Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΗ αρχαία Ολυμπία πόλος έλξης επισκεπτών από όλον τον κόσμο
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος

Η αρχαία Ολυμπία πόλος έλξης επισκεπτών από όλον τον κόσμο

Την ενίσχυση του ρόλου της αρχαίας Ολυμπίας ως πόλου έλξης επισκεπτών και διεθνούς προβολής του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, και μάλιστα σε μια εποχή μεγάλων προκλήσεων για την παγκόσμια οικονομία, ανέλυσε ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος κ. Σπύρος Σπυρίδων, σε δηλώσεις του κατά την ιδιωτική επίσκεψη…

Την ενίσχυση του ρόλου της αρχαίας Ολυμπίας ως πόλου έλξης επισκεπτών και διεθνούς προβολής του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, και μάλιστα σε<...> μια εποχή μεγάλων προκλήσεων για την παγκόσμια οικονομία, ανέλυσε ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος κ. Σπύρος Σπυρίδων, σε δηλώσεις του κατά την ιδιωτική επίσκεψη που πραγματοποίησε σήμερα στην πόλη, μαζί με την οικογένειά της, η Βασίλισα Σοφία της Ισπανίας. Τη σύζυγο του Ισπανού βασιλιά Χουάν Κάρλος υποδέχθηκαν στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου ο κ. Σπυρίδων και ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Αηδόνης, οι οποίοι κατόπιν παρακολούθησαν μαζί της την ξενάγηση που οργάνωσε η προϊσταμένη της ΖΆ Εφορίας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Ολυμπίας κα Γεωργία Χατζή στο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης. Μετά το τέλος της ξενάγησης, ο κ. Σπυρίδων επέδωσε ως αναμνηστικό της επίσκεψης ομοίωμα αλόγου από τέθριππο άρμα των αρχών του 5ου αιώνα π.Χ., αφιέρωμα αγνώστου Ολυμπιονίκη της αρματοδρομίας στο ιερό του Διός, το χάλκινο πρωτότυπο του οποίου φυλάσσεται στο τοπικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Μετά το τέλος της ξενάγησης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Σπυρίδων έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Ο χώρος στον οποίο βρισκόμαστε, η Αρχαία Ολυμπία, συμβολίζει την ευγενή άμιλλα, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, σε παγκόσμιο επίπεδο. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο ότι κάθε χρόνο προσελκύει εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και προσωπικότητες όπως ο Γάλλος υπουργός Παιδείας που φιλοξενήσαμε χθες και ή η Βασίλισα Σοφία, σύζυγος του αρχηγού του ισπανικού κράτους, που βρίσκεται εδώ σήμερα. Τέτοιες επισκέψεις, ακόμα και όταν γίνονται σε ιδιωτικό επίπεδο, αποτελούν πολύ καλές ευκαιρίες προβολής της Ελλάδας στο κοινό μεγάλων χωρών του εξωτερικού.

Σε μια εποχή δύσκολη για τη διεθνή οικονομία, τόποι υψηλού συμβολισμού όπως η Αρχαία Ολυμπία, στην οποία μάλιστα η τουριστική κίνηση ήταν ελαφρώς αυξημένη κατά το πρώτο εξάμηνο του 2009 σε σχέση με το αντίστοιχο του 2008, αξιοποιούνται και ως αναπτυξιακοί παράγοντες από την πολιτεία. Για το σκοπό αυτό, βρίσκονται σε εξέλιξη σειρά έργων στην περιοχή, ανάμεσα στα οποία και η δημιουργία μεγάλου αθλητικού, πολιτιστικού και συνεδριακού κέντρου. Με δεδομένους τους συναισθηματικούς δεσμούς του παγκόσμιου αθλητικού κινήματος με την αρχαία Ολυμπία, αναμένουμε ότι το νέο αυτό συγκρότημα εγκαταστάσεων θα λειτουργήσει ως μαγνήτης για νέους και νέες από όλον τον κόσμο, οι οποίοι θα θέλουν, ερασιτεχνικά ή επαγγελματικά, να αθληθούν στη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων. Παράλληλα, οι χώροι συνεδρίων και εκδηλώσεων του συγκροτήματος θα καταστήσουν την περιοχή ακόμα περισσότερο ελκυστική στους Έλληνες και ξένους επισκέπτες”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024