Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςHAPCO: Δυναμική συμμετοχή της Ελλάδας στο ICCA Mediterranean Chapter Summit
MICE

HAPCO: Δυναμική συμμετοχή της Ελλάδας στο ICCA Mediterranean Chapter Summit

O HAPCO συμμετείχε κατά το ICCA Mediterranean Chapter Summit, σε workshop με θέμα 'The impact of an Art & Architecture destination', ένα από 4 διαδραστικά workshops με θέμα 'The Wisdom of the Crowds: Health conscious destination – Art & architecture destination – Pharma code – Fun destination', όπως επίσης και σε πάνελ συζήτησης με θέμα 'The Mediterranean Summit'.

Καταγράφοντας τη μεγαλύτερη συμμετοχή μελών (70 σύνεδροι από 11 χώρες), μεταξύ όλων των ICCA Chapters, ολοκληρώθηκε την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου το ICCA Mediterranean Chapter Summit, που πραγματοποιήθηκε στην Ρώμη (2-4 Φεβρουαρίου). Η παρουσία της Ελλάδας ήταν αξιόλογη, τόσο με τη συμμετοχή του HAPCO, όσο και αρκετών PCOs μελών του. Το “παρών” έδωσαν επίσης μέλη από την Κροατία, την Κύπρο, την Αίγυπτο, την Γαλλία, την Ελλάδα, το Ισραήλ, την Ιταλία, τη Μάλτα, το Μαυροβούνιο, το Μαρόκο, την Σερβία και την Τουρκία.

Η συνάντηση αυτή, όπως ανέφερε μεταξύ άλλων η πρόεδρος του ICCA Mediterranean Chapter, κα Elif Balci Fisunoglu, αντανακλά την ανάγκη των μελών α) για ανταλλαγή απόψεων σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, β) απεικόνιση της συνεδριακής αγοράς σε επίπεδο Μεσογείου, όπως βεβαίως και γ) αναζήτηση λύσεων για την αντιμετώπιση των σημερινών προκλήσεων της αγοράς, που μέρα με τη μέρα αλλάζει.

Η ελληνική συμμετοχή απαρτίστηκε από τη γενική διευθύντρια του HAPCO κα Λύντια Μαστρονικολή, την κα Βαλεντίνη Αμαραντίδου, δευθύντρια Ανάπτυξης της ARTION Conferences & Events, την Εύη Βουδικλάρη, υπεύθυνη Πωλήσεων της Goldair και την Αντωνία Αλεξάνδρου, πρόεδρο και διευθύνουσα σύμβουλο της PCO Convin. Την Κύπρο εκπροσώπησε η κα Νικολέτα Παφίτου από το Τμήμα Συνεδρίων του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού.


Η ελληνική συμμετοχή στο ICCA Mediterranean Chapter Summit.

“Η Συνάντηση αυτή είναι απόρροια της ανάγκης των χωρών-μελών του Μεσογειακού Παραρτήματος να μοιραστούν ιδέες και απόψεις βάσει της δεδομένης συνεδριακής αγοράς στη Μεσόγειο και να αναζητήσουν λύσεις από κοινού για ζητήματα ιδίου ενδιαφέροντος”, εξήγησε η κα Fisunoglu. “Στη Συνάντηση αποτυπώθηκαν ουσιαστικά συμπεράσματα – εργαλεία για κάθε Γραφείο Συνεδρίων και Επαγγελματία Διοργανωτή Συνεδρίων που δραστηριοποιείται στη μεσογειακή περιοχή, και που αξίζει ο καθένας μας να λάβει υπόψη του”, επισήμανε η κα Αμαραντίδου.

Μερικά από τα συμπεράσματα:

  • Βασικά κριτήρια που καθορίζουν την τελική επιλογή ενός Συνεδριακού προορισμού είναι η ποιότητα, το κόστος, η υπόληψη, η πρόσβαση και οι ευκολίες μετακίνησης, καθώς και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των ξενοδοχειακών υποδομών.
  • Ενώ η Μεσόγειος είναι περιοχή αντιθέσεων και πολυμορφίας, μπορεί ωστόσο να λειτουργήσει ως συνδετικός κρίκος, να γεφυρώσει διαφορές και να ενώσει κουλτούρες. Ανέκαθεν υπήρξε πηγής έμπνευσης και δημιουργίας για καινοτομία, κοινωνικοπολιτική αλλαγή και οικονομική εξέλιξη.
  • Η συνεργασία μπορεί να φέρει αξιοθαύμαστα αποτελέσματα. Λαμβάνοντας υπ’ όψην τα δυνατά και αδύναμα σημεία της κάθε περιοχής της Μεσογείου δύναται να δημιουργηθεί με τους εταίρους μία από κοινού στρατηγική marketing και branding.
  • Η ενσωμάτωση δράσεων εταιρικής υπευθυνότητας στις διοργανώσεις μπορεί να φέρει στο προσκήνιο συμμετέχοντες περισσότερο ενεργούς και να αφήσει μια σημαντική παρακαταθήκη για την περιοχή που φιλοξένησε το γεγονός.
  • Οι ιδέες κινούν ανθρώπους, μέσα και πράγματα όταν δεν υπάρχει εθνική πρωτοβουλία:
    – το παράδειγμα του Σουηδικού Δικτύου Γραφείων Συνεδρίων που υπό την ομπρέλα του συνεργάζονται και καθοδηγούνται με χαμηλό κόστος 21 Γραφεία Συνεδρίων της σκανδιναβικής χώρας.
    – το παράδειγμα του Swiss Tech Convention Center, ενός συνεδριακού κέντρου με στόχο όχι τόσο την ικανοποίηση υλικοτεχνικών υποδομών, αλλά τη διάχυση ακαδημαϊκής γνώσης σε περιφερειακό, εθνικό και διεθνές επίπεδο.
    – το παράδειγμα του Γραφείου Συνεδρίων της Φλωρεντίας, που από δημόσιος φορέας μετετράπη σε κυρίως ιδιωτική επιχείρηση, ωφελώντας την επιχειρησιακή ευελιξία και ικανότητα της πόλης να προσελκύσει συνεδριακές οργανώσεις.


Η κα Elif Balci Fisunoglu, πρόεδρος του ICCA Mediterranean Chapter (αριστέρα) με την κα Βαλεντίνη Αμαραντίδου, διευθύντρια Ανάπτυξης της ARTION Conferences & Events.

O HAPCO, διά της γενικής του διευθύντριας, κας Λύντιας Μαστρονικολή, συμμετείχε σε Workshop με θέμα “The impact of an Art & Architecture destination”, ένα από 4 διαδραστικά workshops με θέμα “The Wisdom of the Crowds: Health conscious destination – Art & architecture destination – Pharma code – Fun destination”,  όπως επίσης και σε πάνελ συζήτησης με θέμα “The Mediterranean Summit”, όπου αναπτύχθηκε η δράση των τοπικών γραφείων συνεδρίων, ελλείψει εθνικών, η δυσκολία συλλογής στατιστικών δεδομένων, εκτός της βάσης δεδομένων που διαθέτει ο ICCA στα μέλη του, καθώς και ένα σενάριο coo-petition (cooperation & competition) μεταξύ κρατών της Μεσογείου.

Τέλος, από πλευράς Ελλάδας, ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλονται, σύμφωνα με τον HAPCO, στην αντιπρόεδρο του ICCA Mediterranean Chapter, κα Βαλεντίνη Αμαραντίδου, που από τη θέση της ενίσχυσε ακόμη περισσότερο την ελληνική φωνή των Ελλήνων Οργανωτών Συνεδρίων.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024