Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΗ Ελλάδα στους πρωταγωνιστές του 2017 στη γερμανική τουριστική αγορά
Εκθέσεις

Η Ελλάδα στους πρωταγωνιστές του 2017 στη γερμανική τουριστική αγορά

ITB BERLIN – ΒΕΡΟΛΙΝΟ – ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Ο πρόεδρος του Συνδέσμου των Ταξιδιωτικών Γραφείων της Γερμανίας (DRV) εξήρε τις υψηλές επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού και τόνισε ότι από την εξέλιξη των κρατήσεων μέχρι σήμερα η Ελλάδα αποτελεί την πιο ισχυρή τάση της χρονιάς στη γερμανική τουριστική και ταξιδιωτική αγορά.

ITB BERLIN – ΒΕΡΟΛΙΝΟ – ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσία της Ελλάδος στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΙΤΒ, στο Βερολίνο, όπου στο πλαίσιο των επαφών και συναντήσεων της υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά, διαπιστώθηκε η εξαιρετικά υψηλή ζήτηση για την Ελλάδα στο γερμανικό ταξιδιωτικό κοινό το 2017.

Η υπουργός συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Συνδέσμου των Ταξιδιωτικών Γραφείων της Γερμανίας (DRV) Norbert Fiebig, ο οποίος εξήρε τις υψηλές επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού  και τόνισε ότι από την εξέλιξη των κρατήσεων μέχρι σήμερα η Ελλάδα αποτελεί την πιο ισχυρή τάση της χρονιάς στη γερμανική τουριστική και ταξιδιωτική αγορά.

Τα συγχαρητήριά του για την δυναμική ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού μετέφερε στην κα Κουντουρά ο κοινοβουλευτικός υφυπουργός παρά τον ομοσπονδιακό υπουργό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, Hans-Joachim Fuchtel, και εκφράστηκε με θερμά λόγια για την ιδιαίτερη υψηλή απήχηση των ελληνικών προορισμών τη φετινή χρονιά.

Η υπουργός συναντήθηκε επίσης με τον γενικό γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών, δρ. Taleb Rifai, με αντικείμενο τη συνδιοργάνωση στην Αλεξανδρούπολη στις 26-27 Απριλίου από τον UNWTO, το υπουργείο και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης του πρώτου διεθνούς workshop, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού και της ΕΕ για το πρόγραμμα “Δυτικός Δρόμος του Μεταξιού” και τη Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη στις Τοπικές Κοινότητες.

Με την ευκαιρία της ΙΤΒ, το υπουργείο και ο ΕΟΤ διοργάνωσαν εκδήλωση για την προβολή της Ελλάδας και του ελληνικού τουρισμού, όπου συμμετείχαν κορυφαίοι αξιωματούχοι της Γερμανίας και εκπρόσωποι της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας.

Παρέστη ο δρ. Taleb Ribai, ο κ. Hans-Joachim Fuchtel, ο υφυπουργός Παιδείας της Γερμανίας Thomas Rachel, η διευθύντρια  του Εθνικού Γραφείου Ταξιδίων και Τουρισμού του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ Isabel Hill και ο εκπρόσωπος, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του Ομίλου TUI Thomas Ellerbeck. Επίσης, παρευρέθηκαν ο πρέσβης της Ελλάδας στη Γερμανία κ. Θεόδωρος Δασκαρόλης, η πρέσβης της Ελλάδας στο Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής EDEN κα Βούλα Πατουλίδου, και εκπρόσωποι των Περιφερειών, φορείς και επιχειρηματίες του ελληνικού τουριστικού τομέα.

Η κα Έλενα και ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος πραγματοποίησαν σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους τουριστικών γραφείων της Γερμανίας. Επίσης, επισκέφθηκαν τα περίπτερα των Ελλήνων εκθετών στο κεντρικό περίπτερο του ΕΟΤ και παρέστησαν σε εκδηλώσεις που πραγματοποίησαν περιφέρειες και ελληνικοί προορισμοί για την προβολή τους, στο πλαίσιο της έκθεσης.

Η υπουργός συμμετείχε ακόμη στην πρώτη παρουσίαση στη Γερμανία του προγράμματος της TUI Care Foundation και του δικτύου Futouris, “TUI Cares for Crete – Sustainable Food”, που θα υλοποιηθεί στην Κρήτη για τη διασύνδεση του τουρισμού και του αγροτικού τομέα, και την ανάδειξη του νησιού ως πρότυπου τουριστικού προορισμού βιώσιμης διατροφής. Το πρόγραμμα και τους στόχους παρουσίασε ο κ. Ellerbeck ως πρόεδρος του TUI Care Foundation και ο διευθύνων σύμβουλος της Futouris, Hasso von Düring.

Η κα Κουντουρά μίλησε στο ελληνικό πρόγραμμα της Deutche Welle και πραγματοποίησε σειρά συνεντεύξεων σε ΜΜΕ και τουριστικά έντυπα της Γερμανίας για την προβολή και προώθηση της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού 365 ημέρες το χρόνο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024