Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΗ Αγροτουριστική προβάλει τα ελληνικά μονοπάτια

Η Αγροτουριστική προβάλει τα ελληνικά μονοπάτια

Μελέτη με τα ελληνικά μονοπάτια παρουσίασε η «Αγροτουριστική Α.Ε.», η οποία έγινε για λογαριασμό του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, με στόχο την ανάδειξη και προβολή των ελληνικών μονοπατιών ως εναλλακτικής μορφής […]

Μελέτη με τα ελληνικά μονοπάτια παρουσίασε η «Αγροτουριστική Α.Ε.», η οποία έγινε για λογαριασμό του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, με στόχο<…> την ανάδειξη και προβολή των ελληνικών μονοπατιών ως εναλλακτικής μορφής τουρισμού.

Η πεζοπορία είναι μια δραστηριότητα που ελκύει σε διεθνές επίπεδο μεγάλο αριθμό ανθρώπων και συνιστά μια από τις θεμελιώδεις μορφές εναλλακτικού τουρισμού που μπορεί να αναπτυχθεί στα φυσικά και παραδοσιακά μονοπάτια που διασχίζουν την ύπαιθρο. Η Ελλάδα, ιδιαίτερα, διαθέτει έναν μοναδικό πλούτο τέτοιων μονοπατιών και πεζοπορικών διαδρομών, από τις ομορφότερες διεθνώς και μάλιστα σε όλα τα είδη τοπίου – από τις παραλίες ως τις κορυφές των βουνών.

Πρόκειται για την πρώτη ολοκληρωμένη προσέγγιση για τη συστηματοποιημένη διαχείριση και ανάδειξη ενός σημαντικού πλεονεκτήματος της ελληνικής υπαίθρου.

Η σχετική μελέτη, που πρόκειται να είναι σύντομα προσβάσιμη μέσω διαδικτύου, παρουσιάζει επιλεγμένες πεζοπορικές διαδρομές από ολόκληρη την Ελλάδα με όλα τα απαραίτητα, για έναν πεζοπόρο, στοιχεία. Επιπλέον, προσανατολίζει και υποστηρίζει τους ενδιαφερόμενους τοπικούς φορείς στην προσπάθειά τους για υλοποίηση, διαχείριση και ανάδειξη έργων σχετικών με μονοπάτια.

Από τη Σαμοθράκη και το Νέστο ως τα Λευκά Όρη, από τον Όλυμπο ως τον Ταΰγετο, από το Φαλακρό Όρος και τα Ζαγοροχώρια ως τον Κιθαιρώνα και το Μαίναλο, από την Ευρυτανία και τον Παρνασσό ως τον Χελμό και τον Μαλέα, οι 1.000 και πλέον σελίδες της μελέτης εικονογραφούν μιαν, ουσιαστικά, άγνωστη Ελλάδα μαγικών διαδρομών, συνιστούν ένα πρωτόγνωρο Οδοιπορικό-μύηση στη «μυστική» Ελλάδα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024