στη Σαντορίνη, παραμένουν ξεχασμένοι στο βυθό 450 τόνοι πετρελαίου.

«Οι θάλασσές μας δεν αντέχουν άλλη αδιαφορία» δήλωσε η κυρία Σοφία Τσενικλή, υπεύθυνη της εκστρατείας για το θαλάσσιο περιβάλλον στη Greenpeace. «Ποτέ στη Ελλάδα δεν έχει υπάρξει μια ολοκληρωμένη πολιτική για τη θάλασσα η οποία να στοχεύει στη προστασία και διατήρηση του θαλάσσιου πλούτου. Πρέπει να ληφθούν επειγόντως γενναία μέτρα για την προστασία της θάλασσας, ωστόσο τα αρμόδια υπουργεία κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου. Πρέπει να δημιουργηθούν θαλάσσια καταφύγια όσο ακόμα είναι καιρός» είπε η Σοφία Τσενικλή.

Η Greenpeace ζητά από την Ελλάδα και τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες να προχωρήσουν αμέσως στη προστασία των ευρωπαϊκών θαλασσών, δημιουργώντας ένα δίκτυο θαλάσσιων καταφυγίων που να καλύπτει τουλάχιστον το 40% της έκτασής τους. Τα θαλάσσια καταφύγια είναι ένα απαραίτητο βήμα για πλούσιες και υγιείς θάλασσες.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024