Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςCar RentalsΗ αντικατάσταση αυτοκινήτων αφορά και μεταχειρισμένα κατηγορίας Euro 4 ή Euro 5
Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων

Η αντικατάσταση αυτοκινήτων αφορά και μεταχειρισμένα κατηγορίας Euro 4 ή Euro 5

Σχετικά με το πολυσυζητημένο μέτρο της απόσυρσης, ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων θέλει να επισημάνει ότι αφορά όχι μόνο στην αντικατάσταση των αποσυρόμενων αυτοκινήτων με καινούργια, αλλά και με […]

Σχετικά με το πολυσυζητημένο μέτρο της απόσυρσης, ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων<...> θέλει να επισημάνει ότι αφορά όχι μόνο στην αντικατάσταση των αποσυρόμενων αυτοκινήτων με καινούργια, αλλά και με μεταχειρισμένα αυτοκίνητα κατηγορίας Euro 4 ή Euro 5, δηλ. με ημερομηνία ταξινόμησης από 01/01/2005 και μετά.

“Η αντικατάσταση με μεταχειρισμένο αυτοκίνητο παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού ανοίγει μια πόρτα στο μεγάλο εκείνο ποσοστό καταναλωτών που τα χαμηλά βαλάντια τους δεν τους επιτρέπουν την αγορά καινούργιου αυτοκινήτου. Μπορούν όμως αποσύροντας το δικό τους παλιό και ρυπογόνο να συγκεντρώσουν 2-3 χιλιάδες ευρώ, αρκετά για να αποφασίσουν την αγορά ενός μεταχειρισμένου, που αλλιώς δεν μπορούν να κάνουν. Έτσι, εκτός από τα άμεσα οικονομικά οφέλη, μη επιβάρυνση δηλαδή του Ισοζυγίου Τρεχουσών Συναλλαγών και μικρότερη κατανάλωση βενζίνης υπάρχουν και άλλα θετικά που δεν μπορούμε να υποτιμούμε: Αυξάνεται ο αριθμός κυκλοφορίας νεότερων αυτοκίνητων με «καθαρή» τεχνολογία που συμβάλλει στον περιορισμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης αλλά, εξίσου σημαντικό, βελτιώνεται η οδική ασφάλεια, αφού τα αυτοκίνητα κατηγορίας Euro 4 είναι εξοπλισμένα με ανάλογα συστήματα, ABS, Air Bags κ.λπ. Μην ξεχνάμε ότι η Ελλάδα έχει την πρώτη θέση σε θανάτους από τροχαία ατυχήματα στην Ευρώπη…”.

Ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων (ΣΤΕΕΑ) είναι ο αντιπροσωπευτικός φορέας του Κλάδου σε πανελλήνιο επίπεδο. Οι εταιρείες που συμμετέχουν σε αυτόν σαν μέλη διαχειρίζονται 150.000 αυτοκίνητα, που αντιπροσωπεύουν το 75% του συνόλου των ενοικιαζομένων αυτοκινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης και το 90% των αυτοκινήτων μακροχρόνιας μίσθωσης. Στα μέλη του περιλαμβάνονται όλα τα διεθνή σήματα, όπως ενδεικτικά HERTZ, AVIS, SIXT, EUROPCAR, ALAMO, BUDGET κ.ά. Ο ΣΤΕΕΑ εκπροσωπεί τον Κλάδο στο Εθνικό Συμβούλιο Τουρισμού, είναι μέλος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Πανευρωπαϊκή Ομοσπονδία ενοικιάσεως αυτοκινήτων ECATRA/LEASEUROPE.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024