Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΗ Ευρωπαϊκή Ένωση υποβαθμίζει τον τουρισμό

Η Ευρωπαϊκή Ένωση υποβαθμίζει τον τουρισμό

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει υποβαθμίσει τον τουρισμό, καθώς δεν υπάρχει ούτε Ευρωπαίος Επίτροπος για θέματα Τουρισμού ούτε κοινή πολιτική, γεγονός που δείχνει την περιορισμένη σημασία που δίνει η ΕΕ στα […]

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει υποβαθμίσει τον τουρισμό, καθώς δεν υπάρχει ούτε Ευρωπαίος Επίτροπος για θέματα Τουρισμού ούτε κοινή πολιτική<...>, γεγονός που δείχνει την περιορισμένη σημασία που δίνει η ΕΕ στα θέματα τουρισμού, αν και η τουριστική βιομηχανία είναι ο μόνος τομέας που δημιουργεί συνεχώς νέες θέσεις εργασίας ιδιαίτερα στην Περιφέρεια.
Αυτή ήταν η κοινή διαπίστωση η οποία προέκυψε από την συνάντηση μελών του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ<.>) με Έλληνες ευρωβουλευτές, μέλη της Ευρωπαϊκής Περιφερειακής Πολιτικής Τουρισμού και Μεταφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου.
Στη διάρκεια της συνάντησης τονίσθηκε η ανάγκη για στενότερη συνεργασία μεταξύ των φορέων του τουρισμού των χωρών με ανεπτυγμένο εισερχόμενο τουρισμό, ώστε να γίνει δυνατή η εντονότερη παρουσία των εκπροσώπων του τουρισμού και να ασκηθεί πίεση στα κοινοτικά όργανα.
Παράλληλα, κρίθηκε ότι είναι αναγκαία η συνεργασία μεταξύ των Ελλήνων Ευρωβουλευτών και των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων με σκοπό την ανταλλαγή πληροφοριών και την αλληλοενημέρωση για την αναβάθμιση της σημασίας του τουρισμού στα Ευρωπαϊκά όργανα.
Στη συνάντηση με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΤΕ συμμετείχαν οι ευρωβουλευτές κ. Χατζηδάκης Κωστής, κα Καραμάνου Άννα, κα Κράτσα Ρόδη και κ. Μπακόπουλος Εμμανουήλ.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024