Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΗ Κομισιόν καλοσωρίζει την πρόταση της Οικολογικής Πρωτεύουσας

Η Κομισιόν καλοσωρίζει την πρόταση της Οικολογικής Πρωτεύουσας

Τη δημιουργία “Ευρωπαϊκής Οικολογικής Πρωτεύουσας” συστήνει ο αρμόδιος Επίτροπος για το Περιβάλλον, κ. Σταύρος Δήμας, όπως προκύπτει από την απάντηση που έδωσε στη σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτήτης Ν.Δ., κ. Μανώλη […]

Τη δημιουργία “Ευρωπαϊκής Οικολογικής Πρωτεύουσας” συστήνει ο αρμόδιος Επίτροπος για το Περιβάλλον, κ. Σταύρος Δήμας, όπως προκύπτει από την απάντηση που έδωσε στη σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή<...>της Ν.Δ., κ. Μανώλη Μαυρομμάτη. “Η Επιτροπή καλωσορίζει την πρόσφατη πρόταση του Δημάρχου Αθηναίων για τη δημιουργία “Ευρωπαϊκής Οικολογικής Πρωτεύουσας”, βάσει του μοντέλου της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας. Αυτή η πρωτοβουλία θα μπορούσε να συμβάλλει στο να τοποθετεί το περιβάλλον στην καρδιά των προτεραιοτήτων της Επιτροπής και των κρατών μελών”.

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής ανέφερε στην ερώτησή του: “Οι κλιματικές αλλαγές έχουν δημιουργήσει μια επιτακτική ανάγκη για προστασία του περιβάλλοντος και ευαισθητοποίηση του ευρέος κοινού σχετικά με την αειφόρο ανάπτυξη. Με βάση την πρόσφατη πρόταση του Δημάρχου Αθηναίων προς τους Προέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Κομισιόν για την υιοθέτηση θεσμού της Οικολογικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, προτίθεται να προχωρήσει η Επιτροπή στην υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας; Θεωρεί ότι η υλοποίηση αυτού του θεσμού θα συμβάλλει στην καταπολέμηση του εφησυχασμού και την τοποθέτηση του περιβάλλοντος στις προτεραιότητες τόσο της Επιτροπής όσο και των κρατών μελών;”

“Συμπερασματικά”, συνεχίζει στην απάντησή του ο αρμόδιος Επίτροπος για το Περιβάλλον, κ. Δήμας, “η Επιτροπή θα ήθελε να επισημάνει τη σημασία των πόλεων απέναντι στο στόχο της Ε.Ε. για αειφόρο ανάπτυξη, εφόσον στις πόλεις διαμένει το 80% των Ευρωπαίων πολιτών. Το γεγονός ότι οι πόλεις μπορούν να παίξουν ηγετικό ρόλο στην αειφόρο ανάπτυξη, θα βοηθήσει τις προσπάθειες για περισσότερες δράσεις σε ιδιωτικό επίπεδο”.

“Η Επιτροπή συμφωνεί σχετικά με την επείγουσα ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος, εξαιτίας των κλιματικών αλλαγών και τη σημασία της αναγνώρισης και της επίγνωσης από το ευρύ κοινό της αειφόρου ανάπτυξης και των λοιπών περιβαλλοντολογικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας”.

“Μετά τη θετική ανταπόκριση που βρήκε η πρόταση του Δημάρχου της Αθήνας, Νικήτα Κακλαμάνη, από τον αρμόδιο Επίτροπο Σταύρο Δήμα, είναι ανάγκη να προετοιμαστεί άμεσα ο σχεδιασμός του εγχειρήματος από τις δημοτικές αρχές και ακολούθως, σε συνεργασία με την Κομισιόν, να προωθηθεί ως εισήγηση στα κοινοτικά όργανα προκειμένου οι 27 πρωτεύουσας της Ε.Ε. να διεκδικήσουν τον τίτλο της “Οικολογικής Πρωτεύουσας” στα πρότυπα της πολιτιστικής”, δήλωσε ο κ. Μανώλης Μαυρομμάτης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024