Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΗ Ελλάδα επανέρχεται στην παγκόσμια κινηματογραφική σκηνή

Η Ελλάδα επανέρχεται στην παγκόσμια κινηματογραφική σκηνή

Με τους σημαντικότερους συντελεστές της κινηματογραφικής βιομηχανίας της Αμερικής συναντήθηκε προχτές, Τρίτη 1 Μαρτίου 2005 στο Λος `Αντζελες, ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος πραγματοποιεί αυτές τις μέρες επίσκεψη στις…

Με τους σημαντικότερους συντελεστές της κινηματογραφικής βιομηχανίας της Αμερικής συναντήθηκε προχτές, Τρίτη 1 Μαρτίου 2005 στο Λος `Αντζελες, ο<...> Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος πραγματοποιεί αυτές τις μέρες επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στο ιστορικό ξενοδοχείο `Beverly Hills Hotel` ο κ. Αβραμόπουλος παρουσίασε στους διακεκριμένους συνομιλητές του ένα συγκεκριμένο σχέδιο, το οποίο έχει εκπονηθεί σε συνεννόηση και συνεργασία και με άλλα συναρμόδια Υπουργεία και το οποίο αφορά στην προσέλκυση ξένων μεγάλων παραγωγών στη χώρα μας.

Όπως τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος, “είναι μια πρωτοβουλία, προκειμένου να αναθερμάνει η Ελλάδα τις σχέσεις της με τη διεθνή βιομηχανία του κινηματογράφου, που, ως γνωστόν, υπήρξε ο βασικός παράγοντας προβολής του τουρισμού της, στις δεκαετίες μέχρι το `70″. “Δισεκατομμύρια θεατές” πρόσθεσε ο κ. Υπουργός “γνώρισαν τη χώρα μας μέσα από ταινίες, όπως `Το παιδί και το δελφίνι`, `Τα Κανόνια του Ναβαρόνε`, `Εραστές του καλοκαιριού`, `Ζορμπάς`, `Ποτέ Την Κυριακή`, `Ο Έλληνας Μεγιστάνας` και δεκάδες άλλες, που ακόμη παίζονται στις τηλεοράσεις όλου του κόσμου”.

Ο κ. Αβραμόπουλος είχε συναντήσεις, μεταξύ άλλων, με τον Πρόεδρο της 20th Century Fox κ. Τζίμι Γιαννόπουλο, με τον Πρόεδρο παραγωγής της Warner κ. Στηβ Παπαζιάν, τον αντιπρόεδρο παραγωγής της Paramount, τον ελληνικής καταγωγής αντιπρόεδρο του HBO κ. Κάρυ Ανθόλις, τον κ. Τόνυ Θωμόπουλος (που έχει διατελέσει Πρόεδρος του ABC), τον κ. Κέβιν Χιουβέϊν, διάσημο ατζέντη του CAΑ (αντιπροσωπεύει, ανάμεσα σε άλλους μεγάλους σταρ και την Μέριλ Στριπ, την Τζούλια Ρόμπερτς και τον Μπραντ Πιτ), τον κ. Μέϊς Νιούφελντ, τον κ. Γκάρυ Λουκέσι (τέως πρόεδρο της Paramount και τώρα από τους σημαντικούς παραγωγούς),το διάσημο κ. Ρότζερ Κόρμαν, τον κ. `Αϊρα Κέργκαν, Πρόεδρο του τηλεοπτικού δικτύου Fox Network.

Από τις αξιοσημείωτες συναντήσεις του κ. Αβραμόπουλου ήταν αυτή με τον Πρόεδρο παραγωγής της Warner κ. Στηβ Παπαζιάν, με τον οποίο το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης εξετάζει τις προοπτικές, να γυριστεί στη χώρα μας η επική παραγωγή `300`, η οποία είναι εμπνευσμένη από το Λεωνίδα και τους τριακόσιους των Θερμοπυλών.

Σε δηλώσεις του από το Λος Aντζελες, αμέσως μετά τις συναντήσεις, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε:

“Η Ελλάδα εξελίσσεται σε έναν από τους πιο ελκυστικούς τόπους για την παραγωγή μεγάλων ταινιών. Δένει αυτό και με το παρελθόν, όπου η χώρα μας προβλήθηκε, διαφημίστηκε, χάρη σε τέτοιες σπουδαίες παραγωγές, που έγραψαν ιστορία.

Τώρα η Ελλάδα επανέρχεται στην παγκόσμια κινηματογραφική σκηνή. Εδώ στο Λος `Αντζελες είχαμε μια σειρά από επαφές με τους μεγαλύτερους και σπουδαιότερους παραγωγούς και τα μεγάλα studios και παρουσιάσαμε τις προτάσεις μας για τη στήριξη τέτοιων προγραμμάτων και πρωτοβουλιών. Ελπίζουμε σύντομα και αφού προηγηθούν όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες στη χώρα, σε συνεργασία και με τα συναρμόδια Υπουργεία και φορείς, να αρχίσουν και πάλι να γυρίζονται μεγάλες ταινίες.

Η χώρα μας διαθέτει ένα εκπληκτικό φυσικό περιβάλλον, μια ανεπανάληπτη ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά, αλλά και σύγχρονη υποδομή, που μπορεί πλέον να φιλοξενήσει μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές. Ειδικότερα τώρα, που διαμορφώνεται και ένα φιλόξενο και φιλικό επενδυτικό τοπίο. Η Ελλάδα βγαίνει μπροστά δυναμικά στις νέες συνθήκες ανταγωνιστικότητας. Προαναγγέλλουν δε, όλα αυτά τα προγράμματα και όλες αυτές οι πρωτοβουλίες, ένα ιδιαίτερα δυναμικό μέλλον”.

Να σημειωθεί ότι στο Λος `Αντζελες, ο κ. Αβραμόπουλος συνοδευόταν από τον Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης κ. Πάνο Λειβαδά, τον Πρόεδρο του ΕΟΤ κ. Αριστείδη Καλογερόπουλο – Στράτη και ανώτατους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Χτες το πρωί, μάλιστα, ο κ. Αβραμόπουλος είχε συνάντηση στα κεντρικά γραφεία της 20th Century Fox, με τον Πρόεδρο της κινηματογραφικής εταιρίας κ. Τζίμι Γιαννόπουλο, ενώ ακολούθως η ελληνική αντιπροσωπεία ξεναγήθηκε στα Studios παραγωγής ταινιών. Επίσης, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Λος `Αντζελες ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης παρεχώρησε συνεντεύξεις στο `Variety` και το `Hollywood Reporter`, ενώ από κοινού με τον κ. Πάνο Λειβαδά είχαν ενημερωτική συνάντηση με τη συντακτική ομάδα της εφημερίδας `Los Angeles Times`.

Στη Νέα Υόρκη ο κ. Αβραμόπουλος θα έχει σημαντικές επαφές με αμερικανούς επιχειρηματίες, καθώς και με τουριστικούς παράγοντες και Tour Operators, στο πλαίσιο του ανοίγματος, που πραγματοποιεί η χώρα μας στην αμερικανική τουριστική αγορά. Ακόμα, ο Υπουργός θα λάβει μέρος, ως επίσημος προσκεκλημένος, στην Ημερίδα που διοργανώνει το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, με θέμα `Ελλάδα, ο Τελικός Προορισμός`.

Επίσης, θα εγκαινιάσει τη μεγάλη Τουριστική Έκθεση που διοργανώνουν οι New York Times με τίτλο `New York Times Travel Show`, ενώ θα έχει συνομιλίες με την εκδοτική ομάδα και δημοσιογράφους της κορυφαίας αυτής αμερικανικής εφημερίδας. Τέλος, ο κ. Αβραμόπουλος θα πραγματοποιήσει συναντήσεις και με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας, όπως και με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.κ. Δημήτριο.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024