Τελευταία νέα
HomeΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΗ Aegean Regatta 2022 ανοίγει πανιά με ρεκόρ 62 συμμετοχών στο Αιγαίο
Θαλάσσιος τουρισμός

Η Aegean Regatta 2022 ανοίγει πανιά με ρεκόρ 62 συμμετοχών στο Αιγαίο

Η Aegean Regatta 2022 ανοίγει πανιά και φέτος για τα νησιά της Ικαρίας, των Φούρνων, του Αγαθονησίου και της Σάμου από 21 έως 27 Αυγούστου, με πάνω από 60 σκάφη από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η Aegean Regatta αποτελεί την πρώτη διεθνή ιστιοπλοϊκή διοργάνωση του Αιγαίου, που εκκίνησε το 2001 από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής (τότε Υπουργείο Αιγαίου) σε συνεργασία με την Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Μεταξύ των πρωτεργατών του Αγώνα και οι βασικοί ναυταθλητικοί όμιλοι των ακριτικών νησιών του Αιγαίου: Α.Σ.Ι.Α.Θ Ρόδου, Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Λέσβου, Ναυτικός Όμιλος Καρλοβασίου, Ναυτικός Όμιλος Σάμου και Ναυτικός Όμιλος Χίου.

Η Aegean Regatta κατάφερε όλα αυτά τα χρόνια να τονώσει οικονομικά τα ακριτικά νησιά, να φέρει σε επαφή ιστιοπλόους από την μια άκρη της Ελλάδας στην άλλη, αλλά και να δώσει τη δυνατότητα σε πολλά ξένα πληρώματα να γνωρίσουν το νησιωτικό πολιτισμό. Μέσα σε αυτά τα χρόνια μεγάλωσε μία γενιά ιστιοπλόων η οποία έμαθε ότι μπορεί να ταξιδεύει εύκολα στο Αιγαίο, να έχει ποιοτικούς και αξιόπιστους αγώνες αλλά πάνω απ’ όλα κατάφερε να αναδείξει την ιστιοπλοΐα όχι μόνο ως μέσο διασκέδασης αλλά και ως μέσο προσφοράς και τρόπου ζωής.

Η “Aegean Regatta 2022 ανοίγει πανιά και φέτος για τα νησιά της Ικαρίας, των Φούρνων, του Αγαθονησίου και της Σάμου 21–27 Αυγούστου με πάνω από 60 σκάφη από την Ελλάδα και το εξωτερικό και κατά μέσο όρο πάνω από 400 συμμετέχοντες/ουσες δαμάζοντας τον άνεμο και τα κύματα του Αιγαίου σε μια διαδρομή 95 και πλέον ναυτικών μιλίων.

Η Aegean Regatta για το 2022 περιλαμβάνει πλούσιο πρόγραμμα με παράλληλες καλλιτεχνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις σε συνεργασία με τον διοργανωτή Ναυτικό Όμιλο Σάμου και με τη συνδρομή των Δήμων Ικαρίας, Φούρνων – Κορσέων, Αγαθονησίου, Ανατολικής Σάμου για όλες τις ηλικίες, τους ιστιοπλόους, τους μόνιμους κατοίκους, αλλά και τους επισκέπτες των νησιών.

Δυνατότητα γνωριμίας ΑμεΑ με το άθλημα της ιστιοπλοΐας και επίσκεψη σε σκάφη εντός των σκαφών στο νησί της Σάμου θα είναι επιπλέον εφικτή.

Αναπτυξιακή Ατζέντα και Κοινωνική Συνοχή
Με έμπρακτη αναπτυξιακή ατζέντα και στο πλαίσιο της θεσμικής διοργάνωσης της Regatta του Αιγαίου δρομολογήθηκε και υλοποιήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής σε συνεργασία με τους Δήμους Ικαρίας και Φούρνων – Κορσέων και το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σάμου, το Κρατικό Λιμενικό Ταμείο Ικαρίας και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λέρου η προμήθεια μονάδων αφαλάτωσης μικρής κλίμακας – Water Kiosks με πόσιμο νερό για την εξυπηρέτηση όχι μόνο των ιστιοπλόων αλλά και των μόνιμων κατοίκων και επισκεπτών στην Ικαρία και τους Φούρνους. Μετά το πέρας της διοργάνωσης τα Water Kiosks θα τοποθετηθούν σε σημεία όπου θα εξυπηρετούν καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου το μέγιστο δυνατό αριθμό κατοίκων και επισκεπτών. Αυτά θα φέρουν μήνυμα της Καμπάνιας για την εξοικονόμηση Νερού στα Ελληνικά νησιά, που διενεργεί η Γενική Γραμματεία με αντίστοιχο τηλεοπτικό σποτ.

Παράλληλα, ποντίζονται ναύδετα – αγκυρώσεις στο νησί του Αγαθονησίου για την ασφαλή πρόσδεση μεγαλύτερου αριθμού σκαφών. Έργο σε συνεργασία με τον γενικό γραμματέα του ΥΠΕΘΑ κ. Αντώνιο Οικονόμου με τη Μονάδα Μελετών και Κατασκευών (ΜΟΜΚΑ) του ΓΓΕΘΑ υπό τον διοικητή υποστρατηγό κ. Μιχαήλ Κλούβα. Η συγκεκριμένη παρέμβαση θα τονώσει την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού και του ναυταθλητισμού στο νησί.

Την κήρυξη της έναρξης του Αγώνα θα πραγματοποιήσει ο γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και πρόεδρος των Οργανωτικών Επιτροπών του συνόλου των θεσμικών διοργανώσεων της ΓΓΑΙΝΠ κ. Μανώλης Κουτουλάκης.

Το Αναλυτικό Πρόγραμμα έχει ως εξής:

  • Σάββατο, 20/8/2022 Άγιος Κήρυκος, Ικαρία, Υποδοχή Σκαφών, Εγγραφές, Έλεγχοι
  • Κυριακή, 21/8/2022 Άγιος Κήρυκος, Ικαρία, Υποδοχή Σκαφών, Εγγραφές, Έλεγχοι, Συγκέντρωση Κυβερνητών, Τελετή Έναρξης
  • Δευτέρα, 22/8/2022 1η Ιστιοδρομία: Άγιος Κήρυκος, Ικαρία – Φούρνοι, Απονομή Επάθλων Ιστιοδρομίας, Παραδοσιακό γλέντι
  • Τρίτη, 23/8/2022 2η Ιστιοδρομία: Φούρνοι – Αγαθονήσι, Απονομή Επάθλων Ιστιοδρομίας, Παραδοσιακό γλέντι
  • Τετάρτη, 24/8/2022 3η Ιστιοδρομία: Αγαθονήσι – Πυθαγόρειο Σάμου
  • Πέμπτη, 25/8/2022 Ημέρα ξεκούρασηςστο Πυθαγόρειο
  • Παρασκευή, 26/8/2022 Ιστιοδρομίες Ελεγχόμενου Στίβου: Πυθαγόρειο, Απονομή Επάθλων Ιστιοδρομιών
  • Σάββατο, 27/8/2022 Τελευταία Ιστιοδρομία: Πυθαγόρειο – Βαθύ Σάμου, Τελετή Λήξης στο Βαθύ

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

27/09/2022
26/09/2022
23/09/2022
22/09/2022
21/09/2022