Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΗ απόφαση για την Ολυμπιακή περιέχει μια δικαίωση και μια καταδίκη
Ντίνος Ρόβλιας

Η απόφαση για την Ολυμπιακή περιέχει μια δικαίωση και μια καταδίκη

Η απόφαση του Πρωτοδικείου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων για την Ολυμπιακή, σύμφωνα με τον υπεύθυνο Μεταφορών και Τηλεπικοινωνιών του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κ. Ντίνο Ρόβλια, περιέχει “μια δικαίωση και μια καταδίκη”. Όπως εξήγησε, “δικαιώνεται η τότε Ολυμπιακή (της περιόδου 1998 – 2002), καθώς και οι προσπάθειες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ…

Η απόφαση του Πρωτοδικείου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων για την Ολυμπιακή, σύμφωνα με τον υπεύθυνο Μεταφορών και Τηλεπικοινωνιών του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κ. Ντίνο Ρόβλια, περιέχει<...>“μια δικαίωση και μια καταδίκη”. Όπως εξήγησε, “δικαιώνεται η τότε Ολυμπιακή (της περιόδου 1998 – 2002), καθώς και οι προσπάθειες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, για την εξυγίανσή της. Δικαιώνονται, διότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ακύρωσε κατά μεγάλο μέρος την απόφαση 2003/372/ΕΚ σχετικά με την φερόμενη ενίσχυση που χορήγησε η Ελλάδα στην Ολυμπιακή Αεροπορία. Παράλληλα, καταδικάζεται ουσιαστικά η κυβέρνηση της Ν.Δ. για τη δική της γραπτή, αφελή και νομικά εσφαλμένη ομολογία ότι η εταιρία των Ολυμπιακών Αερογραμμών αποτελεί συνέχεια της Ολυμπιακής Αεροπορίας”.

Και συνέχισε:

“Το δυστύχημα είναι, ότι οι θετικές για την Ολυμπιακή αποφάσεις, τόσο της πρόσφατης διαιτησίας (που της επιδικάζει ποσό ύψους περίπου 563 εκατ. ευρώ από το Ελληνικό Δημόσιο), όσο και η σημερινή του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, εξανεμίζονται εξαιτίας της παντελούς έλλειψης πολιτικής της κυβέρνησης της Ν.Δ., για την Ολυμπιακή. Η Ολυμπιακή βυθίζεται στα ελλείμματα και στην απαξίωση, με ευθύνη της κυβέρνησης Καραμανλή.

Τα ελλείμματα στις Ολυμπιακές Αερογραμμές αυξήθηκαν από 87 εκατ. ευρώ (2004) σε 123 εκατ. ευρώ (2005 – τελευταίος δημοσιευμένος ισολογισμός) ήτοι αύξηση 41,5%.

Εξαιτίας της έλλειψης πολιτικής, η ποιότητα παροχής υπηρεσιών από τις Ολυμπιακές Αερογραμμές συνεχώς επιδεινώνεται, αφού οι ακυρώσεις και οι καθυστερήσεις πτήσεων είναι ο κανόνας, όπως και οι ενοικιάσεις της τελευταίας στιγμής αεροσκαφών, αγνώστων εταιρειών και άγνωστης ποιότητας. Η Ολυμπιακή, χάνει συνεχώς μερίδια της αγοράς, υπέρ των ανταγωνιστών της.

Η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ., μετά τις εκλογές, θα ανακτήσει όσα τώρα χάνονται, θα αξιοποιήσει τα νέα δεδομένα για τον Όμιλο της Ολυμπιακής, για ένα νέο ξεκίνημα και μια οριστική βιώσιμη λύση, με βάση όλες τις δυνατές επιλογές στις συγκεκριμένες νέες συνθήκες”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024