Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΗ Ελλάδα προσφέρει τα τοπία της στο Bollywood
Τουριστική πολιτική

Η Ελλάδα προσφέρει τα τοπία της στο Bollywood

Ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ συναντήθηκε με Ινδούς Tour Operators, ενώ στο πλαίσιο του 'Workshop on Film Industry and Film Shoot Facilitation' είχε επαφές με παράγοντες της βιομηχανίας θεάματος του Bollywood και συζήτησε τις δυνατότητες που προσφέρει η Ελλάδα για να γυριστούν στη χώρα μας κινηματογραφικές ταινίες.

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά στην Ινδία και στη μεγαλύτερη διεθνή τουριστική έκθεση της χώρας ΟΤΜ στο Μουμπάι, όπου για πρώτη φορά συμμετείχε η Ελλάδα και ο ΕΟΤ με περίπτερο.

Η υπουργός πραγματοποίησε διαδοχικές συναντήσεις με τους διευθύνοντες συμβούλους των κορυφαίων Tour Operators της Ινδίας, τουριστικών Ομίλων, καθώς και ταξιδιωτικών γραφείων θεματικού τουρισμού, στο πλαίσιο του στρατηγικού ανοίγματος της αγοράς και με στόχο την άμεση ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από την Ινδία προς την Ελλάδα. Συζήτησε τις προοπτικές που διανοίγονται για την ανάπτυξη τουριστικών συνεργασιών σε συνάντηση της με τον πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Ινδίας (IMC), κ. Deepak Premnarayen. Στις συναντήσεις παρέστη και ο πρέσβης της Ελλάδας στο Νέο Δελχί, κ. Παναγιώτης Καλογερόπουλος.

Ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος συμμετείχε στη κεντρική Συνέντευξη Τύπου των θεσμικών εκπροσώπων των συμμετεχόντων στην έκθεση χωρών και παρουσίασε το ελληνικό τουριστικό προϊόν στον ινδικό Τύπο. Συναντήθηκε με Tour Operators, ενώ στο πλαίσιο του “Workshop on Film Industry and Film Shoot Facilitation” είχε επαφές με παράγοντες της βιομηχανίας θεάματος του Bollywood  και συζήτησε τις δυνατότητες που προσφέρει η Ελλάδα για να γυριστούν στη χώρα μας κινηματογραφικές ταινίες.

Η κα Κουντουρά, ο κ. Τρυφωνόπουλος και ο πρέσβης κ. Καλογερόπουλος παρέστησαν σε ειδική εκδήλωση του ΕΟΤ για την προώθηση και προβολή της Ελλάδας, με προσκεκλημένους τους επικεφαλής 20 tour operators και εκπροσώπους της ταξιδιωτικής βιομηχανίας της Ινδίας. Επίσης παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου σε προσκεκλημένους δημοσιογράφους και εκπροσώπους 30 ΜΜΕ της Ινδίας, όπου η κα Κουντουρά παρουσίασε την Ελλάδα ως ιδιαίτερα ελκυστικό προορισμό για το ταξιδιωτικό κοινό της Ινδίας και αναφέρθηκε στον σχεδιασμό στοχευμένων δράσεων ανοίγματος της αγοράς. Επίσης, η υπουργός έδωσε συνέντευξη στο δημοφιλές δίκτυο ZEE News, ενός  εκ των δέκα υψηλότερων σε τηλεθέαση ενημερωτικών σταθμών της χώρας.

Στην ΟΤΜ συμμετείχαν 1.156 εκθέτες, εκ των οποίων 50 Εθνικές συμμετοχές, 30 Οργανισμοί Τουρισμού, 496 tour operators και ταξιδιωτικά γραφεία και 13 περιφέρειες της Ινδίας. Η Ινδία αποτελεί μια από τις κορυφαίες και δυναμικά  αναπτυσσόμενες αγορές εξερχόμενου τουρισμού παγκοσμίως.

Η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά με τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ κ. Δ. Τρυφωνόπουλο και τον Πρέσβη της Ελλάδας στο Ν. Δελχί, κ. Πάνο Καλογερόπουλο.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

02/12/2022
01/12/2022
30/11/2022
29/11/2022
28/11/2022