Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΗ Καλαμάτα επενδύει στον εναλλακτικό τουρισμό
Εκθέσεις

Η Καλαμάτα επενδύει στον εναλλακτικό τουρισμό

Έγιναν συνέργιες, δικτύωση και δημιουργία cluster των επιχειρήσεων για περαιτέρω δυναμική ανάπτυξη νέων μορφών τουρισμού, που απευθύνονται σε εύρωστες οικονομικά ηλικιακές ομάδες. Την 'Alte Peloponnese' επισκέφθηκαν 40 εμπορικοί επισκέπτες. Παρών ήταν και το σήμα πιστοποίησης Bike Friendly Hotels, με workshop και ομιλήτρια την κα Βίκυ Καραντζαβέλου.

Με επιτυχία διοργανώθηκε στην Καλαμάτα το τριήμερο 19-21 Απριλίου η 1η Πανπελοποννησιακή Έκθεση Τουρισμού Ειδικών Ενδιαφερόντων “Alte Peloponnese“. Για πρώτη φορά όλες οι επιχειρήσεις θεματικού τουρισμού της Πελοποννήσου (δραστηριότητες φύσης – outdoor activities) βρέθηκαν σε μία έκθεση.

Αναρρίχηση, ορειβασία, hiking, trekking, εταιρείες περιηγητικού τουρισμού, rafting, wind surfing, mountain bike, go kart, αλεξίπτωτο πλαγιάς, paintball, ιππασία, sailing, ενοικίαση σκαφών αναψυχής, water sports, σχολές καταδύσεων κ.λπ. είχαν την τιμητική τους.

Οι στόχοι της έκθεσης που είχαν θέσει οι διοργανωτές πραγματοποιήθηκαν και συγκεκριμένα η ανάδειξη, προβολή και προώθηση των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον εν λόγω κλάδο, ο οποίος παρουσιάζει σημαντικές αυξητικές τάσεις τα τελευταία χρόνια αποτελώντας ισχυρό βραχίονα της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής.

Έγιναν συνέργιες, δικτύωση και δημιουργία cluster των επιχειρήσεων για την περαιτέρω δυναμική ανάπτυξη των νέων μορφών τουρισμού, που απευθύνονται σε εύρωστες οικονομικά ηλικιακές ομάδες. Την “Alte Peloponnese” επισκέφθηκαν 40 εμπορικοί επισκέπτες. Συναντήσεις των επαγγελματιών με τουριστικούς πράκτορες, για σύναψη σταθερών  επαγγελματικών συνεργασιών.

Ένας ακόμη στόχος που είχαν θέσει οι διοργανωτές ήταν και είναι η επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν, που αποτελεί ένα από τα κύρια ζητούμενα των διαφόρων περιοχών της Πελοποννήσου, προσφέροντας οικονομικά πακέτα διακοπών. Τα αποτελέσματα θα φανούν μεσοπρόθεσμα.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης αναδείχθηκαν τα πλεονεκτήματα της περιφέρειας, όπως:

  • Η Πελοπόννησος παρουσιάζει απαράμιλλη φυσικά ομορφιά και εναλλαγές του τοπίου (βουνό – θάλασσα) σε πολύ μικρές αποστάσεις.
  • Οι “κρυμμένοι θησαυροί” της προσελκύουν και τον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη.
  • Οι εξαιρετικές παροχές διαμονής και οι απολαυστικές γαστρονομικές προτάσεις.
  • Η φιλοξενία των κατοίκων αποτελεί κίνητρο για αξέχαστες διακοπές εμπειριών.
  • Η εύκολη, οικονομική και ασφαλής οδική πρόσβαση (π.χ. η Καλαμάτα η οποία βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο της περιφέρειας, απέχει από την Αθήνα περίπου 3 ώρες με λεωφορείο).

Η κα Βίκυ Καρατζαβέλου, υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσων της ΝΑΤΤΟΥΡ (σήμα Bike Friendly Hotels) ανακαλύπτει τις χαρές του θαλάσσιου τουρισμού στον κόλπο της Καλαμάτας).

Η συμμετοχή των εκθετών και επισκεπτών σε όλες τις εκδηλώσεις ήταν δωρεάν. Ακόμη, καθ’όλη τη διάρκεια της έκθεσης έγιναν διάφορες παράλληλες εκδηλώσεις, όπως παραστάσεις χορού από πολιτιστικούς συλλόγους της Μεσσηνίας, μια σειρά workshops (“Η Προώθηση Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού μέσα από τα Social Media”, “Αναμνήσεις γεύσεων/τουρισμός γεύσης” “Ποδηλατικός τουρισμός και σήμα πιστοποίησης – Bike Friendly”, “Η επέκταση του δικτύου μονοπατιών στην Πελοπόννησο στο πρότυπο  του Menalon Trail”), Showcooking από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος, “Ενεργειακό πρωινό – Energy bars” και πάρτυ εκθετών σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Οινοποιών Μεσσηνίας και τη Λακωνική Ζυθοποιία.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024