Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςHelexpo: Στις 16-19 Νοεμβρίου η φετινή 22η Philoxenia

Helexpo: Στις 16-19 Νοεμβρίου η φετινή 22η Philoxenia

Από τις 16 έως τις 19 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η φετινή 22η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Philoxenia που διοργανώνει η Helexpo σε συνεργασία με τον ΕΟΤ και υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης…

Από τις 16 έως τις 19 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η φετινή 22η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Philoxenia που διοργανώνει η Helexpo σε συνεργασία με τον ΕΟΤ και υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Η φετινή διοργάνωση διευρύνει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και ενισχύει τις καινοτόμες δράσεις, καθώς, για δεύτερη φορά φέτος, σχεδιάζεται και θα υλοποιηθεί, ένα δυναμικό πρόγραμμα φιλοξενίας επιλεγμένων διεθνών αγοραστών – στα πλαίσια της υπηρεσίας ExpoPartenariat – το οποίο και θα προσδώσει νέα προοπτική και δυναμική στην Έκθεση.

Ακόμη, για την καλύτερη προβολή της, η Philoxenia, έχει προγραμματίσει ήδη τη συμμετοχή της σε μεγάλες εκθέσεις τουρισμού στο εξωτερικό, όπως στην ΙTB του Βερολίνου από τις 8 – 12 Μαρτίου και στην MΙΤT της Μόσχας από τις 22 έως τις 25 του ίδιου μήνα.

Να σημειωθεί ότι στην περσινή διοργάνωση η Philoxenia έχει καταγράψει ένα ποιοτικό και ποσοτικό άλμα, το οποίο αναμένεται να επιβεβαιωθεί και να διευρυνθεί φέτος. Σημειώνεται ότι πέρυσι η Έκθεση κατέγραψε εντυπωσιακή αύξηση επισκεπτών της τάξης του 48%, με σύνολο επισκεπτών 23.790, έναντι 16.125 το 2004 και προέρχονταν όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από άλλες 17 χώρες του εξωτερικού, και συγκεκριμένα, από την Αυστρία, την Αίγυπτο, τη Βουλγαρία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ελβετία, την Ιταλία, την Ινδονησία, την Κύπρο, τη Μεγάλη Βρετανία, την Πολωνία, την Πορτογαλία, την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, τη Ρουμανία, την Σερβία και Μαυροβούνιο και την Τουρκία.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι μεταξύ των εκθετών και των φιλοξενούμενων εμπορικών επισκεπτών πραγματοποιήθηκαν 1.830 προκαθορισμένες επαγγελματικές συναντήσεις, και χιλιάδες ακόμη με τους απλούς εμπορικούς επισκέπτες της Philoxenia, οι οποίες στη μεγάλη τους πλειοψηφία αποτέλεσαν βάση για σημαντικές μελλοντικές συνεργασίες.

Σημαντική συμβολή στην επιτυχία της διοργάνωσης, η οποία χαρακτηρίσθηκε τόσο από τη διοργανώτρια Ηelexpo, όσο και από τους εκθέτες, σταθμός στην ιστορία του θεσμού, είχε η υλοποίηση, για πρώτη φορά στη Philoxenia, στα πρότυπα των Διεθνών Τουριστικών Εκθέσεων, ενός δυναμικού προγράμματος φιλοξενίας 80 επιλεγμένων διεθνών αγοραστών – ExpoPartenariat, από 18 χώρες και συγκεκριμένα από την Αυστραλία, την Αυστρία, τη Βουλγαρία, την Κύπρο, τη Γερμανία, την Ουγγαρία, το Ισραήλ, την Ιταλία, το Λίβανο, τη Μάλτα, την Πολωνία, την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, τη Ρουμανία, τη Ρωσία, την Ισπανία, τη Σουηδία, την Τουρκία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Φέτος, δυνατότητα ραντεβού με τους διεθνείς αγοραστές θα έχουν μόνο οι άμεσοι εκθέτες της Philoxenia.

Η Helexpo, στο πλαίσιο της διαρκούς αναζήτησης για καλύτερες και περισσότερες καινοτόμες υπηρεσίες προς τους εκθέτες της, δημιούργησε το Helexpo Club. Πρόκειται για μια νέα υπηρεσία, που σχεδιάστηκε από τη Helexpo προς τους εκθέτες, με σκοπό αφενός να επιβραβεύει την επιλογή τους να συμμετέχουν στις εκθέσεις της Helexpo και αφετέρου να τους δώσει τη δυνατότητα συμμετοχής σε περισσότερες εκθέσεις και να συμβάλλει στην ενδυνάμωση της εταιρικής τους εικόνας μέσα από μια σειρά σημαντικών και ανταποδοτικών προνομίων. Κατά τη διάρκεια της Philoxenia θα αναδειχθούν τα μέλη της Philoxenia Club.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των στρατηγικών συμμαχιών που αναπτύσσει η Helexpo για την αναβάθμιση της Philoxenia, έχει συνάψει συμφωνία συνεργασίας με σημαντικούς παράγοντες και τεχνοκράτες της τουριστικής βιομηχανίας με στόχο την περαιτέρω διεθνοποίηση της Έκθεσης, την πρόσκληση επιλεγμένων αλλοδαπών εμπορικών επισκεπτών (Hosted Buyers), την ανάπτυξη μια νέας πολιτικής μάρκετινγκ και τη διοργάνωση σημαντικών παράλληλων εκδηλώσεων συνεδριακού χαρακτήρα.

Η φετινή διοργάνωση στοχεύει να επιβεβαιώσει την έναρξη μιας καινούργιας περιόδου ποιότητας και ελκυστικότητας για τον Ελληνικό Τουρισμό και να μετατραπεί σε μια παγκόσμια τουριστική αγορά νέων συνεργασιών, νέων σχεδίων, νέων προϊόντων, νέων επενδύσεων και νέων πολιτικών.

Η έκθεση αποτελεί έναν από τους κύριους άξονες στήριξης, ανάπτυξης και προώθησης της εθνικής τουριστικής πολιτικής, συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση των εμπλεκόμενων με τον τουρισμό φορέων και επιχειρήσεων και δίνει απαντήσεις για τις σύγχρονες μορφές οργάνωσης και αναβάθμισης του τουρισμού. Επίσης, αποτελεί, κατά την διοργανώτρια εταιρία, αναμφισβήτητα σημείο παγκόσμιας τουριστικής αναφοράς, μια μεγάλη εκθεσιακή τουριστική αγορά, παρατηρητήριο των τάσεων και των εξελίξεων της τουριστικής βιομηχανίας, καθώς και forum επιχειρηματικών συναντήσεων και αποφάσεων διεθνούς εμβέλειας.

Η Philoxenia, κατά τις δύο πρώτες ημέρες της λειτουργίας της, είναι ανοικτή μόνο για τους εμπορικούς επισκέπτες, ενώ το Σαββατοκύριακο ανοίγει τις πύλες της και για το ευρύ κοινό. Στο πλαίσιό της πραγματοποιούνται πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων, καθιστώντας την ένα ολοκληρωμένο επικοινωνιακό γεγονός.

Σε ένα εκθεσιακό χώρο, μεγαλύτερο των 20.000 τ.μ. προβάλλονται επιχειρήσεις ξενοδοχειακού εξοπλισμού, ξένες κρατικές συμμετοχές, ξενοδοχεία, τουριστικά γραφεία, αεροπορικές εταιρίες, ναυτιλιακές εταιρίες, ειδικός τύπος. Οι τουριστικοί προορισμοί της Ελλάδος παρουσιάζονται με τις Περιφέρειες, τις Νομαρχίες και τους Δήμους.

Σημειώνεται τέλος ότι η Helexpo προσφέρει στα μέλη των συλλόγων ΣΕΤΕ, ΗΑΤΤΑ, Ε.Τ.Γ.Μ.Θ., Σ.Π.Τ.Μ.Θ. έκπτωση 20% επί της αποζημίωσης χρήσης χώρου, προκειμένου να προσελκύσει τη συμμετοχή τους και έκπτωση 10% στις Ενώσεις Ξενοδόχων όλης της χώρας για τη συμμετοχή τους.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024